.


:




:

































 

 

 

 


Trockého protisovětské výpady jsou vodou na imperialistický mlýn




Přestože se buržoazní ekonomie nic neučila z Trockého knihy Sovětské hospodářství v nebezpečí, když viděla, jak Trockij přes své neporozumění nemotorně opakuje to, co bylo řečeno před deseti lety buržoazními ekonomy jako von Mises a Brutzkus, široce Trockého citovala v imperialistickém tisku. A těmto buržoazním kritikům socialistické výstavby umožnila zdůraznit, že jejich objektivní a nestranná kritika socialismu neumožňuje společnosti se osvobodit od trhu, což bylo plně akceptováno starým bolševikem Trockým. (Pro lepší pochopení tohoto předmětu odkazuji čtenáře na kapitolu 11 mé knihy Perestrojka - naprostý kolaps revizionizmu [8]).

Trockého výpady proti sovětskému režimu nalezly ochotné porozumění u německých a italských fašistů: Podívejte, přátelé, řekl Goebbels německým socialistům a komunistům, co říká Trockij o sovětském státu. Už to není socialistický stát, ale stát ovládaný parazitní byrokracií, tyjící z ruského lidu. (viz dodatek 2) Tyto a podobné argumenty šířené fašisty jakož i jinými imperialistickými státy byly zamýšleny tak, aby oslabily jak víru mas v SSSR, tak i jejich víru v sebe, ve své schopnosti vybudovat pro sebe nový život. Těchto trockistických argumentů se zmocnili a dodnes s nimi operují odpůrci komunismu v dělnickém hnutí, jakož i radikální maloburžoazní inteligence. Trockismus tak vždy fungoval, hrál a dodnes hraje matoucí roli, jejímž cílem je odzbrojit dělnické hnutí politicky a ideologicky.

Během svého poletování tváří v tvář skutečnosti a ignorování vývoje socialistické výstavby v SSSR, Trockij i nadále předvídal katastrofu a obhajoval svržení stalinistické byrokracie - eufemismus pro leninské vedení bolševické strany a sovětského státu - jinými slovy, obhajuje svržení diktatury proletariátu. V článku napsaném v říjnu 1933 předpovídal Trockij restauraci kapitalismu, pokud bude pokračovat vláda stalinistické byrokracie:

 

Čím dále pokročí nebrzděný rozvoj byrokratismu, tím vše nevyhnutelněji povede k zastavení ekonomického a kulturního růstu, k strašné sociální krizi, poklesu a v posledku propadu celé společnosti. To by ovšem znamenalo nejen kolaps diktatury proletariátu, ale i konec byrokratické nadvlády. Namísto dělnického státu nepřijdousociálně byrokratické, ale kapitalistické vztahy. (The Class Nature of the Soviet State) (Třídní povaha Sovětského svazu).

 

 

V únoru 1935 Trockij předpovídal nevyhnutelné zhroucení stalinského politického režimu a jeho nahrazení fašisticko kapitalistickou kontrarevolucí. Směšné, stejně jako všichni trockističtí kontrarevolucionáři, kteří především popírali samotnou možnost budování socialismu. Trockij se pokoušel postavit (byť neúspěšně) snad jakoukoli překážku do cesty budování socialismu, přičemž ruku v ruce s imperialistickou buržoazií pomlouval sovětský stát i bolševické vedení strany, snižoval, očerňoval a haněl výdobytky socialistického průmyslu, zemědělství, vědy, techniky i umění až nakonec sám skončil jako spojenec a nástroj německého a japonského fašismu!! Tito velmi opovrženíhodní zbabělci a kontrarevolucionáři, tito nejhorlivější zastánci programu restaurace kapitalismu, světa postaveného na hlavu, plní trockistické přetvářky, klamu a intrik, přesvědčili sami sebe, že jsou proletářský předvoj!

Nevyhnutelný kolaps stalinského politického režimu povede k vytvoření sovětské demokracie jedině v případě, že dojde k odstranění bonapartismu vědomým aktem proletářského předvoje. Ve všech ostatních případech by mohla namísto stalinismu přijít jedině fašisticko-kapitalistická kontrarevoluce. (Trotsky, The Workers' State, Thermidor and Bonapartism) (Trockij, Dělnický stát, thermidor a bonapartismus).

 





:


: 2016-09-06; !; : 253 |


:

:

, .
==> ...

1632 - | 1561 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.028 .