Лекции.Орг


Поиск:




Оцінювання виконання індивідуального завдання




 

Основні вимоги до виконання та викладу розрахункового індивідуального завдання:

- чіткість побудови;

- логічна послідовність виконання аналітичних розрахунків;

- доказовість аргументації та детальність пояснень до розрахунків;

- точність формулювань фінансових показників та економічних категорій;

- обґрунтованість висновків та пропозицій.

Захист розрахункового індивідуального завдання проходить згідно з графіком. Під час захисту студент коротко інформує про цілі дослідження, результати фінансової діагностики та розробки санаційних заходів на підприємстві, дає пропозиції та оцінює їх ефективність, відповідає на запитання викладача.

Загальні вимоги, що забезпечують максимальну оцінку:

· правильність вибору методичного підходу (відповідність існуючим методикам фінансової діагностики);

· правильність й повнота виконання аналітичних розрахунків відповідно до обраної методики фінансової діагностики, оцінки вартості підприємства й оптимізації джерел фінансування санаційних заходів досліджуваного підприємства;

· оформлення відповідно до чинних стандартів;

· самостійність виконання (діагностується під час захисту).

Критерії оцінки розрахункового індивідуального завдання наведено у таблиці1.

Таблиця 1 - Критерії оцінки за розрахункове індивідуальне завдання

Оцінка Критерії оцінки
  Усі завдання виконано правильно з обставними поясненнями виконання розрахунків і оцінкою результату. Вірно використовується професійна термінологія, дотримано логіку виконання аналітичних розрахунків відповідно до існуючих методик фінансової діагностики й оцінки вартості підприємства. Висновки і пропозиції щодо впровадження санаційних заходів достатньо обгрунтовані. Робота здана своєчасно. При захисті надано вірні відповіді на 6 запитань з 7.
  Завдання вирішено в основному правильно з дотриманням логіки виконання аналітичних розрахунків відповідно до існуючих методик фінансової діагностики й оцінки вартості підприємства., або без відповідних пояснень, або допущена незначна помилка (неточність) у розрахунках, або ж відсутня оцінка правильного рішення. Висновки і пропозиції щодо впровадження санаційних заходів обґрунтовані недостатньо. Використовується професійна термінологія. Робота здана своєчасно. При захисті дана вірна відповідь на 5 запитань з 7.
  В роботі вирішено не всі завдання, або не дотримується логіка виконання аналітичних розрахунків відповідно до існуючих методик, або задачі вирішено в загальному вигляді без достатніх пояснень, або маються суттєві помилки в аналітичних розрахунках й тлумаченні термінів та понять економічних категорій та фінансових показників. Робота здана несвоєчасно. При захисті дана вірна відповідь на 3 запитання з 7.
  При вирішенні задач були використанні формули з грубими помилками, або як такі, що не мають відношення щодо суті задачі, тобто методики аналізу відповідного економічного показника. Або задача вирішувалась, але в підсумку були приведені тільки самі загальні формули та міркування або допущені грубі помилки у використанні формул. Робота здана несвоєчасно. При захисті дана вірна відповідь на менш ніж 3 запитання з 5.

 

РОЗРАХУНКОВІ ЗАВДАННЯ

Нижче наводяться завдання, які повинні бути вирішені. Задачі формулюються у загальному вигляді, а виконуються кожним студентом иінваріантно стосовно числових даних, що в них використовуються, на підставі фінансової і статистичної звітності функціонуючого підприємства, де він проходив виробничу практику. Заповнення таблиць за кожним завданням відбувається самостійно студентом.

Завдання 8. 1





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 472 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Самообман может довести до саморазрушения. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1036 - | 888 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.