Лекции.Орг


Поиск:




Правила і студентського наукового Турніру




І. ВІДБІРКОВИЙ ТУР

Команди, які виявили бажання приймати участь у турнірі та подали анкети-заявки, спочатку проходять відбірковий тур. Всі 12 команд-учасників жеребкуванням буде поділено на 4 групи по 3 команди. Всередині кожної з груп шляхом конкурсу капітанів будуть розіграні ролі для команд (Команда-Доповідач, команда-Опонент, команда-Рецензент). Кожна з груп отримує питання на розгляд. Протягом години за допомогою будь-яких пристроїв отримання додаткової інформації, але без допомоги викладачів, потрібно буде вирішити медичну проблему та сформувати командну відповідь. Кожна команда висуває одного студента на виступ у своїй ролі. Журі виставляє оцінки за доповідь, керуючись такими параметрами:

-Якість виступу, ораторські здібності (0-5 балів);

-Науковість, повнота доповіді (0-5 балів);

-Оригінальність рішення (0-5 балів);

-Достовірніть та авторитетність використаних джерел інформації (0-5 балів).

За сумою балів у кожній з чотирьох груп буде обрано команду-переможець, яка проходить у фінал.

ІІ. ФІНАЛ

1.1 Вимоги до команд:

Команда-учасник медичного Турніру повинна складатися з 3-5 студентів 1-6 курсів БЕЗ супроводжуючого наукового керівника. Участь у Турнірі команд чисельністю понад 5 учасників не допускається.

1.2 Медичний турнір є командним змаганням. За результатами індивідуальних виступів членів команд в різних ролях в ході бою оцінюється виступ всієї команди в цілому. Хід бою регулюється Ведучим, а дії учасників оцінюються членами Журі.

Учасники та ролі. В медичному турнірному бою беруть участь 4 команди. Бій проводиться у 4 раунди. У кожному раунді команда виступає в одній з чотирьох ролей: Доповідач (Д), Опонент (О), Рецензент (Р), Спостерігач (С).

Протягом бою члени команди не можуть консультуватися з будь-ким, хто не є членом команди, всі суперечливі питання вирішуються Ведучим (за погодженням з Журі) тільки з капітанами команд.

Конкурс капітанів. Перед початком бою проводиться знайомство членів команд та Журі. Ролі в бою між командами розподіляються за результатами конкурсу капітанів. Завдання та правила конкурсу капітанів розробляються Методичною комісією і оголошуються Ведучим бою безпосередньо перед початком конкурсу. Коректність проведення конкурсу та правильність відповідей капітанів оцінюють члени Журі. Команда, яка виграла конкурс капітанів, отримує право обрати для себе порядок зміни ролей в бою.

2.1.Регламент одного раунду турнірного бою

1. Команда «Опонент» пропонує команді «Доповідачу» завдання для вирішення 0,5 хв.

2. Команда «Доповідач» приймає або відхиляє задачу

3. Підготовка до доповіді 1 хв.

4. Виступ Доповідача (подання рішення) 7 хв.

5. Підготовка до опонування 2 хв.

6. Виступ Опонента (аналіз рішення і питання) 4 хв.

7. Полеміка між Доповідачем і Опонентом 3 хв.

8. Підготовка до рецензування 1 хв.

9. Виступ Рецензента (коротка оцінка виступів і питання) 3 хв.

10. Виступи членів команд Доповідача, Опонента, Рецензента і Спостерігача по 1 хв.

11. Питання членів Журі 10 хв.

12. Виставлення оцінок

13. Додаткові виступи (при необхідності).

 

Взяття тайм-аута. В ході бою Доповідач, Опонент, Рецензент або капітан будь-якої команди можуть брати тайм-аут (1 хвилина) для обговорення суперечливих питань всередині команди. На час тайм-ауту всі учасники, що виступають, можуть приєднатися до своїх команд. Протягом турнірного бою для кожної команди допускається взяття лише одного тайм-ауту. В ході цілої гри (турніру) одна команда має можливість 2 рази скористатись тайм-аутом.

2.2. Ролі команд протягом бою

У кожній ролі від команди може виступати тільки один учасник. При цьому даний учасник не може спілкуватися з іншими членами команди протягом усього свого виступу (за винятком тайм-аутів) до етапу виставлення оцінок.

ДОПОВІДАЧ:

(1) доповідає суть вирішеної командою проблеми згідно поставленому завданню, акцентуючи увагу на її медичну ідею і висновки; може використовувати заздалегідь заготовлені презентації, малюнки, плакати, фотографії, відеофрагменти, але не обов’язково;

(2) відповідає на зауваження та запитання Опонента, Рецензента і Журі за рішенням завдання.

ОПОНЕНТ:

(1) робить розгорнутий аналіз представленої доповіді: оцінює повноту, науковість і оригінальність рішення; висловлює критичні зауваження до форми доповіді; повинен вказати на позитивні моменти і обґрунтувати принципові недоліки, як у вирішенні завдання, так і в самому виступі Доповідача.

(2) задає питання Доповідачу, спрямовані на з'ясування неточностей, помилок у розумінні проблеми і в запропонованому рішенні, а також на більш докладне пояснення окремих положень і висновків доповіді.

