Лекции.Орг


Поиск:




Загальновійськова підготовка.




Основи загальновійськового бою. Сучасні війни та військові конфлікти, їх психологічні особливості та вплив на поведінку людини. Поняття про бій. Характеристика сучасного бою. Види вогню та маневру їх значення в бою. Обов’язки солдат в бою. Особиста зброя та екіпіровка солдата.

Дії солдата в складі відділення під час наступу та оборони. Бойовий порядок відділення під час наступу. Пересування на полі бою. Прохід в мінному полі. Подолання зони зараження. Атака передньої лінії оборони противника. Бойовий порядок відділення в обороні. Засоби маскування позиції. Спостереження за противником. Дії солдата-спостегігача. Вибір місця для спостереження та його маскування. Дії при нальоті авіації та артобстрілів. Знищення танків, броньованої техніки та живої сили противника.

Орієнтування на місцевості. Суть орієнтування на місцевості. Визначення сторін горизонту за компасом, небесними світилами та місцевими предметами. Визначення свого місцезнаходження. Поняття про азимут. Порядок руху за азимутом. Обхід перешкод. Визначення напрямку на орієнтир. Визначення відстані до цілі. Поняття про топографічні карти та їх масштаб. Умовні позначення що використовуються на картах. Читання карти.

Протипіхотні та протитанкові міни. Будова, призначення та застосування протипіхотних та протитанкових мін. Порядок встановлення та маскування мін. Правила безпеки під час виявлення боєприпасів що не розірвалися. «Міни-сюрпризи» та «міни-пастки».

 

Вогнева підготовка.

Будова та бойові властивості АК та пневматичної гвинтівки. Призначення, бойові властивості та загальна будова автомата Калашникова. Неповне розбирання та складання АК. Спорядження магазину автомата набоями.

Призначення та будова пневматичної гвинтівки, її характеристика та принцип дії. Заходи безпеки під час стрільби.

Прийоми і правила стрільби. Основи та правила стрільби з пневматичної гвинтівки. Підготовка до стрільби сидячи та лежачи з упору. Правила прицілювання. Вибір точки прицілювання. Визначення середньої точки попадання (СТП) та корегування стрільби. Основні помилки при стрільби та методи їх усунення. Тренування у стрільбі на кучність та результат.

Матеріальна частина ручних осколкових гранат. Призначення, будова та бойові властивості ручних осколкових гранат. Підготовка гранат до бою. Техніка і тренування у виконанні прийомів метання гранат. Метання гранат на дальність і в ціль.

 

Долікарська допомога.

Поняття про рану. Класифікація ран. Види ран та кровотеч. Асептика та антисептика. Основні види ускладнень при пораненнях та їх профілактика. Види пов’язок та правила їх накладання. Накладання кровоспинного джгута.

Переломи кісток. Поняття про переломи і вивихи. Ознаки переломів. Види переломів. Іммобілізація кінцівок. Надання першої допомоги при переломах. Допомога в разі удару та синдрому тривалого здавлювання. Перша допомога у випадках вивихів, розтягнень зв'язок та м’язів.

Допомога в разі хімічних чи фізичних ушкоджень. Опіки та їх класифікація. Перша допомога при опіках. Перша допомога при тепловому і сонячному ударах, ураженні електричним струмом, укусах отруйних змій та комах.

Перша допомога у надзвичайних ситуаціях. Оцінка стану потерпілого (першочергова оцінка, оцінка дихання, кровообігу, свідомості) Класифікація ліків та способи їх застосування. Ліки загального доступу. Засоби медичного захисту. Комплектування медичної аптечки.(домашня аптечка, аптечка водія, рятувальника) Універсальна аптечка першої допомоги.

Перша допомога при зупинці дихання та серця. Реанімація. Поняття про реанімацію. Правила реанімації. Непрямий масаж серця. Штучна вентиляція легенів (штучне дихання). Обструкція дихальних шляхів.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 375 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Логика может привести Вас от пункта А к пункту Б, а воображение — куда угодно © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

622 - | 621 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.