Лекции.Орг


Поиск:




Зобов’язати власника привести територію комунальної власності до безпечного стану

Україна, м. Одеса, вул. Ланжеронівська 3, оф. 123.

www.spilnameta.com тел. +38 (093) 838-18-33 e-mail: [email protected]

15 вересня 2016 р. № 25/ЛТ м. Одеса Керівникам Депутатських фракцій Одеської міської ради VII Скликання, Депутатам Одеської міської ради 65004, м. Одеса, пл. Думська, 1 Директору засновнику та бенефіціарному власнику СП «СОЛІНГ» ЗГОННИКУ ДІАМІДУ ВІКТОРОВИЧУ 65111, Одеська обл., місто Одеса, вул. Ген. Бочарова, 42, кв.13 № ЄДРПОУ: 25030410
  Координатора проектів Волонтерського руху «Спільна МЕТА» Савченка Володимира Ігоровича 65026, Україна, м. Одеса, вул. Ланжеронівська 3, оф. 123 тел. +38 (093) 838-18-33 www.spilnameta.com

Шановні пані та панове!

Волонтерський рух Спільна МЕТА, на підставі Петиції «Про повернення літнього театру у власність громади», виражаючи консолідовану думку громади, зважаючи на подальше безвідповідальне ставлення власника будівель та споруд Літнього театру, а також невиконання ним публічних зобов’язань, висловлює стурбованість Проектом Рішення Сесії Одеської міської ради № 000333, щодо відведення СП «СОЛІНГ» земельної ділянки за адресою вул. Преображенська, 24 для експлуатації та обслуговування Літнього театру.

В самому центрі Одеси у міському саду, знаходиться руїни колишнього Літнього театру Одеської державної філармонії, збудованого 1949 року за проектом Рішелі Аббівни Владімірської. Понад 12 років тому, (з 2003 р.) будівлі та споруди театру було продано Одеською обласною радою приватному власнику – СП «СОЛІНГ», який за цей час з моменту приватизації, майже цілком їх знищив, обмеживши доступ громади на територію.

За нового власника в театрі не відбулося жодного публічного заходу, хоча умовами договору приватизації від 2003 року було передбачено його обов’язок використовувати споруди зі збереженням цільового профілю. Натомість, зараз на ворота театру наварено металеві листи, які закривають руїни театру від очей перехожих одеситів та гостей міста. Не варто пояснювати, чому така ситуаціє спричиняє порушення культурних прав громадян.

Варто зазначити, що земельна ділянка, на якій знаходяться приватизовані споруди Літнього театру належить громаді міста Одеси з 10 листопада 1806 року. Тоді рідний брат засновника Одеси Йосифа Де Рібаса – Фелікс передав у власність міста свою присадибну ділянку площею дві десятини, що становить приблизно 2,185 гектара тобто 21125 кв.м. (згідно «Межової інструкції царського уряду 1753 р.», якою визначено розмір десятини у 2400 кв. сажнів, що становило 10 925 м², тобто 1,0925 га.) Тобто весь сучасний Міський сад, разом із прилеглими територіями.

На цій ділянці Фелікс де Рібас зібрав унікальну колекцію екзотичних рослин, якими згодом було засаджено все місто, наприклад достеменно відомо, що саме він завіз до Одеси такі породи дерев, як акація та платан.

Державний архів Одеської області відає також інформацією, що саме на місці Літнього театру 16 червня 1872 року було відкрито монумент видатному дворянину Віктору Петровичу Скаржинському за заслуги по розведенню лісів на півдні України.

На нашу думку, враховуючи історію даного місця, та суспільну напругу, яка вирує довкола нього в останній рік, рекомендуємо депутатам перед ухваленням Рішення № 000333 провести дослідження історичної та культурної спадщини, яку несе територія Літнього театру, а також внести ряд істотних обмежень у режим її використання з метою забезпечити права громадян на користування даною територією.

Дійсно, за 18 років, які власник фактично володіє будівлями та спорудами театру, (з 1998 р на підставі договору оренди) він жодним чином не оформив права на дану земельну ділянку, чим спричинив втрати бюджету, але зважаючи на те, яким чином ділянка використовується, вбачається, що власник має на неї плани, відмінні від тих, які має на цю територію громада міста Одеси, яка хоче бачити на території міського саду саме працюючий Літній театр, що підтверджується поданою минулоріч Петицією із понад двома тисячами підписів одеситів.

Чотири раунди Громадської Комісії із розгляду Петиції «Про повернення літнього театру у власність громади», засвідчили готовність організованої громади міста навести лад на комунальній території, яка відповідно до технічної документації, розробленої ДП «Ретроград» на замовлення Виконкому ОМР, призначена для розміщення об’єктів соціальної та культурної інфраструктури.

