Лекции.Орг


Поиск:




Система оцінки знань студентів з різних видів учбового навантаження в умовах кредит­но-модульної системи організації навчального процесу




Загальні положення

Оцінка знань з курсу "Бухгалтерський облік" носить системний характер і складається з двох модулів.

Складовими оцінки є:

- поточний контроль;

- наступний контроль.

 

Поточний контроль. Цей вид контролю направлено на визначення рівня засвоєння теоретичних знань, проявлення наполегливості при підготовці до усного опитування та набут­тя практичних навичок на аудиторних (лекційних та практи­чних) заняттях. Йоно проведення пов’язано з проведенням усного опитування, проведення тестування, реферативних ви­ступів, виконання ситуаційних вправ та виконання контро­льно-модульної роботи.

Наступний контроль. Цей вид контролю виходить за рамки аудиторної роботи. Він проводиться на позаудиторних заняттях шляхом проміжного контролю самостійної роботи студентів над виконанням контрольної роботи з основ бухга­лтерського обліку та комплексного наскрізного завдання.

 

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ (відповідність шкали оцінювання ECTS з національного системного оцінюван­ня в Україні)

Оцінка з модулю 1 (А) здійснюється комплексно за сьома темами, які розкривають сутність бухгалтерського обліку як інформаційної системи про предмет, стан і рух його майна, майнових прав та джерел їх формування, спеціальні методи­чні прийоми вивчення об’єктів бухгалтерського обліку (бала­нсове узагальнення, документування, інвентаризацію, оцінку і калькуляцію рахунки і подвійний запис, звітність), за ре­зультатами усного опитування, проведення тестування, рефе­ративних виступів, виконання ситуаційних вправ на практи­чних заняттях та перевіреної контрольної роботи.

Оцінка з модулю 2 (В) виставляється за трьома темами, в яких розкриваються принципи обліку господарських про­цесів: постачання, виробництва і реалізації продукції, робіт та послуг, форми і техніку організації обліку на підприємстві та фінансової звітності за результатами усного опитування, проведення тестування, реферативних виступів, виконання ситуаційних вправ на практичних заняттях та перевіреної контрольної роботи.

Крім підсумкових оцінок за модулями, написаних рефе­ратів, при визначенні загальної оцінки з курсу, яка виставляє­ться студенту, буде враховуватися якість, виконання та подан­ня на перевірку контрольної роботи та наскрізного завдання з самостійної роботи за курсом та інші види робіт.

 

Заохочувальні елементи підвищення підсумку контрольно-модульної роботи

Кінцева оцінка за модулем може бути підвищена за раху­нок заохочувальних балів, якщо студент займається науково-дослідною роботою активно працює на практичних заняттях, цікавиться змінами в діючому законодавстві України і зарубіж­них країн з питань бухгалтерського обліку та фінансової звітності, готує відповідні виступи (з оформленням цих ви­ступів в письмовій формі), виконує окремі завдання щодо під­готовки методичних матеріалів і учбових завдань по дисци­пліні "Бухгалтерський облік".

 

Штрафні санкції

Відмовлення від виконання завдань на практичних занят­тях, неадекватне реагування або зовсім не реагування на за­уваження викладача, порушення дисципліни оцінюється від’є­мними балами.


Таблиця 1.2

Критерії оцінювання (відповідність шкали оцінювання ECTS з національного системного оцінювання в Україні)

Оцінка ECTS За на­ціональною си­стемою Кількість зароблених балів     Визначення   За рішенням Колегії Міносвіти та науки від 24.04.2003 р.
Кількість зароблених балів Оцінка що виставляє­ться
           
А   91-100 Відмінно - відмінне виконання лише з незначною кількістю недолі­ків 91 -100 Відмінно
В   79-90 Дуже добре - вище середнього рівня з кількома незначними помилками 67-90 -
С   67-78 Добре - в загальному правильна робота з певною кількістю помилок 67-83 Добре
D   59-66 Задовільно - непогано, але зі значною кількістю помилок 51-66 Задовільно
E   51-58 Достатньо - виконання задовольняє мінімальні кри    

 

 

Продовження табл. 1.2

           
FX   40-50 Незадовільно - по­трібно попрацю­вати перед тим, як перездати 0 - 50 Незадовільно
F   0-39 Недостатньо - не обхідна серйозна подальша робота для оволодіння ку­рсом    

 

При оцінці знань умовно приймається, що самостійна робота займає 50 відсотків всієї оцінки в балах, контрольно-модульна робота відповідно 30 відсотків балів, а оцінка усної відповіді і вирішення практичних завдань (вправ, ситуацій і т.п.) - 20 відсотків балів.

Тоді шкала оцінок ( за рішенням Колегії Міносвіти та науки від 24.04.2003 р.)буде мати такий вигляд:

Таблиця 1.3

Шкала оцінок

( за рішенням Колегії Міносвіти та науки від 24.04.2003 р.)

№ з/п Види робіт Оцінка
відмінно добре задовільно незадовільно
  Самостійна робота, балів 42-50 34-41 25-33   0-24
  Контрольно-модульна роботи 28-30 25-27 20-24 0-19

 

           
  Усне опитування, виконання завдань практичних заняттях, рішення ситуаційних завдань, балів 14-20 8-13 5-7 0-4

Таблиця 1.4





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 318 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студенческая общага - это место, где меня научили готовить 20 блюд из макарон и 40 из доширака. А майонез - это вообще десерт. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1402 - | 1361 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.