.


:




:

































 

 

 

 


Proiectarea ca activitate.




I. Partea organizationala (1-2 min.)

Raportul un alt student.

II. Actualizarea cunoștințelor și experiențe de viață de bază ale elevilor (5-7 min.) (Microfon):

Care este tehnologia de lucru? Ce fel de tehnologie știi?

III. Motivația activității educaționale: Astăzi, în clasa vom studia conceptul de design ca o formă de activitate umană, să învețe să facă un plan de activități de proiect și de a proiecta propriul lor produs utilizând formulare biomorfnyh; formează cerințele de bază pentru viitorul produs. Cunoștințele și abilitățile dobândite ne va ajuta în punerea în aplicare a propriului său proiect.

IV. Topic, scopuri, obiective, lecție:

- Familiarizat cu activitate de proiectare ca oameni și fazele proiectului;

- Învață să facă un plan de proiect activități;

- Alege cel mai bun mod de a realiza proiectul lor de creație.

V. Studiu de material nou conform planului (30 min.):

Proiectarea ca activitate.

 

Producția actuală se bazează pe rezultatele creativității umane încorporate în noile tehnologii și produse care sunt în cerere.

 

Activitatea tehnologică constă în lucrări de proiectare, dezvoltare, protecția și aplicarea drepturilor de proprietate intelectuală (minților create) proprietate pentru calcule financiare și pentru a strânge fonduri pentru dezvoltarea de noi tehnologii, selecție de înaltă calitate a componentelor, studiul piețelor pentru produse și de a oferi servicii post-vânzare. Acest producator de produs ar trebui să includă în proiect activitățile sale pentru a permite industriei.

 

Obiecte de activitati tehnologice sunt proiecte și alte rezultate ale activității intelectuale umane, procese de producție, mașini și echipamente, materii prime, mijloace de producție și de prelucrare, precum și a produselor finite.

 

Pe parcursul proiectului (rrojektus Latină - aruncat în față) implică o modalitate de a rezolva acest lucru sau că importantă problemă practică sau teoretică, la finalul lucrărilor efectuate vor fi emise sub forma gata de utilizare a produsului.

 

Externă (financiară) rezultat al proiectului se poate vedea, percepe atingere, puse în practică în uz de zi cu zi

 

viață. Dar mai important este rezultatul intern (necorporale) experiența în efectuarea unor activități obținute cu cunoștințe și abilități.

 

Activitatea de proiect - un tip special de activitate mentală, al cărei trăsături caracteristice este acela de a căuta informațiile necesare, transformarea ei creatoare în rezultatul financiar.

 

Lucrările la proiect se desfășoară în succesiune. Luați în considerare principalele etape ale proiectului:

 

Prima etapă - de organizare și de pregătire.

Cea de a doua etapă - proiectare.

Cea de a treia etapă - tehnologie.

A patra etapă - finala.

2. Reprezentarea grafică a unui desen sau model.

 

În procesul de creare a diferitelor obiecte de uz casnic în timpul construcției și proiectarea de oameni de locuințe apelat întotdeauna ajutor de la natură. Forma de ustensile, mobilier, îmbrăcăminte, jucării, articole pentru acasă de multe ori ne amintește de forma naturală. În decorarea lucruri în jurul valorii de persoană, descoperim adesea imagini ale unor plante, animale, păsări, insecte și mai mult.

 

Folosindu-și cunoștințele formei și proiectarea obiectelor naturale, ca bază a științei - bionica. Acest lucru sa aplicat știința cu privire la utilizarea dispozitivelor tehnice și a altor lucruri proprietăți, funcții, structuri, faunei sălbatice. Omul a privit întotdeauna organizați păsările de acasă și de fiare, și a aplicat această cunoaștere prin construirea propriilor lor case, crearea de articole de uz casnic.

 

Metoda metoda analogie în crearea de noi modele de obiecte tehnologice utilizate în mod obișnuit (similitudine). Acesta este caracterizat prin anumite caracteristici (forma exterioară, principiul) obiectelor naturale transportate pe lucruri și obiecte umane proiectate.

