Лекции.Орг

Поиск:


Устал с поисками информации? Мы тебе поможем!

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас. Тропа́рь: Богоде́ланныя скрижа́ли Моисе́й, пи́санныя Боже́ственным Ду́хом




Тропа́рь: Богоде́ланныя скрижа́ли Моисе́й, пи́санныя Боже́ственным Ду́хом, я́ростию сокруши́,/ но сего́ Влады́ка Ро́ждшую неврежде́нну в Небе́сныя сохра́нь до́мы ны́не внутрь всели́./ С Не́ю игра́юще, вопие́м Христу́:// препросла́вленный отце́в и наш Бо́же, благослове́н еси́.(Два́жды)

 

Припе́в: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропа́рь: В кимва́лех – усты́ чи́стыми, мусики́йски же – се́рдцем све́тлым,/ доброгла́сною трубо́ю – высо́кою мы́слию,/ Де́вы и Чи́стыя в наро́читый избра́нный день преставле́ния,/ де́тельными пле́щуще рука́ми, вопие́м:// препросла́вленный отце́в и наш Бо́же, благослове́н еси́. (Два́жды)

Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропа́рь: Богому́дрии, собери́теся, лю́дие:/ Бо́жия бо сла́вы Селе́ние от Сио́на преставля́ется к Небе́сному жили́щу,/ иде́же глас чист пра́зднующих,/ глас несказа́ннаго ра́дования, и в весе́лии вопию́щих Христу́:/ препросла́вленный отце́в и наш Бо́же, благослове́н еси́. (Два́жды)

Второ́й кано́н пра́здника, глас 4:

Хор:

Ирмо́с: Не послужи́ша тва́ри Богому́дрии,/ па́че Созда́вшаго,/ но, о́гненное преще́ние му́жески попра́вше,/ ра́довахуся, пою́ще:// препе́тый отце́в Госпо́дь и Бог, благослове́н еси́. (Два́жды)

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.


Тропарь: Ю́ноши и де́вы, Де́выя же и Богома́тере па́мять чту́ще,/ ста́рцы, и мона́си, ца́рие и судии́, по́йте:// оте́ц на́ших Го́споди и Бо́же, благослове́н еси́. (Два́жды)

 

Припев: Пресвята́я Богоро́дице, спаси́ нас.

Тропарь: Да востру́бят трубо́ю духо́вною го́ры Небе́сныя,/ да ра́дуются хо́лми, и да игра́ют Боже́ственнии апо́столи:// Цари́ца к Сы́ну преставля́ется, с Ним ца́рствующи. (Два́жды)

 

Сла́ва Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху.

Тропарь: Всесвяще́нное преставле́ние Боже́ственныя Твоея́ и Нетле́нныя Ма́тере/ преми́рныя Вы́шних сил совокупи́ чи́ны,/ весели́тися с су́щими на земли́, Тебе́ пою́щими:// Бо́же, благослове́н еси́.

 

И ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в, ами́нь.

Тропарь: Всесвяще́нное преставле́ние Боже́ственныя Твоея́ и Нетле́нныя Ма́тере/ преми́рныя Вы́шних сил совокупи́ чи́ны,/ весели́тися с су́щими на земли́, Тебе́ пою́щими:// Бо́же, благослове́н еси́.

 

Катава́сия Успе́ния:

Глас 1:

Хор: Безсту́дней я́рости же и огню́/ Боже́ственное жела́ние сопротивля́яся,/ огнь у́бо ороша́ше,/ я́рости же смея́шеся,/ богодохнове́нною слове́сною преподо́бных тривеща́нною цевни́цею/ противовеща́я мусики́йским орга́ном посреди́ пла́мене:// препросла́вленный отце́в и наш Бо́же, благослове́н еси́.

Глас 4:

Не послужи́ша тва́ри Богому́дрии,/ па́че Созда́вшаго,/ но, о́гненное преще́ние му́жески попра́вше,/ ра́довахуся, пою́ще:// препе́тый отце́в Госпо́дь и Бог, благослове́н еси.

Песнь 8:

Пе́рвый кано́н пра́здника, глас 1:

Хор:

Ирмо́с: Пла́мень, ороша́ющ преподо́бныя,/ злочести́выя же попаля́ющ,/ А́нгел Бо́жий всемо́щный показа́ отроко́м,/ живонача́льный же исто́чник соде́ла Богоро́дицу,/ тлю сме́рти и живо́т точа́щу пою́щим:/ Соде́теля еди́наго пои́м, изба́вленнии,// и превозно́сим во вся ве́ки. (Два́жды)






Дата добавления: 2015-09-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 282 | Нарушение авторских прав | Изречения для студентов


Читайте также:

Поиск на сайте:

Рекомендуемый контект:





© 2015-2021 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.002 с.