Лекции.Орг


Поиск:




Вимоги щодо документального оформлення інвентаризації ПРУ




Методичні рекомендації

Щодо проведення інвентаризації

Фонду протирадіаційних укриттів

 

Цілі та завдання проведення інвентаризації

1.1. Уточнення наявності за фактом(згідно з існуючим обліком) споруд фонду протирадіаційних укриттів (далі – ПРУ).

1.2. Перевірка відповідності споруд, які включені до фонду ПРУ, вимогам нормативних документів.

1.3. Визначення готовності споруд фонду ПРУ до використання за призначенням.

1.4. Встановлення форми власності та відомчого підпорядкування, відповідального, що здійснює експлуатацію та утримання ПРУ.

 

Основи організації інвентаризації

2.1. Загальне керівництво організацією інвентаризації ПРУ, контроль за її проведенням здійснюється інвентаризаційними комісіями, склад якої встановлюється рішеннями (розпорядженнями) відповідних начальників цивільного захисту (цивільної оборони).

2.2. Комісії очолюють перші заступники (заступники) голови відповідної державної адміністрації – голови комісії з питань ТЕБ та НС.

2.3. До складу інвентаризаційних комісій в регіонах входять представники територіальних підрозділів з питань цивільного захисту державних адміністрацій та виконавчих органів рад; територіальних органів управління спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту.

2.4. До складу інвентаризаційної комісії в місті (районі) залучаються представники: структурних підрозділів з питань цивільного захисту відповідних державних адміністрацій та виконавчих органів рад; територіальних органів управління спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань цивільного захисту; органів місцевого самоврядування, органів архітектурно-будівельного контролю; житлово-комунальних організацій; СЕС; проектних та будівельних організацій; Бюро технічної інвентаризації; підприємств, організацій та відомств, які несуть відповідальність за збереження ПРУ.

 

Вимоги щодо документального оформлення інвентаризації ПРУ

3.1 За результатами інвентаризації на підприємстві, в установі, організації повинні бути оформлені, підтверджені (обновлені) наступні документи:

- акт інвентаризації захисної споруди цивільної оборони–ПРУ (додаток 2 до розпорядження голови облдержадміністрації _________№______);

- облікові картки на ПРУ (за основу береться існуюча форма, єдина для області, заповнюється на державній мові з внесенням змін за результатами інвентаризації);

- паспорти (оформлюються відповідно до додатка Д ДБН А.3.1-9-2000 за фактом);

- облікові картки на споруди, які можливі для пристосування під ПРУ (з урахуванням інвентаризації захисних споруд цивільної оборони 2000 року), при умові реального виконання передбаченого обсягу робіт з їх пристосування у термін, що не перевищує 12 годин (картку перекреслити смугою по діагоналі).

3.2. Паспорт і облікова картка ПРУ, акт інвентаризації складаються у двох примірниках: 1-й примірник знаходиться у балансоутримувача ПРУ (або увідповідального за експлуатацію та утримання), 2-й - в управлінні (відділі) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста (району), копії їх в обов’язковому порядку в одному примірнику повинні зберігатися в бухгалтерії підприємства, установи, організації та проходити по їх обліку.

3.3. Копії паспорта та облікової картки, актів інвентаризації надаються органам, які ведуть облік захисних споруд цивільної оборони в області (регіоні).

3.4. Книги обліку ведуться в управлінні (відділі) з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту міста (району) та органом, який веде облік захисних споруд цивільної оборони у області.

3.5. Об’єкти господарювання, житлово-експлуатаційні дільниці (виробничі ремонтно-експлуатаційні житлові об’єднання), а також сільські ради повинні мати виписки з книг обліку на наявні у них захисні споруди.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-30; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 339 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лучшая месть – огромный успех. © Фрэнк Синатра
==> читать все изречения...

774 - | 739 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.