Власник будівель та споруд театру СП «Солінг», засвідчив на камеру та під протокол Комісії свою згоду із громадою, та зобов’язався – відкрити відновлений Літній театр для доступу громади до початку літа 2016 року. Втім, наявний стан території, як і календар вказують на те, що жодних зобов’язань взятих публічно, СП «Солінг» виконувати не буде.

Ми ставимося із повагою до приватної власності, набутої законним способом, втім наполягаємо на тому, що власник будівель та споруд Літнього театру, які разом займають площу 833 м. не є власником історичної ділянки комунальної землі площею 3975 квадратних метрів, до якої він обмежив доступ громаді міста.

Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування, тому власник будівель та споруд не має права перешкоджати громаді у доступі на землю, яка їй належить.

Згідно Договору приватизації, власник зобов’язаний був використовувати будівлі та споруди театру для розміщення об’єктів соціальної та культурної інфраструктури та використовувати їх зі збереженням цільового профілю, але не робив цього протягом більш ніж 15 років, чим систематично і тривало порушував права громадян та договірні зобов’язання перед громадою міста.

Відповідно до Конституції України, використання власності не може завдавати шкоди правам, свободам, гідності громадян, інтересам суспільства, а також погіршувати екологічну ситуацію.

Шановні панове керівники депутатських фракцій, депутати голови громад міста Одеси! Нагадуємо вам, що відповідно до Конституції та законів України, ви здійснюєте повноваження, делеговані вам відповідними територіальними громадами!

Петиція громади міста до Одеського міського голови від 19 серпня 2015 р. є виразом волі народу, його погляду на шлях рішення проблеми, яку Ви, як представники влади зобов’язані вирішити, поновивши порушені права громади, якщо за рік свідомої боротьби людей за громадянські права проблема занепаду Літнього театру досі не вирішена компетентними суб’єктами.

Згідно ч. 9 ст. 60 Закону України «Про місцеве самоврядування», сільські, селищні, міські, районні в містах ради мають право:

1) вносити пропозиції про передачу або продаж у комунальну власність відповідних територіальних громад підприємств, установ та організацій, їх структурних підрозділів та інших об'єктів, що належать до державної та інших форм власності, якщо вони мають важливе значення для забезпечення комунально-побутових і соціально-культурних потреб територіальних громад;

2) на переважне придбання в комунальну власність приміщень, споруд, інших об'єктів, розташованих на відповідній території, якщо вони можуть бути використані для забезпечення комунально-побутових та соціально-культурних потреб територіальних громад;

Тому, зважаючи на систематичні порушення культурних прав громади, невиконання істотних умов договору приватизації, керуючись Конституцією України, ЗУ «Про місцеве самоврядування»,

МИ ВИМАГАЄМО:

- ВІД ГОЛІВ ДЕПУТАТСЬКИХ ФРАКЦІЙ ОДЕСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ, ЇЇ ДЕПУТАТІВ:

1) Винести дане питання на обговорення всередині фракції та на Погоджувальну раду 20 вересня;

2) Опублікувати подані СП «СОЛІНГ» клопотання, що стало підставою Рішення №000333 документи, графічні матеріали окремою новиною на сайті Одеської міської ради;

3) Встановити в Рішенні № 000333 додаткові обмеження на використання земельної ділянки СП СОЛІНГ, зокрема стосовно забезпечення а) доступу людей на територію, б) обов’язкову організацію регулярної концертної діяльності, в) здійснення термінової реставрації будівель та споруд, 4) використання території для організації дитячого дозвілля; 5) доступу людей з обмеженими фізичними можливостями; 5) обладнання території туалетом; 6) також інших додаткових умов, які гарантуватимуть добросовісне використання суспільної території із збереженням її цільового профілю;

4) Зобов’язати власника будівель та споруд театру демонтувати з воріт театру металеві листи, що закривають вид на територію комунальної власності;

Зобов’язати власника привести територію комунальної власності до безпечного стану

- ВІД ВЛАСНИКА:

1) опублікувати проект та план робіт із реставрації Літнього театру і до 30 вересня 2016 року відкрити його на постійній основі, або не чинити спротиву організованій громаді міста в ініціативі щодо відродження театру силами волонтерів.

Закликаємо вас не дратувати нас темниками довкола долі даного об’єкту і вирішити це питання максимально публічно, прозоро і чесно. Будь-які роботи, на території визначеній за адресою – Преображенська, 24 інформація про які не буде розміщена на сайті Одеської міської ради будуть вважатися провокацією та зупинені громадськими активістами.

З повагою,

Координатор проектів

волонтерського руху «Спільна МЕТА» _______________/В.І. Савченко/



<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
 | Карта постоянного клиента 2016-2017гг
Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 277 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Своим успехом я обязана тому, что никогда не оправдывалась и не принимала оправданий от других. © Флоренс Найтингейл
==> читать все изречения...

691 - | 609 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.