Лекции.Орг


Поиск:




Вказівки до виконання контрольної роботи.




ЗМІСТ

 

 

1. МЕТА КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ  
2. ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ  
3.ЗАВДАННЯ ДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ  
3.1. Структура контрольної роботи  
3.2. Тематика контрольної роботи  
4. Методичні вказівки до виконання розрахункової частини другої контрольної роботи  
5. МЕТОДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ  
6. РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА  
ДОДАТКИ  

 

 


МЕТА КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

В результаті комплексних економічних перетворень, які відбуваються в Україні, створюються нові, впроваджуються існуючі моделі та механізми побудови сучасних економічних відносин як у державі, так і на підприємстві. Відповідно, будь-який підприємниць розуміє, що для подальшої прибуткової діяльності, насамперед, необхідно досконало управляти виробничо-господарською діяльністю. Важливе місце при цьому належить проектному управлінню, а саме, необхідності розв’язання таких питань:

- як спланувати та скоординувати реалізацію проекту;

- як залучити кошти із зовнішніх джерел фінансування для реалізації проекту;

- як краще розпорядитись власними коштами;

- як досягти максимальних прибутків за мінімальних витрат;

- як створити команду працівників для реалізації проекту;

- як мотивувати персонал до ефективної діяльності;

як уникати конфлікту в команді проекту.

Підготовка і реалізація проектів – складний і високоризикований вид господарської діяльності, що стає дедалі спеціалізованішим. Як практична дисципліна управління проектами розвивається в умовах ринкової економіки, і саме це визначає актуальність її використання у вітчизняній практиці.

Метою контрольної роботи є поглиблення теоретичних знань у галузі управління проектами та опанування необхідними практичними навичками, що дозволяють ефективно здійснювати цю діяльність на підприємстві.

Готуючи контрольну роботу, студент насамперед засвоює понятійний апарат. Потім доцільно скористатися методичними порадами щодо виконання контрольної роботи. За наявності незрозумілих питань слід звернутися до рекомендованих тут же літературних джерел або до інших, обраних самим студентом. Проте слід мати на увазі, що літературні джерела мають істотні відмінності як у логіці побудови матеріалу, так і у визначеннях певних термінів і категорій. Варто зважати й на те, що за сучасних умов інформація з навчальних посібників швидко втрачає актуальність, застаріває, а тому найновішу інформацію з відповідних питань доцільно отримувати безпосередньо в аудиторії.


ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

 

Виконання контрольної роботи є складовою частиною самостійної роботи студента в опануванні дисципліни "Управління проектами", що забезпечує в міжсесійний період систематичне вивчення курсу на підставі опрацювання рекомендованих підручників та навчальних посібників, самостійного пошуку літературних джерел і матеріалів, їх аналізу й узагальнення, письмового виконання практичних завдань. Планом передбачено виконання одна контрольна робота.

Контрольна робота складається з трьох частин. Перша частина з теоретичної частини, друга частина з тестових завдань, третя частина з розрахункової частини. Загальний обсяг контрольної роботи складає 20 - 25 сторінок.

Контрольна робота має бути написана українською літературною мовою і без зловживання: запозиченими науковими термінами; цитатами зі статей, монографій, підручників та з мережі Інтернет. Під час виконання роботи необхідно дотримуватись рівномірної контрастності й чіткості зображення впродовж усієї роботи. У роботі мають бути чіткі, нерозпливчасті лінії, літери, цифри та інші знаки. Всі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути однаково чорними впродовж усієї роботи.

Роботу оформлюють на аркушах формату А4 (210 х 297 мм). Набір тексту контрольної роботи здійснюється на комп’ютері через 1,5 міжрядкових інтервали (29-30 рядків на сторінці), друк на принтері з одного боку аркуша білого паперу формату А4; шрифт текстового редактора - Times New Roman чорного кольору. Висота шрифту – 14 мм. Поля: зліва – 30 мм, справа - 15мм, зверху и знизу – 20мм, абзацний відступ – 5 знаків. Шрифт друку повинен бути чітким, щільність тексту – однаковою.

Кожну структурну частину починають з нової сторінки. Заголовки структурних частин роботи: «ЗМІСТ», «ВСТУП», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ» друкують великими літерами симетрично до тексту по центру сторінки (без крапки).

Зміст має відповідати плану роботи. На сторінці зі змістом зазначається номер початкової сторінки кожної складової контрольної роботи.

Якщо в роботі наводяться маловідомі скорочення, символи, позначення, то їх перелік надається перед вступом і вноситься до змісту як «Перелік умовних позначень».

Сторінки роботи нумеруються арабськими цифрами (без знака № в правому верхньому куті аркуша).

Першою сторінкою роботи є титульна, перелік умовних позначень, зміст включаються до нумерації, але не нумеруються.

Текст основної частини контрольної роботи може бути розбитий на розділи, підрозділи (можливо пункти). Кожний розділ починають з нової сторінки. Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», без крапки, і потім з нового рядка друкують заголовок розділу.

Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу повинна стояти крапка, наприклад: «2.3.» (третій підрозділ другого розділу). Потім у тому ж рядку наводять заголовок підрозділу. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Наприкінці заголовка крапки не ставлять.

В окремих випадках у контрольній роботі підрозділи можуть бути поділені на пункти, які нумерують у межах кожного підрозділу. Номер пункту складається з порядкових номерів розділу, підрозділу, між якими ставлять крапку. Наприкінці номера ставиться крапка, наприклад: «1.3.2.» (другий пункт третього параграфа першого розділу).

Посилання в тексті на джерела наводять у квадратних дужках із зазначенням джерела та сторінки (крім газетних статей і випадків, коли посилаються на джерело в цілому). Перша цифра у квадратних дужках відповідає номеру джерела у списку використаних джерел, друга цифра – номеру сторінки (наприклад, [32, с. 86]).

