Лекции.Орг


Поиск:




Начальник відділу освіти Л.А.Голян




У К Р А Ї Н А

 

ОЧАКІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ ОСВІТИ

 

Н А К А З

Р м. Очаків № 241

 

Про органiзацiю та проведення

першого (районного) туру Всеукраїнського

конкурсу „Учитель року-2013”

 

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 24 жовтня 2012 року №1143 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013», наказу управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 29 жовтня 2012 р № 789, відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс «Учитель року» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 р. № 638 з метою виявлення та підтримки творчої праці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків та на виконання річного плану відділу освіти на 2012 рік

 

Н А К А З У Ю:

 

1. Провести 14 грудня 2012 р. на базі РМК перший (районний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013» у таких номінаціях: «Інформатика», «Фізика»,«Іноземна мова»(французька), «Музичне мистецтво», «Російська мова» відповідно до чинного Положення про Всеукраїнський конкур «Учитель року» (додаток №1)із таких фахових конкурсних завдань:

-„Педагогічна скарбничка” - конкурс матерiалiв, що розкривають рiвень педагогiчної дiяльностi вчителя, складовi досвiду роботи (заочне оцiнювання);

тестові завдання з фаху та методики викладання відповідних навчальних дисциплін, спiвбесiда з конкурсантами, розв'язання педагогiчних завдань;


„Педагогічні надбання” - представлення власного досвiду, захист власних педагогiчних iдей, презентацiя результатiв педагогiчної дiяльностi;

„Майстер-клас”- проведення вiдкритого уроку в школі,

запропонованій оргкомітетом, у присутності членів журі.


2. Затвердити склад оргкомітету та склад фахових журі першого (районного) туру Всеукраїнського Конкурсу «Учитель року-2013» (додатки 2,3)

3. Директорам ЗОШ:

3.1. Довести до вiдома педагогічних колективiв умови проведення Всеукраїнського конкурсу „Учитель року-2013” та провести належну роботу щодо широкого залучення вчителів до участі в Конкурсі.

3.2. Подати до участі в першому (районного) турі конкурсу заявки на ім’я голови оргкомітету до 10 грудня 2012 року відповідно до додатку 5

(додається)

4 Районному методичному кабінету (В.о. завідуючої РМК Загребельній Н.М.):

4.1. Створити належні організаційно-методичні умови для якісного проведення першого (районного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2013».

4.2. Надати звітну інформацію про проведення першого (районного) туру конкурсу «Учитель року-2013» в Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти до 28 грудня 2012 р (додаток 6).

4.3. Подати до участі в заочному етапі другого (обласного) туру конкурсу матеріали переможців у кожній номінації на ім’я голови оргкомітету до 24 січня 2012 року

5. Контроль за виконанням наказу покласти на в. о. завідуючої РМК Загребельну Н.М.

 

 

Начальник відділу освіти Л.А.Голян

 

 

Додаток

до наказу відділу освіти

Очаківської райдержадміністрації

від 06.11.2012 № 241

 

Положення про Всеукраїнський конкурс «Учитель року»

(Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня 1995 р. № 638.Зміни до Положення затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2005 р. № 900)

1. Всеукраїнський конкурс «Учитель року» є одним із заходів реалізації Державної національної програми «Освіта» («Україна XXI століття») і проводиться з метою виявлення та підтримки творчої праці вчителів, підвищення їх професійної майстерності, популяризації педагогічних здобутків.

Завданнями конкурсу є:

піднесення ролі вчителя в суспільстві та підвищення престижності цієї професії;

привернення уваги громадськості, органів виконавчої влади до проблем освіти;

сприяння творчим педагогічним пошукам, удосконаленню фахової майстерності вчителя;

поширення перспективного педагогічного досвіду;

забезпечення незалежної експертної оцінки педагогічної діяльності.

2. Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводить Міністерство освіти і науки України разом із Академією педагогічних наук, Творчою спілкою вчителів, Педагогічним товариством.

Міністерство освіти і науки України за поданням зазначених організацій затверджує щороку до 1 жовтня склад Центрального оргкомітету конкурсу та фахові журі.

