Лекции.Орг


Поиск:




Переваги просування сайту над контекстною рекламою




Реферат

з курсу:

«Лінгвістичне забезпечення інформаційних мереж»

на тему:

«Просування сайту в пошукових системах»

Виконав:

Ст. гр. ПРЛс-12

Купчак О.Б.

Прийняла:

Вовк О.Б.

Львів-2011

Зміст

Вступ

1. Просування сайту……………………………………………………………..4

2. Переваги просування сайтів і реклами в Інтернеті………………………....5

3. SEO, пошукове просування сайтів або розкрутка сайту в пошукових системах…………………………………………………………………….…5

4. Строки, вартість та результати просування сайтів…………………..……..7

5. Контекстна реклама…………………………………………………………..9

6. Переваги просування сайту над контекстною рекламою……………….10

7. Переваги контекстної реклами над SEO…………………………………11

Висновки

 

 

Вступ

Просування сайту - це комплекс послуг, який включає в себе як розкрутку по деяким словам, так і оптимізацію сайту, аналіз аудиторії, медійне просування, контекстну рекламу та інші піар заходи.

Просування сайтів - максимально ефективно та швидко дасть приплив клієнтів, адже комплексне просування сайту - це самий дієвий інструмент реклами сайтів. Користувачі будуть бачити вашу торгову марку, продукти та послуги які Ви надаєте. Баннерна реклама дасть людям візуально запамятовувати про торгову марку, PR заходи розповсюдять інформацію про Вас на всю країну чи навіть на весь світ, а люди які використовують інтернет як місце де можна придбати любий товар, куплять його саме у Вас!

Найпопулярнішими сайтами в усьому світі є пошукові системи, при цьому саме вони дають можливість забезпечити безпрецедентне для інших рекламних майданчиків фокусування подачі інформації на цільову аудиторію, оскільки користувачі пошукової системи самостійно і явно формулюють власні інтереси.

Просування сайту, також відоме як пошукове просування, розкрутка сайту, пошукова оптимізація сайту – це комплекс заходів, які спрямовані на підвищення видимості сайту в пошукових системах.

Просування сайту

Просування сайтів - що це таке та кому це потрібно? Просування сайту має на увазі збільшити відвідуваність цього сайту. Чому один якийсь сайт відвідують тисячі користувачів в день, а інший, цієї ж самої тематики – усього лише одиниці? Це залежить від комплексу заходів, направлених на збільшення відвідуваності, при цьому дуже важливий відсоток ії зростання. Тепер задамося питанням, навіщо нам його, сайт, взагалі просувати? Тут же виникає питання - а навіщо ми його взагалі створювали? Напевно, для якихось важливих для нас цілей. Наприклад, ви хочете боротися з тютюновою залежністю серед молоді. Ви добилися відвідуваності, наприклад, сто користувачів на добу, один з них стає в подальшому вашим однодумцем, а за місяць це вже складе тридцять чоловік. Певна мета досягнута, ваша діяльність стала ефективніша завдяки новим учасникам, і просування сайту зіграло в цьому не останню роль.

Другий варіант – ви створюєте сайт для здобуття власних прибутків. Наприклад, продаєте через інтернет якусь книгу вартістю 35 гривень. З тих же самих ста відвідувачів за день нехай один купить цю книгу, щоденний прибуток складе 350 рублів. Але це не межа, якщо відвідувачів вашого сайту буде удвічі, втричі, удесятеро більше. Якщо просування сайтів відбувалось грамотно, то у пошукових системах такі розкручені ресурси займають верхні позиції, тим самим збільшується їх відвідуваність, зростає рейтинг. Популярні рейтинги, заради яких робиться просування сайтів - Altastat.ru, top100.rambler.ru, Liveinternet.ru та декілька інших, багато хто бажає бачити свій рейтинг в Топі Яндекса чи Гугла. Чим більше відвідувачів, тим більше рейтинг, тим з'являється більше інформації про цей сайт на сторонніх ресурсах, що сприяє залученню цільових відвідувачів. Участь в баннерообменних мережах і в системах контекстної реклами при великій кількості відвідувачів дасть.

