.


:




:

































 

 

 

 


1.




̳

 

 

 

:

, - ,

 

 

:

1

6.130.102

:

..

 

 

2012


̲

3

1. .

1.1. ..

1.2. .

1.3. ( ).

2. .

3. 󅅅

3.1. 3 腅

3.2. ꅅ..

3.3. 󅅅..

3.4. 󅅅..

3.5. .

3.6. .

3.7. 腅.

3.8. ⅅ

3.9. , 腅

4. 腅..

4.1. 腅

4.2. ..

5. - .

6.

6.1.

6.2. ..

7. ⅅ

8. 腅

9. .

󅅅


 

ѳ , ' .

ѳ - . , , , . , , . ѳ .

ѳ - , (, ) . 1,1 . . :

1. , .

2. .

3. ' , .

: ; , ( ); (- ); , ; (, , ); ; .

ѳ - . ѳ - , , , , . - , ' . . , . , , , . . , 㳿. .

: 㳿 .

:

1. ' ;

2. ' ;

3. ' ;

4. ;

5. .

Silʹsʹkym hospodarstvom nazyvayetʹsya osoblyvyy̆ vyd diyalʹnosti lyudstva, pov'yazanyy̆ z obrobitkom zemli i rozvedennyam tvaryn. Silʹsʹke hospodar-stvo poryad z inshymy haluzyamy promyslovosti ye osnovopola-hayushchye dlya ekonomiky budʹ-yakoï derzhavy. Rozvytok tsiyeï haluzi bere sviy̆ pochatok v doistorychni chasy, z toho chasu yak starodavni lyudy na-chali, vykorystovuyuchy prymityvni znaryaddya pratsi, oraty zemlyu i vyroshchuvaty korysni dlya sebe roslyny, odomashnyuvaty dykykh tvaryn. Protyahom stolitʹ zminyuvalysya i vdoskonalyuvalysya systemy zemlerobstva, kulʹtivirova-lysʹ korysni oznaky tvaryn, stvoryuvalysya ïkh chyslenni porody i sorty. Silʹsʹke hospodarstvo v danyy̆ chas vyroblyaye produkty pyta-nyya dlya naselennya i vykhidna syrovyna dlya bahatʹokh haluzey̆ promyslovosti.
Silʹsʹke hospodarstvo - haluzʹ hospodarstva, spryamovana na zabezpechennya naselennya prodovolʹstvom (ïzheyu, ïzheyu) ta otrymannya syrovyny dlya ryadu vid-rasley̆ promyslovosti. U svitovomu silʹsʹkomu hospodarstvi zay̆nyato blyzʹko 1,1 mlrd. ekonomichno aktyvnoho naselennya. Yak haluzʹ hospodarstva silʹsʹke hospodarstvo maye taki osnovni osoblyvosti:
1. Ekonomichnyy̆ protses vidtvorennya pereplitayetʹsya z estestven-nym protsesom rostu i rozvytku zhyvykh orhanizmiv, shcho rozvyvayutʹsya na osnovi biolohichnykh zakoniv.
2. Tsyklichnyy̆ protses pryrodnoho zrostannya i rozvytku roslyn i tvaryn zumovyv sezonnistʹ silʹsʹkohospodarsʹkoï pratsi.
3. Na vidminu vid promyslovosti tekhnolohichnyy̆ protses v silʹsʹkomu hospodarstvi tisno pov'yazanyy̆ z pryrodoyu, de zemlya vystupaye v roli hlavno-ho zasoby vyrobnytstva.
Nay̆vazhlyvishymy pryrodnymy faktoramy rozmishchennya i spetsializatsiï selʹ-sʹkoho hospodarstva nastupni:
