Лекции.Орг


Поиск:




Оцінка обстановки командиром взводу в обороні. Противник прорвав оборону наших військ в районі ,.,




Противник прорвав оборону наших військ в районі...,....,.... і розвиває наступ в напрямку...,.... Підхід його передових підрозділів до рубежу оборони можливий до ранку......, а дії розвідки, нальоти авіації в будь-який час доби. Основні зусилля противник буде зосереджувати в напрямку...,..... Виходячи з тактики дій противника, перед фронтом оборони взводу може діяти танкова рота, посилена одним - двома мотопіхотними взводами.

Взвод і приданий танк укомплектовані особовим складом, бойовою технікою й озброєнням на...%, що забезпечує виконання бойової задачі. Боєприпасів у взводі: для танка, БМП –... бк; для стрілецької зброї -... бк. Засоби індивідуального захисту в наявності. Особовий склад брав участь у боях, його моральний і фізичний стан гарний.

Праворуч переходить до оборони...тв...тр, проміжок з ним складає близько... м, добре проглядається і прострілюється. Ліворуч переходить до оборони... тв, проміжок з ним складає близько... м, недостатньо добре проглядається і прострілюється збоку... відділення.

Для забезпечення проміжку сусід праворуч виділяє..., сусід ліворуч -....

Місцевість перед переднім краєм оборони напівзакрита і середньо пересічна, вона проглядається на правому фланзі до...км, на лівому до... км. Це вимагає дотримання ретельного маскування. Головний удар противника може бути уздовж дороги, у напрямку...,....

Захисні властивості місцевості від ЗМУ незначні, тому необхідно негайно приступити до інженерного обладнання опорного пункту. Місцевість дозволяє потай маневрувати вогневими засобами на загрозливі напрямки.

Найбільш ймовірним напрямком дій літаків і вертольотів необхідно вважати...,.... Удари авіації варто очікувати під час вогневої підготовки, а вертольоти

вогневої підтримки, діючи на гранично малих висотах, можуть наносити удари з початком атаки по броньованим цілям і живій силі.

Наступ противника варто очікувати..., погода тепла, видимість гарна. Суттєвого впливу погода, пора року і доби на ведення бою не зроблять.

Висновки з оцінки обстановки:

Противник, зосереджуючи основні зусилля на напрямку...,.... в своєму складі буде мати... танкових,... мотопіхотних взводи.

Взвод обороняє опорний пункт на напрямку зосередження основних зусиль противника, тому бойовий порядок необхідно побудувати кутом назад.

Виходячи з наявної кількості сил і засобів, взвод спроможний виконати поставлене завдання. Для забезпечення надійної стійкості оборони опорного пункту доцільно... танк. визначити вогневу позицію на правому фланзі,...танк.. – в центрі опорного пункту,... танк.. вогневу позицію мати на лівому фланзі взводу, позицію БМП підготувати по передньому краю опорного пункту між... та... відділеннями; поповнити відсутню кількість боєприпасів; перевірити і підготувати бойову техніку й озброєння до бойового застосування. Технічне обслуговування танка та бойових машин піхоти провести в опорному пункті і закінчити до....

Для забезпечення правого флангу виділити... танк... Лівий фланг забезпечити вогнем... танк...

Для знищення противника, що вклинився в проміжки з сусідами, підготувати запасні вогневі позиції для БМП і танків в районах...,....,....

Виходячи з тактики дій противника, місця взводу в бойовому порядку роти, видно, що опорний пункт знаходиться на напрямку зосередження основних зусиль противника.

Ділянку зосередженого вогню доцільно підготувати в районі...,....,.... Для кругової оборони обладнати ходи сполучення до основних і запасних вогневих позицій танків та БМП.

З метою захисту особового складу від запалювальної зброї і вогню артилерії противника підготувати на кожне відділення перекриті щілини.

В танку спостерігачів за наземним і повітряним противником, нагадати особовому складу сигнали оповіщення про повітряного противника, про радіоактивне, хімічне і бактеріологічне зараження. Оповіщення здійснювати по радіо, голосом і звуковими сигналами.

Для боротьби з повітряним противником призначити чергові вогневі засоби: у взводі – танк. БМП





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 327 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Есть только один способ избежать критики: ничего не делайте, ничего не говорите и будьте никем. © Аристотель
==> читать все изречения...

772 - | 734 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.