Для переходу цільової аудиторії на веб-ресурс організації необхідно забезпечити сайту найвищі позиції в пошукових системах по фразам, які можуть використовувати для пошуку потенційні клієнти чи партнери.

Термін «просування» - широке поняття про комплексні міри щодо збільшення відвідуваності веб-сайту, до яких може відноситься і реклама веб-сайту в традиційних інтернет-каналах (легальних електронних розсилках, банерних мережах і т.д.), а також пошукове просування і контекстна реклама.

2. Переваги просування сайтів і реклами в Інтернеті

Інтернет-реклама - це найефективніший спосіб інформування цільової групи, це проведення рекламних кампаній на популярних веб-сайтах, а також це рекламні матеріали Вашої продукції або послуг в пошукових системах.
Основними перевагами просування сайтів є:

ü невисока ціна, в порівнянні з іншими традиційними видами реклами;
- інтернет-реклама найбільш ефективна, і найбільш корисна для Вашого бізнесу;

ü ви одержуєте новий канал збуту продукції і послуг;

ü оперативно інформуєте своїх покупців про акції, новинки, спеціальні пропозиції;

ü повністю контролюєте хід рекламної компанії, вносите зміни у будь-який момент;

ü досягаєте поставлених Вами цілей в найкоротший час;

ü показ реклами відбувається на певні регіони і в певний час;

ü з'являється підвищена впізнанність компанії (відбувається формування іміджу).

3. SEO, пошукове просування сайтів або розкрутка сайту в пошукових системах

SEO, пошукова оптимізація, пошукове просування, розкрутка сайту – під усіма цими термінами слід розуміти послугу або комплекс робіт із залучення на Ваш сайт цільової (зацікавленої) аудиторії з пошукових систем. На даний момент це найпотужніший інструмент реклами в Інтернеті.

Відомо, що в середньому 60% відвідувачів будь-якого сайту – це користувачі пошукових систем. Сервіс liveinternet наводить такі результати статистики популярності пошукових систем серед українських користувачів. Ось перша п’ятірка:

Переходи з пошукових систем за рік

Пошукова система Кількість переходів за рік Відсоток
  Google 1`542`630`046 68.5
  Яндекс 738`659`204 19.4
  Rambler 105`288`877 3.3
  Mail.ru 97`360`603 3.2
  ICQ.com 35`833`060 1.1

Головне завдання пошукового просування сайту – перенаправляти користувачів пошукових систем на сайт, який просувається. Це дає можливість збільшити ефективність роботи сайту і зробити його джерелом прибутків для компанії.

Під пошуковим просуванням розуміють ряд спеціальних заходів, спрямованих на підвищення позицій веб-сайту в результатах пошуку по окремим словам, або ж на збільшення валового числа відвідувачів з пошукових систем.

Пошукове просування складається з двох етапів – внутрішньої оптимізації сайту (адаптація структури, інформації та спеціальних мета-тегів) з врахуванням вибраних ключових слів і зовнішнього просування (робота по поширенню інформації в Інтернет у вигляді посилань, публікацій та інших матеріалів), що впливають на зовнішні показники цитованості і «ваги» веб-ресурсу.

Пошукове просування сайтів має дві головні складові:

· грамотна внутрішня оптимізація сайту;

· правильні зовнішні та внутрішні посилання на сайт.

Для успішного пошукового просування необхідно виконати комплекс робіт:

§ визначити, якими запитами оперують користувачі пошукових систем в потрібній вам сфері;

§ на основі даних про запити створити семантичне ядро сайту – ключові слова та фрази;

§ підготувати і розмістити на сайті контент з урахуванням ключових слів та фраз;

§ провести роботи з технічної оптимізації сайту;

§ провести роботи з нарощення зовнішніх посилань на сайт: обмін посиланнями, реєстрація у каталогах та рейтингах, форумах, і т.д.