 

Există mai multe exemple de oameni care studiază natura, plante și animale, prevăzută teoretic, și apoi încorporate în practică astfel de invenții proeminente ca aparate de zbor mai grele decât traficul cu jet de aer, Ecoul, submarine, inteligență artificială și așa mai departe.

 

Dezvoltarea unor noi modele de obiecte tehnologice ar trebui să fie precedată întotdeauna de cercetare de piață. Această activitate, care este de a colecta informații cu privire la eventuala cerere de bunuri, care este planificat să se dezvolte și să producă, de stabilire a prețurilor și piețe potențiale pentru astfel de produse. De marketing (profesia persoanei care este angajată în cercetarea de marketing), de asemenea, planuri și organizează campanii de publicitate concepute pentru a promova cu succes un anumit produs de pe piață.

 

Necesitatea de a face mediul de fond nu este doar un locuibil și estetic atractiv și la fel de favorabile pentru existența umană, a contribuit la apariția acestui tip de proiect ca de design. Design-ul Termenul este tradus în limba engleză înseamnă "concepție, proiectare, desen, design, construi", și aproape în sens termenii estetica tehnica si design artistic.

3. Metode de punere în aplicare.

 

Inainte de proiectarea unui produs, este recomandabil să se elaboreze un plan de afaceri (business - de afaceri britanic - afaceri, ocuparea forței de muncă) pentru produs. Când afacerea înțeleasă ca orice activitate care generează venituri sau alte beneficii personale. În producția de numai produse fabricate care sunt în cerere. Astfel, efectuarea de proiect creativ individuale, ar trebui să împreună cu profesorul de a alege un produs pentru care există o cerere, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru a pune în aplicare la școală sau la domiciliu

 

Pentru a fi siguri că produsul dvs. se va potrivi pe oricine, a dezvoltat un plan de afaceri.

 

Plan de afaceri - un document care conține principala justificare pentru etapele care urmează să fie puse în aplicare pentru realizarea oricărui proiect.

 

Dezvoltarea unui plan de afaceri - o practică obligatorie pentru persoanele implicate în afaceri, care caută să profite de pe urma activităților lor.

 

De o mare importanță în proiectarea de produse trebuie să se acorde cerințelor tehnologiilor utilizate în cadrul proiectului. Cerințele-cheie care ar trebui să fie luate în considerare atunci când se face produse.

 

Activități practice: Formarea cerințelor produsului vizat.

 

Împreună cu discuția cerințelor specifice pentru produsele în notebook-uri, elevii formează cerințele lor proprii pentru produsele proiectate.

 

Adaptabilitate vă permite să facă echipamentul universal de produs ușor, cu costuri reduse. Piese de descoperire tehnologice realizate cu cel mai mic volum de muncă, de exemplu, doar de prelucrare.

 

Eficiență necesită fabricarea produsului la cel mai mic cost, pentru a obține cel mai mare profit în realizarea produsului sau a tehnologiei. Costul intră în conflict cu piesele de fabricație de precizie sau a produselor. Cu cât mai mare acuratețea, cu atât mai mult timp, energie, forțele umane au nevoie pentru fabricarea de piese, mai scump va fi. Prin urmare, fabricarea de precizie trebuie să fie astfel încât valoarea pieselor a fost foarte mare.

 

Ergonomi a presupune fabricarea unor astfel de produse, care au deservit omul cu cel mai mic consumul de energie și de circulație și a fost ușor de utilizat.

 

Siguranță prevede stabilirea și operarea produselor fără a încălca viața umană. Atunci când se utilizează produsul a exclus posibilitatea de a prejudiciului.

 

Proiectul de mediu este fabricarea și utilizarea produselor fără modificări semnificative în mediul înconjurător.





:


: 2017-02-24; !; : 301 |


:

:

! . .
==> ...

1849 - | 1648 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.037 .