yakistʹ hruntiv; tryvalistʹ bezmoroznoho periodu, suma aktyvnykh temperatur (zabezpechenistʹ teplom); sumarna sonyachna radiatsiya (za-bezpechennya svitlom); umovy zvolozhennya, kilʹkistʹ opadiv; y̆movirnistʹ povtoryuvanosti nespryyatlyvykh meteorolohichnykh umov (posukha, zamo-rozk, vitrova i vodna eroziya); zabezpechenistʹ vodnymy resursamy; topo-hrafichni umovy mistsevosti ta in Silʹsʹke hospodarstvo ye odniyeyu z nay̆vazhlyvishykh haluzey̆ ekonomiky budʹ-yakoï derzhavy. Silʹsʹke hospodarstvo - odna z priorytetnykh haluzey̆ narodnoho hospodarstva, v yakiy̆ protsesy vyrobnytstva, rozpodilu, obminu ta spozhyvannya mayutʹ svoï osoblyvo-sti, a diya ekonomichnykh zakoniv nabuvaye spetsyfichnykh form. Suchasne silʹsʹke hospodarstvo Rosiï - tse vysokotekhnolohichna haluzʹ, tisno pov'yazana z naukoyu i tekhnikoyu. Problemamy danoï haluzi zay̆mayuchy-yutʹsya okremi instytuty ta universytety. Doslidzhennya v oblasti selek-tsiï i henetyky dozvolyayutʹ stvoryuvaty bilʹsh produktyvni sorty roslyn i porody tvaryn, stiy̆ki do riznykh zakhvoryuvanʹ i inshym nebla-hopriyatnym faktoram. Mashynobuduvannya stvoryuye novu vysokoefektyvnu silʹsʹkohospodarsʹku tekhniku, shcho dozvolyaye avtomatyzuvaty taki tru-vodoyemnykh operatsiï yak, rozoryuvannya zemli, zbyrannya vrozhayu. Zastosuvannya Informatsiy̆nym tekhnolohiy̆ v silʹsʹkomu hospodarstvi zokrema v tvarynnytstvi dozvolyaye provodyty operatyvnyy̆ monitorynh vsikh zhyttyevykh pokaznykiv tvaryn i na rannikh stadiyakh vyyavlyaty zakhvoryuvannya. Odnak, nezvazhayuchy na te, shcho v suchasniy̆ Rosiï utvorylysya i taki peredovi hospodarstva, zahalom, vitchyznyane silʹsʹke hospodarstvo v chomu vidstaye vid analohichnoï sfery vyrobnytstva v kraïnakh z rozvynenoyu ahrarnoï promyslovistyu. Dlya perspektyvnoho rozvytku haluzi neobkhidno vyroblyaty absolyutno no-shi metody ta podannya pro silʹsʹke hospodarstvo, a takozh povsyudno poza-dryatʹ novi tekhnolohiï. U tsʹomu polyahaye odna z pershocherhovykh zadach der-darstva. Meta kursovoï roboty: osvoïty rozrobku stratehiï ratsionalʹnoho vedennya silʹsʹkohospodarsʹkoho vyrobnytstva v hospodarstvi z pevnoyu spetsializatsiyeyu na bazi otrymanykh teoretychnykh znanʹ z osnov tekh-tekhnolohiy̆ silʹsʹkohospodarsʹkoho vyrobnytstva.
Zavdannya kursovoï roboty:
1. Na osnovi planovoho poholiv'ya vyznachyty potrebu haluzi zhy-votnovodstva v kormakh vsikh vydiv;
2. Vyznachyty ploshchi posivu kormovykh kulʹtur i pov'yazaty ïkh z isnuyuchoï v hospodarstvi strukturoyu posivnykh ploshch;
3. Rozrobyty systemu sivozmin i daty ïkh ob'yektyvnu ahrotekhn-chnyy̆ otsinku;
4. Sklasty plany osvoyennya peredbachuvanykh sivozmin;
5. Zaproponuvaty systemu obrobitku hruntu v sivozminakh i na ïï osnovi rozrakhuvaty potrebu hospodarstva v hruntoobrobnykh ahrehatakh.

9 , ,

.

 


1.

- : . , , . 10 , 14 , . 900 .

- , , , - . 2,5% 3,5%. 0-1 . . ʳ , . , , , . , .

- , , , , , . 1256 , 1256 , 1137 .

- , , , . 63 , 350 .

, 175 .

 





:


: 2016-11-18; !; : 804 |


:

:

, .
==> ...

1705 - | 1464 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.014 .