Звісно, в ході роботи доведеться вирішувати чимало завдань і здійснювати додаткові кроки по залученню пошукового трафіку на сайт. Ми не будемо наводити повний опис усіх заходів у рамках пошукового просування сайту, але відмітимо, що всі здійснювані нами заходи засновуються на:

- відомостях про алгоритми роботи пошукових систем;

- відомостях, отриманих на основі власного досвіду та постійно зростаючої кваліфікації наших спеціалістів;

- відомостях про мотивацію та поведінку ваших потенційних клієнтів.

 

4. Строки, вартість та результати просування сайтів

Строки пошукового просування сайту напряму залежить від кількох факторів:

· тематики сайту;

· конкурентності пошукових запитів;

· результатів, яких планується досягти;

· та деяких інших.

Точні строки можна назвати після проведення попереднього аналізу.

В середньому результат від розкрутки сайту виглядає приблизно так:

ü в кінці першого місяця від початку роботи над вашим сайтом – приблизно 50% ключових слів у ТОПі пошукових систем;

ü в кінці другого місяця від початку робіт – приблизно 75% ключових слів на перших сторінках пошукових систем;Третій і наступний місяці, обумовлені договором – 100% результатів.

Вартість пошукового просування сайтів (аналогічно і строки просування) залежать від багатьох факторів:

· результатів, яких планується досягти;

· тематики сайту;

· конкуренції;

· та деяких інших.

В середньому вартість розкрутки сайту знаходиться в межах 400-700$ за місяць. Мінімальний бюджет для початку робіт – 200$ за місяць.

Точну вартість пошукового просування можна назвати лише після проведення відповідного дослідження популярності та конкуренції в тематиці, стану сайту та ін.

Під пошуковим просуванням розуміють ряд спеціальних заходів, спрямованих на підвищення позицій веб-сайту в результатах пошуку по окремим словам, або ж на збільшення валового числа відвідувачів з пошукових систем.

Пошукове просування складається з двох етапів – внутрішньої оптимізації сайту (адаптація структури, інформації та спеціальних мета-тегів) з врахуванням вибраних ключових слів і зовнішнього просування (робота по поширенню інформації в Інтернет у вигляді посилань, публікацій та інших матеріалів), що впливають на зовнішні показники цитованості і «ваги» веб-ресурсу.

Пошукове просування сайтів має дві головні складові:

· грамотна внутрішня оптимізація сайту;

· правильні зовнішні та внутрішні посилання на сайт.

Для успішного пошукового просування необхідно виконати комплекс робіт:

§ визначити, якими запитами оперують користувачі пошукових систем в потрібній вам сфері;

§ на основі даних про запити створити семантичне ядро сайту – ключові слова та фрази;

§ підготувати і розмістити на сайті контент з урахуванням ключових слів та фраз;

§ провести роботи з технічної оптимізації сайту;

§ провести роботи з нарощення зовнішніх посилань на сайт: обмін посиланнями, реєстрація у каталогах та рейтингах, форумах, і т.д.

Звісно, в ході роботи доведеться вирішувати чимало завдань і здійснювати додаткові кроки по залученню пошукового трафіку на сайт. Ми не будемо наводити повний опис усіх заходів у рамках пошукового просування сайту, але відмітимо, що всі здійснювані нами заходи засновуються на:

- відомостях про алгоритми роботи пошукових систем;

- відомостях, отриманих на основі власного досвіду та постійно зростаючої кваліфікації наших спеціалістів;

- відомостях про мотивацію та поведінку ваших потенційних клієнтів.

5. Контекстна реклама

Контекстна реклама – це відносно молодий канал залучення цільових відвідувачів. В основі даного типу реклами лежать дві складові: семантичне ядро(ключові слова) і майданчики,транслюючи оголошення користувачам на основі їх поведінки.

Саме тому контекстна реклама вперше була застосована на пошукових системах, де поведінка користувача являється основою (кожен користувач робить пошуковий запит і дивиться результати пошуку).

До плюсів контекстної реклами можна віднести:

- залучення активної цільової аудиторії;

- зручність і оперативність при підготовці рекламної кампанії;

- можливість планування витрати рекламного бюджету і кількості переходів на сайт;

- швидке досягнення перших результатів (видимість сайту в пошукових системах).