РЕЦЕНЗЕНТ:

(1) дає коротку оцінку виступам Доповідача і Опонента; визначає, наскільки повною мірою вони впоралися зі своїми ролями; аналізує розуміння обговорюваної проблеми учасниками. Якщо Рецензент вважає, що Опонент неповністю впорався зі своїм завданням, він може доповнити його виступ.

(2) задає питання Доповідачу і Опоненту, спрямовані на подальший розвиток полеміки між учасниками.

СПОСТЕРІГАЧ має право виступати тільки в загальній полеміці команд.

Питання та зміст виступів Опонента та Рецензента не повинні зводитися до викладу власного рішення, що є грубим порушенням Правил Турніру. В ході бою в цілому і при полеміці зокрема, обговорюється тільки запропоноване Доповідачем рішення задачі.

2.4. Обмеження числа виступів

Кожен учасник команди протягом однієї гри (турніру) може виступати не більше ніж два рази. Виступами вважаються участь в якості Доповідача, Опонента, Рецензента. Уточнюючі питання з місця, участь у загальній полеміці виступом не рахуються.

2.5. Правила виклику на доповідь завдання і відмови від доповіді

Правила виклику на доповідь. Вибір номера завдання, на яку буде викликана команда Доповідач, здійснює команда Опонент на початку кожного раунду бою. Команда Опонент може викликати команду Доповідача на будь-яке завдання, крім тих, що:

а) Виключені Оргкомітетом;

б) вже обговорювалися в одному з дій (раундів) цього бою

Правила відмови від доповіді.

В ході турніру команда Доповідач може відмовитися тільки один раз від запропонованого Опонентом завдання і при цьому не втратити бали.

3. Правила оцінки виступу команд в турнірному бою

Після кожної дії (раунду) бою члени Журі виставляють командам оцінки з урахуванням усіх виступів членів команд, їх відповідей на запитання та участі в полеміці. Кожен член журі виставляє в протокол власну оцінку, яка визначається тільки їм, незалежно від думки інших членів журі. Оцінки, виставлені членами журі, зачитуються Ведучим для команд, що беруть участь в бою.

3.1. Система оцінок

На Турнірі використовується наступна десятибальна система оцінок:

 

Оцінка 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

 

Оцінки 10 і 1 є крайніми і виставляються тільки в особливих випадках. Член журі, який поставив таку оцінку, завжди зобов'язаний обґрунтувати своє рішення.

В кожному раунді середня арифметична оцінка Журі для Доповідача множиться на коефіцієнт 3, для Опонента – 2, Рецензента -1. Кожна команда хоча б раз буде виступати в кожній ролі (Д, О, Р), і тому кінцева сума балів за гру є вирішальною.

3.2. Критерії виставлення оцінок учасникам турнірного бою

ДОПОВІДАЧЕВІ кожен член журі виставляє оцінку, зважаючи на наступні критерії:

1. «Повнота, Науковість, Оригінальність». Оцінюється: повнота вирішення задачі; коректність вибору моделі рішення; науковість і логічність всіх обґрунтувань; оригінальність рішення та особистий внесок команди; відсутність фактичних і логічних помилок; обсяг теоретичної бази і вибір основних джерел інформації.

2. «Уміння доповідати». Оцінюється: вміння чітко і переконливо викладати суть рішення задачі; логічність викладу, наявність основної лінії доповіді; ступінь володіння матеріалом по даній задачі; культура виступу, вміння звертати увагу слухачів на основні ідеї рішення; використання наочних посібників, малюнків, презентацій; наявність чітких висновків за рішенням завдання.

3. «Участь у полеміці». Оцінюється: вміння коректно, повно і переконливо відповідати на запитання; цінність відповідей для розвитку дискусії; вміння визнавати недоліки своєї роботи і здатність виробити спільну точку зору; коректне і етичне поводження з учасниками; цінність участі членів команди в дискусії.

 

ОПОНЕНТОВІ:

1. «Уміння аналізувати». Оцінюється: вміння зрозуміти представлений матеріал; здатність об'єктивно проаналізувати рішення за критеріями повноти, науковості та оригінальності; здатність оцінити адекватність вибору моделі рішення; вміння розкривати позитивні і негативні моменти запропонованого рішення; здатність швидко орієнтуватися в запропонованому рішенні задачі; культура виступу, вміння чітко і правильно формулювати думки.

2. «Участь у полеміці». Оцінюється: вміння вести полеміку з іншими учасниками; цінність питань для розвитку дискусії; уміння ставити питання загального та уточнюючого характеру; вміння вислухати і зрозуміти співрозмовника; коректна і етична поведінка з учасниками; цінність участі членів команди в дискусії.

РЕЦЕНЗЕНТУ:

«Уміння рецензувати та участь у полеміці». Оцінюється: здатність оцінити повноту, науковість і оригінальність рішення; здатність оцінити якість представленого Опонентом аналізу рішення; здатність оцінити якість і змістовність полеміки учасників; культура виступу, вміння чітко і правильно формулювати думки; вміння вести полеміку з іншими учасниками; цінність питань для розвитку дискусії; уміння ставити питання загального та уточнюючого характеру; вміння вислухати і зрозуміти співрозмовника; коректне і етичне поводження з учасниками; цінність участі членів команди в дискусії.

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 323 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Вы никогда не пересечете океан, если не наберетесь мужества потерять берег из виду. © Христофор Колумб
==> читать все изречения...

783 - | 752 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.