Лекции.Орг


Поиск:




Цілі та завдання магістерської роботи




Міністерство освіти і науки України

Запорізька державна інженерна академія

Н.Г. Метеленко

М.В. Хацер

Є.Ю. Ткаченко

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ

МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

для студентів ЗДІА

спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

денної та заочної форм навчання

 

Запоріжжя

Міністерство освіти і науки України

Запорізька державна інженерна академія

Н.Г. Метеленко

М.В. Хацер

Є.Ю. Ткаченко

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ВИКОНАННЯ

МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

для студентів ЗДІА

спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»

денної та заочної форм навчання

 

 

 

Рекомендовано до видання

на засіданні кафедри фінансів,

банківської справи та страхування

протокол № от 2016 р.

 

 

Методичні рекомендації до виконання магістерської роботи для студентів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» денної та заочної форм навчання / Укладачі: Н.Г. Метеленко, М.В. Хацер, Є.Ю. Ткаченко – Запоріжжя: ЗДІА, 2016. – 80 с.

 

В методичних рекомендаціях розміщено інформацію про склад випускової магістерської роботи, структуру випускної кваліфікаційної роботи, загальні вимоги до оформлення випускної кваліфікаційної роботи, та порядок захисту магістерської роботи.

 

Укладачі: Н.Г. Метеленко, д.е.н., професор

М.В. Хацер, к.е.н., доцент

Є.Ю. Ткаченко, к.е.н., доцент

 

Відповідальний за випуск: зав.кафедрою

Метеленко Н.Г.

 


ЗМІСТ

 

Вступ…………………………………………………………………………  
1. Загальні положення………………………………………………………  
2. Цілі та завдання магістерської роботи…………………………………  
3. Загальні вимоги до магістерської роботи……………………………….  
4. Організація виконання магістерської роботи……………………........  
5. Вимоги до змісту і структури магістерської роботи……………........  
6. Вимоги до оформлення магістерської роботи………………………….  
7. Вимоги до змісту, структури та оформлення автореферату магістерської роботи………………………………………………………..  
8. Порядок рецензування і захисту магістерської роботи………………  
9. Критерії оцінювання магістерської роботи……………………………. Додатки…………………………………………………………………...  

 


ВСТУП

Методичні вказівки розроблені відповідно до вимог кваліфікаційної характеристики фахівців спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Вони призначені для студентів-дипломників усіх форм навчання та викладачів, які здійснюють керівництво магістерськими роботами.

Метою вказівок є надання студентам спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» необхідної методичної допомоги в організації раціональної та ефективної роботи щодо збору матеріалів, підготовки та захисту магістерської роботи.

Методичні вказівки визначають цілі та завдання магістерських робіт, поради щодо вибору теми, аналізу літератури; проведення дослідження, узагальнення та викладення матеріалу, вимоги щодо змісту, обсягу та оформлення робіт, підготовки їх до захисту перед Державною екзаменаційною комісією (ДЕК).

Методичні вказівки до організації підготовки та захисту магістерських робіт розроблено відповідно до:

- Закону України „Про освіту” від 23.05.1991 р.;

- Закону України „Про вищу освіту” від 17.01.2002 р.;

- Вимог до дисертацій та авторефератів дисертацій, розроблених на підставі ДСТУ 3008-95 «Документи. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення» (Бюлетень ВАК України № 9-10, 2011 р.);

- Положення про організацію навчального процесу у вищих навчальних закладах, затвердженого наказом МОН України №161 від 2 червня 1993 р.;

- ДСТУ 3008-95 Государственный стандарт Украины Документация. Отчеты в сфере науки и техники. Киев.

Магістерська робота є завершальним етапом учбового процесу в системі підготовки студентів денної і заочної форм навчання за спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».


ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

Магістр − це освітньо-кваліфікаційний рівень фахівця, який на основі кваліфікації бакалавра або спеціаліста здобув поглиблені знання інноваційного характеру та спеціальні вміння, має певний досвід їх застосування та продукування нових знань для вирішення проблемних професійних завдань у певній галузі.

Магістр повинен мати фундаментальну наукову базу, володіти методологією наукової творчості, сучасними інформаційними технологіями, методами отримання, обробки, зберігання й використання наукової інформації, бути спроможним до творчої науково-дослідної та науково-педагогічної діяльності.

Магістерська робота − це самостійна випускна науково-дослідна робота, яка виконує кваліфікаційну функцію, тобто готується з метою публічного захисту й здобуття академічного ступеня магістра. Магістерська кваліфікаційна робота, з одного боку, має узагальнюючий характер, оскільки є своєрідним підсумком підготовки магістра, а з іншого – є самостійним оригінальним науковим дослідженням студента, у розробці якого зацікавлені установи, організації чи підприємства, при цьому студент упорядковує за власним розсудом накопичені наукові факти та доводить їх наукову цінність або практичну значимість.

 


ЦІЛІ ТА ЗАВДАННЯ МАГІСТЕРСЬКОЇ РОБОТИ

 

Виконання і захист магістерської роботи є заключним етапом магістерської підготовки у вищому навчальному закладі, формою державної атестації випускників.

Магістерська робота є кінцевим результатом самостійної індивідуальної навчальної діяльності студента, науковим дослідженням, яке підводить підсумки вивчення ним дисциплін, що передбачені навчальним планом підготовки за спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», а також проходження усіх видів практик.

Студент-дипломник повинен підтвердити рівень загальнотеоретичної і спеціальної підготовки. Магістерська робота є випусковою кваліфікаційною роботою, на підставі захисту якої Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) вирішує питання про присвоєння її автору кваліфікації «економіста з фінансової роботи» зі спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» і видачу диплома магістра.

Виконання і захист магістерської роботи має за мету:

- систематизацію, закріплення, розширення та поглиблення теоретичних і практичних навичок студентів, їх здібностей до самостійного аналізу й узагальнення накопичених знань загальнонаукових і спеціальних дисциплін;

- формування навичок застосування цих знань під час самостійного вирішення конкретних наукових і науково-економічних задач;

- набування досвіду аналізу отриманих результатів та оволодіння методами наукових досліджень, формулювання самостійних висновків і положень та їх прилюдного захисту.

Основне завдання магістерської роботи − продемонструвати рівень кваліфікації студента, а саме:

- здатність творчо мислити, вміння самостійно вести науковий пошук і вирішувати конкретні наукові завдання;

- уміння проводити бібліографічну роботу з використанням сучасних інформаційних технологій, користуватися методичними, статистичними й законодавчо-нормативними матеріалами, критично оцінювати існуючі наукові концепції та підходи до економічних явищ і процесів;

- здатність формулювати мету та актуальність дослідження;

- володіння сучасними методами й методиками аналізу економічних результатів досліджень, які використовувались у процесі роботи;

- уміння робити науковий аналіз отриманих результатів;

- уміння оцінити можливості використання отриманих результатів у науковій та практичній діяльності;

- володіння сучасними інформаційними технологіями для здійснення досліджень та оформлення атестаційної роботи.

 

 






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 372 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

767 - | 716 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.