3. Центральний оргкомітет конкурсу визначає фахи (не більше ніж п'ять), із яких проводиться конкурс у поточному навчальному році, установлює критерії відбору поданих на конкурс матеріалів, умови та порядок проведення заключної частини конкурсу і не пізніше як за місяць до початку першого туру забезпечує їх доведення до відома педагогічної громадськості.

4. Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться щорічно в три тури:

перший – районний (міський) у грудні;

другий – республіканський в Автономній Республіці Крим, обласний, Київський і Севастопольський міські в січні (лютому);

третій – заключний, проводиться поетапно: відбірковий – орієнтовно в березні, фінальний – у квітень.

5. Для проведення першого і другого туру утворюються на місцях оргкомітети конкурсу і журі з кожного фаху.

Склад районного (міського) оргкомітету конкурсу і журі затверджу­ється управліннями (відділами) освіти районних, Київської та Севасто­польської міських держадміністрацій (міських рад) за поданням районного (міського) методичного кабінету та фахових асоціацій учителів (за їх наявності).

Склад оргкомітету і журі конкурсу в Автономній Республіці Крим, області, мм. Києві і Севастополі затверджується відповідним органом управління освітою за поданням науково-методичної установи та фахових асоціацій (за їх наявності).

6. Всеукраїнський конкурс «Учитель року» проводиться на добровільних засадах. У ньому беруть участь педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів за основним місцем роботи – громадяни України незалежно від одержаної освіти, набутого фаху, віку, які мають стаж педагогічної роботи не менше 5 років.

7. Для участі в конкурсі претендент подає районному (міському) оргкомітету такі матеріали:

- заяву про бажання брати участь у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року»;

- опис власного досвіду, що розкриває оригінальність педагогічних ідей, методів, технологій;

- аналіз результатів праці.

За бажанням учитель може подати оргкомітету й інші матеріали (у тому числі відгуки наукових установ, фахових асоціацій), що глибше розкривають його творчі здобутки.

8. До участі в кожному наступному турі допускаються переможці попереднього туру з кожного фаху, на яких оргкомітет подає матеріали перелічені в пункті 7 цього Положення.

Якщо перший чи другий тур в окремих регіонах не проводився, бажаючі взяти участь у третьому турі можуть надіслати до центрального оргкомітету матеріали, зазначені в пункті 7 цього Положення.

9. Центральний оргкомітет конкурсу приймає заяви з необхідними матеріалами з 1 по 10 березня поточного року (орієнтовно, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України «Про порядок проведення ІІІ (заключного) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року»).

За результатами відбіркового етапу претендентам надсилаються запрошення для подальшої участі в конкурсі.

Фінальний етап третього туру конкурсу проводиться в другій половині квітня поточного року.

10. На відбірковому етапі третього туру конкурсу визначаються учасники фінального етапу конкурсу (не більше 12 осіб у кожній номінації).

10.1. На фінальному етапі третього туру визначаються переможець і лауреати конкурсу у кожній номінації.

На підставі висновків фахових журі центральний оргкомітет вносить колегії МОН України пропозиції щодо присвоєння переможцям конкурсу звання "Заслужений учитель України".

10.2. Переможці конкурсу нагороджуються грошовими преміями кожний у розмірі 5,0 тис. гривень; лауреати, які посіли друге та третє місця з кожного фаху, – по 3 і 2 тис. гривень відповідно.

10.3. Переможці, лауреати, учасники третього туру конкурсу нагороджуються дипломами, цінними подарунками центрального оргкомітету у межах встановленого кошторису, а також можуть бути представлені до державних нагород і відомчих заохочувальних відзнак.

Фінансові витрати на підготовку і проведення першого і другого туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» проводяться за рахунок місцевих бюджетів, на організацію третього туру і забезпечення нагородження його переможців – за рахунок асигнувань Державного бюджету.

 

Додаток 2

до наказу відділу освіти

райдержадміністрації

від 06.11.2012 №241

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 253 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

80% успеха - это появиться в нужном месте в нужное время. © Вуди Аллен
==> читать все изречения...

788 - | 735 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.