Лекции.Орг


Поиск:




Загальні вимоги до оформлення




Вимоги до розділів пояснювальної записки

Пояснювальна записка до курсової роботи повинна мати чітку будову, логічну послідовність та конкретність викладення матеріалу, переконливість аргументів, точність формулювання, обѓрунтованість висновків та рекомендацій.

Пояснювальна записка до курсової роботи являє собою поєднання тексту, графіків, ілюстрацій, таблиць, блок–схем та програм. Її виконують рукописним, машинописним або машинним (за допомогою комп’ютерної техніки) способами на одному боці аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297 мм), у разі необхідності допускається використання аркушів формату А3 (297 х 420 мм).

Якщо робота виконується рукописним способом, то слід враховувати такі вимоги:

- писати однією пастою, яка повинна бути лише чорного кольору;

- розбірливим однаковим почерком, однакової щільності;

- оформлювати роботу на аркушах без рамок;

- рядків на одній сторінці повинно бути від 25 до 30.

Під час машинного способу виконання:

· Текст слід друкувати через 1,5 інтервали з розрахунку 28-30 рядків на аркуші, за умови рівномірного її заповнення;

- мінімальна висота літер і цифр 1,8 мм (використовувати шрифт Times New Roman 14);

- відступи повинні дорівнювати 1,5 мм;

- шрифт і відступи у роботі не змінюються.

· Графічні матеріали слід розташовувати після згадування по тексту. Під кожним рисунком указується його номер і назва, наприклад:

Рисунок 2 – Функціональна схема виробничого процесу випуску нафти

Рисунки відокремлюються від основного тексту інтервалом. Усі позиції, позначені на рисунку повинні бути пояснені в тексті;

· Математичні формули і знаки повинні бути зрозумілі. Показники ступеню й індекси повинні бути менше основних знаків і виконуватись відповідно до редактора формул Microsoft Equation. Формули нумеруються (праворуч у круглих дужках, не відступаючи від правого поля) тільки в тому випадку, якщо на них є посилання. Між крайніми знаками формули і текстом повинний виконуватись один інтервал.

· Таблиці повинні мати назви і порядковий номер, наприклад

Таблиця 2 – Результат моделювання процесу на ЕОМ

Таблиця розташовується після згадування по тексту і відокремлюється від основного тексту інтервалом.

Вдаватися до комбінацій друку матеріалу на різних принтерах (лазерний, струйний, матричний) небажано.

Не залежно від способу виконання роботи, слід додержуватися таких розмірів полів:

верхній 20 мм.

лівий 30 мм.

нижній 20 мм.

правий 10 мм.

колонтитули 12,5 мм

Абзацний відступ повинен бути однаковим впродовж усієї роботи і дорівнювати п’яти знакам.

Під час виконання роботи необхідно дотримуватись рівномірної щільності, контрастності й чіткості зображення. Всі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути однаково чорними впродовж усієї роботи (за згодою керівника у графіках та діаграмах можливі винятки).

Окремі слова, формули, знаки, які вписуються у надрукований текст, мають бути чорного кольору; щільність вписаного тексту має максимально наближуватись до щільності основного зображення.

Помилки, описки та графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбовуванням і нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого зображення машинописним способом або від руки. Виправлення повинно бути чорного кольору та мати охайний вигляд. Дозволяється наявність не більше двох виправлень на одній сторінці.

Нумерація. Сторінки роботи слід нумерувати арабськими цифрами, додержуючись наскрізної нумерації впродовж усього тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому куті аркуша без крапки в кінці та без знака №.

Титульний аркуш завдання включають до загальної нумерації сторінок, але номер сторінки на титульному аркуші завданні та анотації не проставляють.

Ілюстрації й таблиці, розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок.

Розділи, підрозділи, пункти, підпункти звіту слід нумерувати арабськими цифрами. Розділи у роботі повинні мати порядкову нумерацію в межах викладення інформації по суті і позначатися арабськими цифрами без крапки, наприклад, 1, 2, 3 і т. д. Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, відокремлених крапкою. Після номера підрозділу крапку не ставлять, наприклад, 1.1, 1.2 і т. д. Пункти повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу або підрозділу. Номер пункту складається з номера розділу і порядкового номера пункту, або з номера розділу, порядкового номера підрозділу та порядкового номера пункту, відокремлених крапкою. Після номера пункту крапку не ставлять, наприклад, 1.1, 1.2 або 1.1.1, 1.1.2 і т. д.(Див. попередні приклади).

Якщо текст поділяють тільки на пункти, їх слід нумерувати, за винятком додатків, порядковими номерами.

Номер підпункту складається з номера розділу, порядкового номера підрозділу, порядкового номера пункту і порядкового номера підпункту, відокремлених крапкою, наприклад, 1.1.2.1, 2.1.1.2, 2.1.2.3 і т. д.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 324 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Своим успехом я обязана тому, что никогда не оправдывалась и не принимала оправданий от других. © Флоренс Найтингейл
==> читать все изречения...

1399 - | 1230 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.