Лекции.Орг


Поиск:




Неплатоспроможність – це




неспроможність боржника виконати після настання встановленого строку грошові зобов’язання перед кредиторами не інакше, як через відновлення його платоспроможності;

Загальний максимальний термін провадження справи про банкрутство не може перевищувати

22. Завідомо неправдива заява суб'єкта підприємництва до суду про нездатність виконати зобов'язання перед кредиторами та державою, називається:

фіктивне банкрутство

23. Арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) може бути громадянин України, який має повну вищу юридичну або економічну освіту, стаж роботи за фахом не менше ____3__ років або _1 року ____ на керівних посадах після отримання повної вищої освіти

стаж роботи за фахом не менше трьох років або одного року на керівних посадах після отримання повної вищої освіти,

24. Загальний термін ліквідаційної процедури не може перевищувати: 12 місяців.

25. Кредитором, що порушує справу про банкрутство, не може бути: Розпорядником майна боржника

Збитки – це

Збитками є: 1) втрати, яких особа зазнала у зв'язку зі знищенням або пошкодженням речі, а також витрати, які особа зробила або мусить зробити для відновлення свого порушеного права (реальні збитки); 2) доходи, які особа могла б реально одержати за звичайних обставин, якби її право не було порушене (упущена вигода).

27. Процедура фінансового оздоровлення суб'єкта господарювання не може перевищувати:

Санація вводиться на строк шість місяців і цей строк може бути продовжено господарським судом, але не більше ніж на дванадцять місяців.

28. Процедура розпорядження майном боржника встановлюється на термін __115днів ___ і може бути продовжений на _2 місяці_____:

Процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п’ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

29. Право господарського відання:

Право господарського відання є речовим правом суб'єкта підприємництва, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником (уповноваженим ним органом), з обмеженням правомочності розпорядження щодо окремих видів майна за згодою власника у випадках, передбачених цим Кодексом та іншими законами.

 

 

30. Правом оперативного управління, є:

речове право су­б'єкта господарювання, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріп­леним за ним власником (уповноваженим ним органом) для здійснення некомерційної господарської діяльності, у межах, встановлених цим Кодексом та іншими законами, а також власником майна (уповноваженим ним органом).

Право оперативного управління - це речове право суб'єкта господарювання, який здій­снює некомерційну діяльність, тобто самостійну систематичну господарську діяльність, спрямовану на досягнення економічних, соціальних та інших результатів без мети одержан­ня прибутку (ч. 1 ст. 52 ГК). Змістом права оперативного управління є повноваження воло­діння, користування і розпорядження майном, закріпленим за суб'єктом господарювання власником (уповноваженим ним органом).

31. До майнових цінностей суб'єкта підприємництва належать:

Майно підприємства становлять виробничі і невиробничі фонди, а також інші цінності, вартість яких відображається в самостійному балансі підприємства.(основні фонди,оборотні засоби,кошти,товари,цінні папери)

32. До джерел формування майна господарюючих суб'єктів належать:

Джерелами формування майна підприємства є:!)грошові та матеріальні внески засновників; 2)доходи, одержані від реалізації продукції, послуг, інших видів господарської діяльності; 3) доходи від цінних паперів; 4)кредити банків та інших кредиторів; 5)капітальні вкладення і дотації з бюджетів; 6)майно, придбане в інших суб'єктів господарювання, організацій та громадян у встановленому законодавством порядку; 7)інші джерела, не заборонені законодавством України.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-04-03; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 588 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Наука — это организованные знания, мудрость — это организованная жизнь. © Иммануил Кант
==> читать все изречения...

796 - | 687 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.