До допоміжних матеріалів відносять: ілюстрації (схеми, графіки, креслення, тощо), формули, таблиці, додатки.

Ілюстрації позначають словом «Рисунок» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу та порядкового номера ілюстрації через крапку. Номер, назва ілюстрації та пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією по центру. Наприклад, другий рисунок першого розділу:

Рисунок 1.2._______________

назва

Ілюстрації слід наводити безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації, розміщені на окремих сторінках роботи, включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстрацію, розміри якої більше формату А4, рекомендується розміщувати у додатках.

Цифровий матеріал, як правило, оформлюють у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, у якому вона згадується вперше, або на наступній сторінці. На всі таблиці мають бути посилання в тексті. При цьому слово «таблиця» пишуть скорочено, наприклад: «… у табл. 2.1». У повторних посиланнях на таблиці та ілюстрації скорочено пишуть слово «дивись», наприклад: «див. табл. 3.2».

Таблиці нумерують арабськими цифрами наскрізною нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що наводяться у додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад, таблиця 2.1 – перша таблиця другого розділу.

Назву таблиці друкують малими літерами (крім першої великої) і розміщують над таблицею. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці. Слово «Таблиця ___» вказують один раз з абзацного відступу над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть: «Продовження таблиці _» із зазначенням номера таблиці.

Приклад побудови таблиці:

Таблиця 2.1 - назва

   
         
         

Продовження таблиці 2.1.

         
         
         

 

Заголовки граф таблиці починають з великої літери, а підзаголовки – з малої, якщо вони складають одне речення з заголовком. Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з великої літери. В кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. У таблиці слід обов’язково зазначити одиницю виміру; числові величини повинні мати однакову кількість десяткових знаків. Якщо цифрові або інші дані в якому-небудь рядку таблиці не наводяться, то в ньому ставиться прочерк (-).

Формули нумерують у межах розділу. Номер формули складається з номера розділу та порядкового номера формули в розділі, відокремлених крапкою. Номери формул пишуть біля правого поля сторінки на рівні відповідної формули у круглих дужках, наприклад: (2.1) (перша формула другого розділу), формулу пишуть посередині, значення і розрахунки з абзацного відступу. Посилання на формули зазначають порядковим номером формули в дужках, наприклад: «… у формулі (2.1)». Пояснення значень символів і числових коефіцієнтів формули наводять під нею в тій послідовності, в якій вони подані у формулі. Значення кожного символу і числового коефіцієнта записують з нового рядка. Перший рядок пояснення починають зі слова де» без двокрапки.

Кожна формула відокремлюється від тексту одним вільним рядком. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знаків: (=), (+), (-), (х), (:).

Наприклад:

(2.1)

 

де Rt – результат на певному етапі проекту;

Зt – результат на певному етапі проекту;

i = 10% – норма прибутковості

Наприкінці контрольної роботи наводиться список використаної літератури. Рекомендована кількість назв – до 15.

До списку літератури включаються всі публікації вітчизняних і зарубіжних авторів, на які є посилання в роботі. Всі джерела вказуються тією мовою, якою вони видані. Неприпустимим є переклад російських видань українською мовою. Література іноземними мовами наводиться в кінці списку.

Приклади оформлення використаної літератури:

Монографії, Посібники (один, два або три автори)

Воронкова В.Г. Філософія гуманістичного менеджменту (соціально-антропологічні виміри): монографія / В.Г. Воронкова. – Запоріжжя: РВВ ЗДІА, 2008. – 254с.

Воронкова В.Г. Менеджмент персоналу: метод. посібник для студ. ЗДІА ден. та заоч. форм навчання спец. «МОе» та «ОіА». / В.Г. Воронкова, В.В. Мельник, М.А. Ажажа. – Запоріжжя: ЗДІА, 2009. – 83 с.

Чотири автори та більше:

Управління людськими ресурсами: філософські засади.: навчальний посібник. / під ред. д.ф.н., проф. В.Г. Воронкової. – К.: ВД «Професіонал», 2006. – 576 с.

Збірка:

Воронкова В.Г. Формування синергетично-рефлексивної моделі само управлінського суспільства: цивілізаційний контекст. / В.Г. Воронкова // Гуманітарний вісник Запорізької державної інженерної академії: збірник наукових праць. – Запоріжжя: вид-во ЗДІА, 2012. – Випуск №49. – с. 17-28.

Тези доповідей:

Воронкова В.Г. Формування парадигми філософії розвитку сучасного українського суспільства в умовах глобалізації / В.Г. Воронкова // Теорія і тактика ефективного управління Том 5 (частина 1): матеріали XVIII науково-технічної конференції студентів, магістрантів, аспірантів і викладачів ЗДІА / Запоріз Держ. інж. акад. – Запоріжжя, 2013, - С. 3-4.

Журнали:

Сергієнко Т.І. Політична консолідація сучасного українського суспільства як результат внутрішньополітичної інтеграції. / Т.І. Сергієнко // Держава і право: збірник наукових праць. Юридичні і політичні науки. Вип.43. – К.: Ін-т держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, 2009 – С. 676-682.

Контрольна робота повинна бути підписана виконавцем на титульній сторінці, приклад оформлення наведено у додатку А.

Робота подається на кафедру для перевірки викладачем не пізніше ніж за два тижня до початку відповідної сесії.

Якщо робота виконана в повному обсязі та не має принципових помилок, то вона оцінюється словом "зараховано", в іншому випадку викладач звертає увагу студента на помилки, пише "не зараховано" й повертає контрольну роботу на доробку.






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 447 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Надо любить жизнь больше, чем смысл жизни. © Федор Достоевский
==> читать все изречения...

817 - | 658 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.