Лекции.Орг


Поиск:




Лекції, що розкривають основні положення теми, її ключові поняття, допоможуть оволодіти системою знань.




Практичні заняття спрямовано на глибоке засвоєння знань, набутих під час лекцій і самостійної роботи, на вміння правильно висловлювати свої думки, дискутувати. Виховною метою таких занять є формування мотиву та інтересу до вивчення навчальної дисципліни, надзвичайно важливої для фахівця-юриста. Одночасно у перебігу практичних занять перевіряється рівень підготовки студентів, надається допомога в усуненні прогалин у знаннях і уміннях, організації підготовки до таких занять, виконання самостійної роботи.

Зміст самостійної роботи полягає у вивченні рекомендованої літератури з певної теми, виконанні завдань, написанні рефератів, складанні і редагуванні документів та ін..

Остаточним видом контролю знань і вмінь є підсумкова контрольна робота, що містить питання майже всіх розглянутих тем і завдання, які потребують від студентів творчого підходу до вирішення мовленнєвих завдань у форматі професійного спілкування.

ПМК (підсумковий модульний контроль) є підсумковою формою контролю засвоєння знань і формування вмінь, передбачених робочою програмою та індивідуальним планом вивчення дисципліни. Його результат має бути інтегрованим і складатися з оцінок, одержаних на практичних заняттях, під час захисту самостійних робіт та при проведенні комплексних контрольних робіт.

Навчально-методичні матеріали містять програму вивчення дисципліни «Українська мова професійного спрямування», плани практичних занять, завдання для самостійних та індивідуальних робіт, списки рекомендованої літератури. Тут також вміщено варіанти комплексних контрольних робіт та орієнтовний перелік питань для ПМК.

Даний навально-методичний посібник ставить за мету допомогти студентам – майбутнім правникам, засвоїти особливості професійного мовлення на лексичному, граматичному, фразеологічному, стилістичному рівнях, успішно оволодіти навчальною дисципліною «Українська мова професійного спрямуванням».

ТЕМАТИЧНИЙ ПЛАН

№ з/п НАЗВА ТЕМ Кількість годин аудиторної роботи  
Лекції Практичні заняття СРС Всього  
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. Змістовий модуль І Сучасна українська літературна мова – лінгвістична основа мови професійного спрямування Предмет, мета і завдання курсу «Українська мова професійного спрямування». Сучасна українська літературна мова – лінгвістична основа мови професійного спрямування. Функціональні стилі у професійному спілкуванні. Текст як форма реалізації стилю.   Змістовий модуль ІІ Мовна культура – найважливіша умова професійної культури фахівця Дотримання норм сучасної української літературної мови – основна ознака високого рівня мовної культури. Орфоепічні та акцентуаційні норми літературної мови. Орфографічні норми і фахове мовлення. Лексико-фразеологічні засоби мови професійного спрямування. Українська лексикографія. Словотвірні та морфологічні норми у професійному спілкуванні. Специфіка вживання частин мови при професійному спілкуванні. Синтаксичні особливості фахової мови. Пунктуаційні норми української мови.   Змістовий модуль Документ – основний вид писемної мови професійного спілкування Документ – основний вид писемної мови професійного спілкування. Загальні вимоги до складання та оформлення документів. Документи щодо особового складу. Довідково-інформаційні документи Господарсько-договірні та обліково-фінансові документи. Документи в професійній діяльності.   Змістовий модуль ІУ Усне фахове спілкування Усне фахове спілкування. Мовний етикет як складова частина культури усного мовлення   Всього годин   Вид контролю: ПМК       * * * * * * * *    
               

ПРАКТИЧНІ ЗАНЯТТЯ

МОДУЛЬ І

Сучасна українська літературна мова – лінгвістична основа мови професійного спрямування

Практичне заняття № 1

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 409 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

783 - | 735 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.