Лекции.Орг


Поиск:




Мета, завдання, джерела інформації аудиту доходів і фінан сових результатів




Завдання перевірки:

-перевірити правильність планових показників

-перевірити правильність віднесення витрат до собівартості продукції і їх оцінки

-пересвідчитись у правильності дотримання ОП

-переконатися у розмежуванні витрат на виробництво, ГП, незавершеного виробництва та правильності її докум. оформлення

-дослідити дотримання чинного законодавства, яке регулює облік доходів і витрат

-перевірити правильність використання рахунків 7, 8, 9 класу і визнач. фін. результату

-перевірити правильність відображення доходів від реалізації інших операційних доходів, доходів від фін. операцій, доходів від інвестиц. діяльності, інш.

-дослідити облік господарських операцій, що призводить до надзвич. доходів і витрат

-перевірити наявність первинних документів, що є підставою для визначення доходу і є належні записи і облікових регістрах із дотриманням принципу відповідності

-переконатися в узгодженості даних б/о із податковим обліком щодо обліку доходів, витрат, фін. результатів

-проконтролювати правильність визначення ЧП чи збитку, розподіл і використання.

Завданням аудиту фінансового результату:
1. Оцінка динаміки показників формування при-бутку, обгрунтованості фактичної величини утворення прибутку. 2. Виявлення і вплив різних факторів на величину прибутку. 3. Оцінка можли-вих резервів подальшого зростання прибутку на осонові оптимізації витрат виробництва.

Аудит фінансових результатів включає кілька етапів:1. Визначення доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг - визначається шляхом вирахування з доходу відповідних податків, зборів, знижок. Та звірка Кредита рахунка 70 з Ф.№ 2 код рахунка (010)). 2. Собівартість реалізованої продукції (ряд 040) слід звірити стр. 040 графа 3 з графою 5 рядок "Разом" ж/о №11. Показується виробнича собівартість реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг) визначається згідно ПБО "Запаси". 3. Валовий прибуток (збиток) розра-ховується як різниця між чиcтим доходом від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг). І собівартістю реалізованої продукції. 4. По статті "Інші операційні доходи" контролюють: доходи від операційної оренди активів; доход від операційних курсових різниць; відшкодування рініше списаних активів; доход від реалізації оборотних активів. Паралельно проводиться аудит статті "Інші опера-ційні витрати" - яка включає собівартість реалізо-ваних виробничих запасів; сумнівні (безнадійні) борги та втрати від знецінення запасів; втрати від операційних курсових різниць; визнанні економічні санкції. 5. Визначається прибуток від операційної діяльності (це основна діяльність підприємства, а також інші види діяльності, які не є інвестиційною чи фінансовою діяльністю) - це алгебраїчна сума валового прибутку (збитку), іншого операційного доходу, адміністративних витрат, витрати на збут та інших операційних витрат. 6. Проводиться аудит 1) Інших фінансових доходів - дивіденти, відсотки отримані від фінансових інвестицій.2) "Доход від участі в капіталі" - включає доход отриманий від інвестицій у дочірні або спільні підприємства, облік яких ведеться методом участі в капіталі. 3) "Інші доходи" - включають доход від реалізації фінансових інвестицій, необоротних активів, майнових комплексів.7. Прибуток до оподаткування визна-чається як алгебраїчна сума прибутку (збитку) від основної діяльності, фінансових та інших доходів, фінасових та інших витрат (збитків). Податок на прибуток визначається згідно з ПБО 17 "Податок на прибуток" та згідно Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" та відповідно проводиться порівняяня (контроль) з декларацією про прибуток підприємства.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 417 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинайте делать все, что вы можете сделать – и даже то, о чем можете хотя бы мечтать. В смелости гений, сила и магия. © Иоганн Вольфганг Гете
==> читать все изречения...

1321 - | 1163 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.