Лекции.Орг


Поиск:




Зміст та обсяги дипломної роботи




 

Дипломна робота повинна мати обсяг 5,5-6,5 ум. друк. арк., або 100-120 сторінок тексту, надрукованого Times New Roman 14 пт. через 1,5 інтервали.

Зміст дипломної роботи визначається темою і відображається у плані, розробленому за допомогою наукового керівника. Відповідно до передбачуваної теми студент самостійно або за рекомендацією керівника добирає літературні джерела (монографії, наукові статті та ін.), відповідні нормативні документи.

Зміст може мати 1-1,5 сторінки, в ньому фіксується план – записуються назви всіх розділів і підрозділів (параграфів) із зазначенням початкових сторінок.

План дипломної роботи має бути складним і містити: вступ; чотири розділи, кожен з яких має як правило три параграфи; висновки та пропозиції; список використаної літератури та додатки.

Головним завданням вступної частини є обґрунтування актуальності і практичної значимості обраної теми дипломної роботи («...що й зумовило вибір теми»), особливостей постановки і вирішення питань стосовно конкретних умов дослідження. У цій частині роботи слід чітко визначити мету, завдання (спираючись на план); предмет, об'єкт дослідження і надати коротку інформацію про організацію, на матеріалах якої виконано дослідження.

Необхідно зазначити інформаційні джерела та використані методи дослідження:

«Інформаційною базою слугували вітчизняні та іноземні видання, матеріали преси, інформація з Інтернету та фактичні дані з діяльності... (організації)».

Обсяг вступу не повинен перевищувати 3-5 сторінок.

Перший розділ роботи, теоретичний, може містити декілька параграфів.Теоретичне обґрунтування має визначити роль і місце досліджуваних явищ та процесів у діяльності підприємства. Розглядаються загальні теоретичні положення та підходи до вирішення обраної проблеми з використанням номативно-законодавчих документів та наукових джерел.

Теоретичне обґрунтування, суть, значення, класифікаційні характеристики, історія та сучасні тенденції предмета дослідження, методичні підходи повинні мати певні елементи наукової новизни, висвітлення власної позиції щодо обраних методів дослідження. Бажано ілюструвати текст графічними матеріалами – схемами, графіками, діаграмами тощо. Обсяг першого розділу не повинен перевищувати 30% від загального обсягу дипломної роботи.

Другий розділ роботи, аналітичний, забезпечуючи логічну послідовність дослідження, має стати перехідним до наступного третього розділу, поєднати набуті теоретичні знання та вміння використовувати обрані методи і певний методичний інструментарій. Ця частина повинна містити опис, характеристику стану об’єкту дослідження, діагностування діяльності підприємства та критичний аналіз того, як вирішується проблема, що аналізується, на підприємстві. Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми мають супроводжуватися тлумаченнями та висновками, які дозволяють визначити суть управлінських процесів, що спостерігаються в організації, їх особливості, тенденції, створити базу для виявлення невикористаних резервів. Текст слід супроводжувати стислим коментарем.

Для виконання другого розділу дипломної роботи студент під час переддипломної практики має зібрати фактичні дані за останні 2-3 роки діяльності організації.

Джерелом інформації є планові і фактичні показники господарської діяльності, статистична та бухгалтерська звітність, накази, розпорядження, результати спостережень, опитувань, обстежень та ін. методів збирання певної інформації, яку використовує студент під час переддипломної практики. Обсяг другого розділу повинен становити 30% загального обсягу дипломної роботи.

У процесі оформлення дипломної роботи студент не повинен забувати вимоги щодо обов'язкового посилання на джерела статистичної інформації (адміністративних даних), як того вимагає закон. Якщо статистичні дані використовуються у рисунку чи представлені у вигляді статистичної таблиці, то у цьому випадку під рисунком чи таблицею пишуть: «Джерело:...(назва джерела)». Якщо у таблиці наводяться ще й розрахункові дані автора роботи, потрібно вказати: «Розрахунки автора».

Завданням третього розділу, проектного, є розробка конкретних рекомендацій, пропозицій, моделей управління параметрами розвитку діяльності організації на базі основних теоретичних положень, методичних підходів, методичного інструментарію, що викладені в першому розділі, а також висновків проведеного аналізу у другій частині дипломної роботи.

Особливу увагу слід звернути на управлінські аспекти реалізації запропонованих заходів та ризиків, що їх супроводжують.

Розрахункова частина розділу має містити обчислення показників економічної ефективності впровадження запропонованих заходів та пропозицій, обрахування ступеня їх чутливості стосовно змін основних параметрів зовнішнього середовища та вплив запропонованих заходів на результати діяльності організації.

У цьому розділі потрібно довести реалістичність та доцільність запропонованих у дипломній роботі рекомендацій з урахуванням фінансового результату та ризиків їх реалізації. Для цього надати розрахунки прогнозних фінансових показників, які будуть отримані внаслідок реалізації пропозицій. На основі наведених розрахунків робиться висновок щодо фінансової стабільності підприємства, яка має бути досягнута в результаті виконання представлених у роботі пропозицій. Якщо розроблені пропозиції прямо не впливають на економічні показники, в роботі потрібно навести результати соціального впливу.

Однією з ознак високої якості дипломної роботи є застосування статистичних та економіко-математичних методів, моделей і програмних продуктів для аналізу та обґрунтування запропонованих заходів.

Обсяг третього розділу повинен становити не менше 30% від загального обсягу дипломної роботи.

Четвертий розділ присвячено розкриттю питань охорони праці та навколишнього середовища. Обсяг четвертого розділу повинен становити 10% від загального обсягу дипломної роботи.

Висновки та пропозиції, що наводяться в окремому розділі, є стислим викладанням підсумків проведеного дослідження. Обсяг висновків не має перевищувати 3-5 сторінок.

При написанні магістерської роботи необхідно скласти список використаної літератури, тобто джерел інформації, матеріали або окремі результати яких використовуються в роботі для вирішення проблем і завдань, визначених її виконавцем (Додаток Г). До списку використаної літератури вносяться лише ті літературні джерела, якими студент користувався при виконанні роботи і на які в тексті є посилання.

Список використаних джерел повинен містити не менше 30 назв.

Додатки до магістерської роботи мають містити інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою і розміщуються за списком використаної літератури.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 861 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Наука — это организованные знания, мудрость — это организованная жизнь. © Иммануил Кант
==> читать все изречения...

797 - | 689 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.