До мінусів контекстної реклами, безперечно, відносяться:

- можливе збільшення рекламного бюджету в ході боротьби з конкурентами за лідируючі позиції в пошуковій системі;

- залежність ефекту від поточних об’ємів рекламних засобів (закінчились гроші – сайт зникає із пошукових систем і з тематичних айданчиків).

Контекстну рекламу рекомендується використовувати:

- для підтримки короткочасних проектів та акцій;

- для подолання «провалу» початкового періоду пошукового просування сайту;

- у разі просування сайту, де неможливо провести внутрішню оптимізацію або сайт її не піддається (наприклад, флеш-сайт).

- для перевірки того, чи буде віддача в клієнтах від пошукового просування.

Переваги просування сайту над контекстною рекламою

· просування сайту відрізняється постійним і довготривалим ефектом. При правильній тактиці розкручування сайту результат зберігається і після закінчення робіт ;

· під час перегляду видачі пошукової системи користувач не підозрює про те, що йому показують рекламу, — він сприймає пошукову систему як експерта, який завжди прийде на допомогу з цінною порадою. Контекстна реклама — це все таки реклама і користувач про це знає;

· не залежить від часу показів сайту та бюджету на кліки. Ви не платите за те, що ваш сайт подивився не цільовий відвідувач;

· порівняно невисока вартість послуги просування сайту. SEO дешевше контекстної реклами;

· проводиться в комплексі з роботами по поліпшенню «юзабіліті» сайту, написанням оптимізованих текстів, анонсування на популярних інформаційних порталах (розміщуються статті на сайтах, блогах) та іншими заходами, що приводять до загальної популяризації сайту;

· при грамотному підході результат досягається у всіх основних пошукових системах, так як алгоритми пошукових систем схожі;

· кількість трафіку: SEO приносить більший об'єм відвідувачів.

7. Переваги контекстної реклами над SEO:

Ø швидкість. Миттєва видимість у видачі пошукової системи, можливість швидкої зміни рекламного повідомлення і швидкого націлювання на певні групи;

Ø прозорість. Ви бачите скільки разів, з яких фраз відбувалися кліки і скільки це коштувало. В SEO видно з яких фраз і скільки разів сайт знайшли, але не зрозуміло, скільки грошей коштував кожен перехід;

Ø при правильному підході можна охопити набагато більшу кількість фраз (загальна відповідність, фразова відповідність);

Ø не потрібно міняти текстове наповнення сайту, вносити зміни на сам сайт;

Ø керування кампанією: контекстна реклама більш керована;

Ø широка аудиторія — контекстна реклама показується як у пошукових системах, так і на сайтах-партнерах;

Ø таргетинг — можливість обирати цільову аудиторію за параметрами (вік, стать, регіон);

Ø менші трудовитрати.

 

 

Висновки

Просування сайту – це відповідальне завдання, яка, в кінцевому рахунку, підсилює ефективність роботи вашого сайту.

Як показує практика, просування сайту дає більш значущі результати, ніж контекстна реклама. Хоча для ефективної рекламної кампанії, ці методи повинні працювати спільно. Але SEO має першорядну вагу через головну перевагу — довготривалість ефекту. Тому якщо контекстна реклама дає результат у вигляді клієнтів, то необхідно обов’язково провести і професійне просування сайту.

Просування сайту, також відоме як пошукове просування, розкрутка сайту, пошукова оптимізація сайту – це комплекс заходів, які спрямовані на підвищення видимості сайту в пошукових системах.

Найпопулярнішими сайтами в усьому світі є пошукові системи, при цьому саме вони дають можливість забезпечити безпрецедентне для інших рекламних майданчиків фокусування подачі інформації на цільову аудиторію, оскільки користувачі пошукової системи самостійно і явно формулюють власні інтереси.

 

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 614 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Есть только один способ избежать критики: ничего не делайте, ничего не говорите и будьте никем. © Аристотель
==> читать все изречения...

782 - | 751 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.006 с.