Лекции.Орг


Поиск:




Відомості щодо загальних обсягів витрат на зовнішню рекламу за останні роки




(2009 -2011 рр.)

(2009 р.)   Підсумок 2008, млн. грн Підсумок 2009, млн. грн % зміни за 2008 Прогноз на 2010 рік, млн грн % зміни за 2009
  Зовнішня реклама     1 035     - 37%   + 10 %
(2010 р.)   Підсумок 2009, млн. грн Підсумок 2010, млн. грн % зміни 2010 року до 2009 року Прогноз на 2011 рік, млн грн % зміни 2011року до 2010 року
  Зовнішня реклама       +23% 1 000 +25%
(2011 р.)   Підсумок 2010, млн. грн Підсумок 2011, млн. грн % зміни 2011 року до 2010 року Прогноз на 2012 рік, млн грн % зміни 2012 року до 2011 року
Зовнішня реклама     1 000 25% 1 200 20%

Статистичні дані було отримано:

Всеукраїнська рекламна коаліція - http://adcoalition.org.ua/ru/about

Прогноз на 2012 рік:

Асоціація зовнішньої реклами (АЗРУ) свій попередній прогноз обсягів зовнішньої реклами підтвердила.
У "зовнішній рекламі" так і не сталося політичної реклами цього року, однак зростання відбулося за рахунок хорошої зайнятості і досить стабільної ситуації в містах. Привід для занепокоєння з'явилися в галузі тільки в грудні, коли серйозно впала зайнятість щитів, а попереду ще більш тривожні січень-лютий із зайнятістю не вище 40%. Втім, вже в квітні АЗРУ очікує пожвавлення в зв'язку з Євро і виборами - звідси і позитивний річний прогноз. Важливо відзначити, що якщо в містах (особливо в Києві) підвищать тарифи оплати за розміщення, то 2012 може виявитися для рекламістів провальним - ніякого росту, в кращому випадку вони завершать рік з нульовою динамікою. Зовнішня реклама традиційно дуже залежна від адміністративного фактора.

ТОР-10 рекламодавців в зовнішній рекламі України за лютий 2011 року

Рекламодавець Кількість
КИЇВСТАР GSM  
KRAFT FOODS  
МТС  
СТБ  
COMFY  
АСТЕЛІТ Компанія  
UNICEF  
FOZZY GROUP  
ІНТЕР  
MARS LLS  

 

Значне місце у даній ТОР-10 займають оператори мобільного зв'язку, телеканали, мережа магазинів побутової техніки, міністерство охорони здоров'я України. За даними таблиці 3 лідирує Київстар, другу позицію займає KRAFT FOODS, третю - МТС.

Проаналізуйте сучасний стан законодавчого регулювання зовнішньої реклами в Україні. Надайте свої зауваження та пропозиції,щодо вдосконалення законодавчого регулювання зовнішньої реклами в Україні.

Зовнішня реклама в Україні регулюється законом України «Про рекламу».

Сьогодні йде активний процес реформування нормативно-правової бази галузі зовнішньої реклами як на рівні центрального законодавства, так і на рівні великих міст України, де зовнішня реклама є системним бізнесом та значним донором для місцевих бюджетів. Змін зазнають, зокрема, Закон України «Про рекламу», інші центральні нормативно-правові акти, а також місцеві Правила розміщення зовнішньої реклами.

Крім того, органи влади у містах все активніше ініціюють підвищення тарифних ставок на розміщення зовнішніх рекламоносіїв, чим дестабілізують ситуацію в галузі.

Зауваження та пропозиції щодо вдосконалення законодавчого регулювання даної форми реклами:

1. Ч. 5 ст. 14 Закону України «Про захист суспільної моралі»передбачаєзаборону використання у зовнішній рекламі текстів та (або) зображеньсексуального чи еротичного характеру» Пропозиція: встановити значення поняття «зображення сексуального чи еротичного характеру», для того, щоб обмежити рекламу що містить зображення, яке порушує етичні, гуманістичні, моральні норми танехтує правилами пристойності. 2. Належно перевіряти текс та зображення зовнішньої реклами, перед затвердженням макету.

 

3. Заборонити зовнішню рекламу тютюнових виробів та алкогольних напоїв, або виділити зони зовнішньої реклами – для того, щоб біля закладів освіти не розміщувати рекламу алкогольних та тютюнових виробів.

4. Встановити максимальну кількість реклами на будівлях,оскільки перенасиченість реклами утворює клаттер — це місцина, де розташовано дуже багато конструкцій різних форматів, які закривають одна одну і фактично зливаються в одну білу пляму. Дана ситуація не приваблива ані для рекламодавців, ані для операторів ринку.

5. Заборонити зовнішню рекламу у вигляді наклейок на зупинках громадського транспорту, житлових будинках, будинках культури, задля естетичного вигляду міста.

6. Осучаснити, оновити вулиці країни за допомогою модернізованих засобів зовнішньої реклами.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-30; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 348 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Свобода ничего не стоит, если она не включает в себя свободу ошибаться. © Махатма Ганди
==> читать все изречения...

810 - | 734 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.