Лекции.Орг


Поиск:




Підготовка поля та організація роботи агрегату




 
 


Для підготовки поля слід оглянути його з метою усунення перешкод які негативно впливають на якість виконання операцій і продуктивність агрегатів, а також вибираємо напрям і спосіб руху – гоновий човниковий.

Знаходять перший прохід саджалки при посадці картоплі. Відраховують від стикових міжрядь до центру робочого захвату саджалки визначають міжряддя по яких повинні рухатись колеса трактора в агрегаті з культиватором. Позначаємо міжряддя віхами.

Перед початком виконання операції агрегат встановлюється на краю ділянки і при заїзді на перший прохід робочі органи переводимо в робоче положення. При першому проході проїхавши 20...30 м зупиняємо агрегат і перевіряємо якість виконання операції відповідно до агротехнічних нормативів та допусків, при потребі проводимо остаточне регулювання робочих органів культиватора.

При дальшому виконанні операції постійно стежать за станом робочих органів. Робоча швидкість агрегату повинна бути в межах 7-8 км/год.

У кінці загінки, за її межами, здійснюємо поворот агрегату для зворотного руху. При необхідності на розвороті очищають робочі органи від бруду і бур'янів.

3.5 Контроль якості роботи агрегату

Якість міжрядного обробітку картоплі оцінюють згідно даних таблиці 3.1.

Таблиця 3.1 -Оцінка якості міжрядного обробітку картоплі

Показники Допустиме відхилення Спосіб виявлення      
1. Глибина окучування, см       ±2 см   По діагоналі поля через 80...100 м по ширині захвату агрегату в 10 міжряддях, заміряють лінійкою глибину окучування. Виконують не менше 10 замірів і знаходять середнє значення.    
2. Кількість бур'янів які залишилися, шт./м2       5...10     Підрахувати через 2-3 дня після обробітку кількість бур`янів що залишились на ділянці 2,8 м2 (1х2,8 м) по ширині захвату культиватора 2,8 м.    
  3. Наявність грудок діаметром більше 5см,шт.         3…5     Підрахувати по діагоналі ділянки через 15-20 м, 10 разів, кількість грудок більше 5см в рамці розміром 1х1. Вирахувати середнє значення.    
4. Пошкоджені і присипані рослини, % 5.Відхилення від заданої висота гребенів, см   0,5…2     2…3 По діагоналі в 3 місцях на 14,3 м відрізках через 15-20м кількість рослин картоплі до і після проходу агрегату. Знайти середнє значення. Підрахувати по діагоналі ділянки через 15-20 м, 10 разів, висоту гребенів. Вирахувати середнє значення.    

3 .6 Охорона праці та довкілля при роботі агрегата   Виконання правил техніки безпеки обов’язкове для обслуговуючого персоналу. При виконанні операції міжрядного обробітку допускаються особи які пройшли інструктаж щодо техніки безпеки. Однією з умов безпечного виконання тракторних робіт є справність машин. Тому категорично забороняється працювати на несправних машинах. До охорони праці входять такі заходи безпеки: • не допускати до роботи машин несправними або погано відрегульованими механізмами; • пускати двигун треба у відповідності з інструктивними вказівками; • трактором під’їжджати до начіпної машини на тихому ходу без ривків; • не допускати крутих поворотів на підвищених швидкостях і на косогорах; • спускатися і підніматися вгору тільки на пониженій передачі й ні в якому разі не переключати передач; • під час роботи двигуна забороняється надівати і знімати пас вентилятора; • якщо доводиться усувати несправності під трактором, заглушити двигун; • забороняється передавати керування агрегатом стороннім особам; • переїжджати через залізниці, шосейні і польові дороги можна тільки в тому випадку, коли це не викликає небезпеки; • трактористи повинні працювати в спецодязі мати захисні пристрої. Основою існування усього суспільства є природне середовище і вся сукупність природних умов і ресурсів які входять до його складу. В сільськогосподарському виробництві негативно на навколишнє середовище діють добрива, а особливо при тривалому внесенні їх у грунт у великих дозах, а також тваринницькі ферми та пестициди. З метою охорони ґрунтових вод і внутрішніх водойм від забруднення мінеральними добривами необхідно суворо дотримуватися норм внесення добрива, використовувати їх у формі гранул, зменшення використання швидкорозчинних до в зонах надмірного   зволоження, створювати полезахисні лісонасадження. В сільськогосподарському підприємстві розроблено конкретні засоби по охоронні навколишнього середовища. Широко застосовується наглядна агітація по охороні навколишнього середовища.    

 

 
 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 452 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

80% успеха - это появиться в нужном месте в нужное время. © Вуди Аллен
==> читать все изречения...

803 - | 743 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.