Лекции.Орг


Поиск:




Основні принципи її діяльності




РЕГЛАМЕНТ Покровської районної у місті ради

VIІ скликання

З м і с т

 

Розділ І Загальні положення

 

Глава 1. Покровська районна у місті Кривому розі рада – представницький орган місцевого самоврядування. Основні принципи її діяльності

Глава 2. Порядок затвердження, унесення змін до Регламенту, контроль за його дотриманням

 

Розділ ІІ Сесії ради

 

Глава 3. Планування роботи ради

Глава 4. Підготовка й проведення сесій

Глава 5. Формування порядку денного пленарного засідання

Глава 6. Пленарне засідання ради

Глава 7. Визначення часу роботи сесії та надання слова

Глава 8. Рішення ради

Глава 9. Голосування

Глава 10. Протокол сесії ради.

 

Розділ ІІІ Рада, її органи та посадові особи

 

Глава 11. Посадові особи ради

Глава 12. Постійні комісії ради

Глава 13. Тимчасові контрольні комісії ради

Глава 14. Виконавчі органи ради

 

Розділ IV Депутатська діяльність

 

Глава 15. Депутат ради, його повноваження

Глава 16. Права депутата

Глава 17. Обов’язки депутата

Глава 18. Депутатські фракції та групи

Глава 19. Дисципліна на пленарних засіданнях та депутатська етика

 

 

РОЗДІЛ І

Загальні положення

Глава 1. Покровська районна у місті Кривому Розі рада – представницький орган місцевого самоврядування.

Основні принципи її діяльності

 

Стаття 1. Покровська районна у місті Кривому Розі рада (надалі – Рада) – представницький орган місцевого самоврядування, що представляє спільні інтереси жителів Жовтневого району м. Кривого Рогу та здійснює від їхнього імені та в їхніх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" та іншими законами.

У своїй діяльності районна у місті рада, її органи та посадові особи керуються Конституцією України, Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про запобігання корупції», Європейською хартією місцевого самоврядування, статутом громади м Кривого Рогу іншими нормативно-правовими актами та цим Регламентом.

Рада має печатку із зображенням Державного герба України і своїм найменуванням.

Загальний склад ради визначається законом. Строк повноважень ради, обраної на чергових місцевих виборах, визначається Конституцією України.

На будинку ради встановлюється Державний Прапор України. Рада проводить засідання в сесійній залі ради (м. Кривий Ріг, вул. Шурупова, будинок 2), крім виїзних. У залі, де проходять засідання ради, встановлюються Державний прапор України.

Робота ради та її діловодство ведеться державною мовою. Організація та ведення діловодства ради покладається на виконком районної у місті ради.

 

Стаття 2. Діяльність ради базується на принципах:

народовладдя;

законності;

гласності;

колегіальності;

поєднання місцевих і державних інтересів;

виборності;

правової, організаційної та матеріально-фінансової самостійності в межах повноважень, визначених чинним законодавством України;

підзвітності та відповідальності ради, її органів і посадових осіб перед територіальною громадою міста Кривого Рогу;

судового захисту прав місцевого самоврядування;

державної підтримки та гарантії місцевого самоврядування.

 

 

Стаття 3. Засідання ради, постійних комісій ради є відкритими та гласними. Засідання тимчасових контрольних комісій ради можуть проводитися також у закритому режимі. Порядок висвітлення діяльності Ради, її органів та посадових осіб здійснюється відповідно до чинного законодавства України.)

Онлайн відео- та аудіо- трансляція пленарних засідань ради, засідань постійних комісій ради через мережу інтернет може здійснюватися за рішенням РАДИ (за умови технічної можливості). Онлайн в мережі інтернет а також на сайті ради зберігається в вільному доступі архів відеотрансляції на період строку каденції ради.

Пленарні засідання ради фіксуються на аудіо- або відео- запис.

Проекти рішень районної у місті рада оприлюднюються в порядку, передбаченому Законом України "Про доступ до публічної інформації", крім випадків виникнення надзвичайних ситуацій та інших невідкладних випадків, передбачених законом, коли такі проекти актів оприлюднюються негайно після їх підготовки.

Протоколи сесії ради, порядки денні відкритих пленарних засідань та прийняті рішення, крім інформації з обмеженим доступом, результати поіменного голосування, протоколи, висновки, рекомендації та звіти постійних комісій ради, підлягають обов’язковому оприлюдненню на офіційному сайті Ради в мережі Інтернет (надалі – офіційному веб-сайті) й надаються на запит відповідно до Закону України "Про доступ до публічної інформації". У рішеннях та проектах рішень не може бути обмежено доступ до інформації про витрати чи інше розпорядження бюджетними коштами, у тому числі про умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, що отримують ці кошти або майно, а також до іншої інформації, обмеження доступу до якої заборонено законом.

Відкритість та гласність у діяльності ради забезпечується стабільним функціонуванням офіційного веб-сайта, на якому розміщується інформація про депутатів, голови районної у місті ради, заступника голови районної у місті ради, членів виконавчого комітету, інформація про особисте відвідування депутатами ради пленарних засідань, їх активність у безпосередній громадській роботі.

Засідання РАДИ транслюється (може транслюватися при наявних технічних можливостей) он-лайн в мережі інтернет, а також на сайті РАДИ зберігається у вільному доступі архів відео трансляцій на період строку каденції Ради.

Протягом пленарного засідання/сесії загальним відділом ведеться звукозапис пленарного засідання/сесії із застосуванням стаціонарної апаратури або, при неможливості, із застосуванням переносних засобів звукозапису. Фонограма пленарного засідання/сесії – звукові сигнали, отримані в результаті безперервного відео або аудиозапису, та містяться на аналоговому або цифровому носії використовуються загальним відділом поряд з іншими засобами фіксації пленарного засідання/сесії для оформлення протоколу пленарного засідання ради.

Депутат має право ознайомлюватися з текстами виступів у стенограмах та з протоколами засідань ради та її органів до їх опублікування.

Рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання відповідно до діючого законодавства. Закриті засідання проводяться в звичайному порядку за такими винятками: - у залі засідань повинні перебувати лише особи, які мають на це право; - фіксація закритого засідання не здійснюється, крім службової фіксації, що не містить змісту обговорення. У разі необхідності, участь у роботі закритого засідання можуть брати крім депутатів ради та голови районної у місті ради й інші особи за рішенням ради.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-12; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 301 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Люди избавились бы от половины своих неприятностей, если бы договорились о значении слов. © Рене Декарт
==> читать все изречения...

1031 - | 843 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.