.


:




:

































 

 

 

 


Situační analýza podniku




Současný stav podniku je dobrý. Hotel se nachází v rozkvětu.

jediné, co by mohlo zabránit příznivému rozvinuti hotelu bylo podepsání smlouvy o připojení Krymu k Rusku. USA a většina zemí EU neuznali krymský referendum, a v důsledku toho zavedly sankce proti poloostrova,což vedlo ke snížení počtu zahraničních hostů. V této souvislosti byla přijata opatření na rozsáhlou propagaci krymského poloostrova jako nové turistické destinaci v Rusku,což přivedlo k vzrůstu poptávky po krymské destinace, ze strany ruského obyvatelství.

V dnešní době hotelu se daří nejen po finanční stránce,ale i v číslech,který se týkají obsazenosti.

 

Cíloví zákazníci

Protože hotel poskytuje nadstandardní služby a také má svojí vlastní kliniku a je jedním z nejlepších hotelů na Krymském poloostrově,cílovým segmentem komplexu Auquanarine jsou bohatí turisty z Ruska,Kazachstánu,Azerbaijanu a také z Evropy a Amerických státu. Jsou to turisty,kteří přijíždějí na Krym z důvodu poznávání historie,léčeni,politických důvodu a zároveň bydlení v luxusním prostředí.

 

Taky častými klienti hotelu jsou zpěváci,herci,sportovce, politici.

 


PESTLE analýza

Politiko-právní prostředí -zaměřuje se na stability vlády,ochrany spotřebitelů,pracovního práva, dánové politiky a zákonů. Rusko má momentálně stálou vládu, na jednu stranu převládá mírová situace,ale na druhou napjaté vztahy z Amerikou a EU,což je špatně pro rozvoj cestovního ruchu.

Ekonomické prostředí -ovlivňují kupní sílu a strukturu výdajů domácnosti.

1. HPD -hrubý domácí produkt - definujeme jako všechny statky a služby vyprodukované za určité období na daném území. Toto období bývá většinou jeden rok. HPD měří výkonnost ekonomicky a je to ukazatel vývoje národního hospodářství.

2. Devizové kurzy - pro podnik je to důležitý ukazatel v případě,že nakupuje suroviny ze zahraničí.

3. Nezaměstnanost -k určeni nezaměstnanosti se využívá ukazatel podílu nezaměstnaných osob. Nezaměstnanost má na podnik velký vliv, protože nezaměstnaný lidi nemají dostatek financí, takže si v podniku nenakupí žádné služby.


4. Inflace -je všeobecný narůst cenový hladiny statků a služeb v ekonomice v určitém období. Růst inflaci znehodnocuje kupní sílu peněz,takže při růstu inflaci roste ceny tovarů a služeb. Tento růst má na podnik přímý dopad,protože nakupuje dražší suroviny.

Sociální prostředí - kulturní faktory ovlivňují základní společenské hodnoty,jejich vnímáni, preference a chování společnosti.


1.Sociální faktory mají velký vliv na vývoj služeb. V důsledku růstu počtu obyvatel se muže zvýšit množství potenciálních klientů.
V opačném případě by se mohlo zmenšovat i potenciální množství klientů.

2. Struktura obyvatelstva podle věku- podle statistiky nejčastěji cestují lidí mezi věkem 30-60 let. Proto je dobře se zaměřit na této klientelu.

3. Vzdělanost zaměstnanců -jejich odbornost,jednání s lidmi a ochota muže vést ke spokojenosti zákazníků a bude to určitě přenášet větší zisk.


4. Náboženství - je velmi důležitý faktor pro zákazníky,Často klienty z muslimských státu dodržují nábožensky normy. Proto pracovníku musí vědět o těchto normách a pespektovat požadavky klientů,které spojené s jejich náboženství.

Technická prostředí -v dnešní době se využívá moderní technologie.
Za prve hotel má vlastní web,díky kterému klienti mohou sami rezervovat pobyt v hoteli a taky zjistit veškerá informace,která jich zajímá.

Dalším příkladem jsou přístrojové vybavení. S každým rokem se objevuje větší množství nových přístrojů,které využívají rekreační komplex "Auquamarine". Například: nový přístroje v oblasti medicíny a massage.

Potom různé nové léčebné nabídky a programy, které využívají nejen souvisících s přírodou Sevastopolu, ale také nové léčebně postupy a špičkové vybavení.

 

Ekologické prostředí hotel usiluje do budoucna o získání tzv. Zeleného čtyřlístku, což je označení pro ekologicky fungující hotel. Také je jeho snahou používat tzv. BIO potraviny ze zdrojů, které pochází z nejbližšího okolí a propagovat výrobky. [5]

 

Analýza mikroprostředí

Marketingové mikroprostředí zahrnuje okolnosti, vlivy a situace, které firma svými aktivitami může ovlivnit. Marketingové mikroprostředí se dělí na čtyři hlavní skupiny: Dodavatele,Odběratele(zákazníci),Konkurenty,Veřejnost. Pro vytvářeni podnikových strategii je znalost mikroprostředí velice důležitá.

Tato kapitola je rozdělená do 4 tematických častí: zákaznici, konkurence, partneři, veřejnost.[6]

Zákaznici

Protože hotel poskytuje nadstandardní služby a také má svojí vlastní kliniku a je jedním z nejlepších hotelů na Krymském poloostrově,cílovým segmentem komplexu Auquanarine jsou bohatí turisty z Ruska,Kazachstánu,Azerbaijanu a také z Evropy a Amerických státu. Jsou to turisty,kteří přijíždějí na Krym z důvodu poznávání historie,léčeni,politických důvodu a zároveň bydlení v luxusním prostředí.

Konkurenty

V Sevastopolu je celkem 160 hotelů. Přímý konkurent komplexu Auquamarine je 5 hvězdicový hotel Rixos,který taky se nachází v lázeňské části Sevastopolu.
Hotel je taky typu Spa Resort,což znamená,že také nabízí lázeňskou léčbu. Ale ho umístnění je více vzdálené od nutné infrastruktury města a také má ale jenom 3 restauraci a 2 bary.

Partneři

"Ural airline" (letecká společnost)
"Aeroflot"(letecká společnost)
"Zlatý vítěz " (mezinárodní kinoforum)
"GENbank"(banka)
"Moskovia" (pojišťovací společnost)
"Parangon" (realitní kancelář)
"ATAN"(čerpací stanice)

"Fond Pavla Lebdeva" (fond sociálního a hospodářského rozvoje Sevastopolu)
''Zurbagan '' (Aquapark)''Auqua Dance Beach Club '' (Noční klub)
"Auqumarine " (Spa-centrum)

 

Veřejnost

Zařazujeme sem skupinu lidí,kteří mají skutečný anebo po potenciální zájem o produkt. Veřejnost se dá rozdělit do několika skupin:

1.Finanční veřejnost -ovlivňuje možnosti získávání finančních zdrojů (Banky,Investiční společnosti atd.).

2.Mediální veřejnost -patři sem noviny, časopisy,rozhlasové a televizní stanice. Podávají informace o aktivitách podniku.

3. Vládní veřejnost -vědení firmy musí sledovat změny v legislativě.

4. Městská veřejnost - obyvatele,které jsou v daném území.

5.internetni veřejnost - pracovníky na vědeckých úrovních. [7]

 

 

SWOT analýza





:


: 2017-01-28; !; : 269 |


:

:

, .
==> ...

1912 - | 1783 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.016 .