Лекции.Орг


Поиск:




I. Вимоги до структурних частин курсової роботи




 

Курсову роботу умовно поділяють на вступ, основну частину, додатки.

Вступ” розташовують на окремій сторінці, його об’єм має бути не більшим ніж дві сторінки. У “Вступі “ необхідно насамперед розкрити сутність і стан дослідження наукової проблематики роботи, обґрунтувати актуальність обраної теми, рівень її вивчення та мотивувати свій вибір. Тут автор має також зазначити мету і завдання, які він поставив перед собою при написанні роботи. “Вступ” повинен містити стислу загальну характеристику об’єкта дослідження та інформаційної бази, використаної в роботі. Далі слід перелічити прийоми та методи дослідження, застосовані при написанні курсової роботи.

Огляд літератури з теми дослідження – у першому розділі слід подати системний виклад сучасних уявлень про предмет дослідження. Тут необхідно висвітлити рівень вивчення теми курсової роботи за літературними джерелами, звертаючи особливу увагу на спірні положення, нерозв’язані проблеми, навести різні погляди на їх можливе вирішення, проаналізувати й дати свою оцінку обраній темі, подати власну точку зору на предмет дослідження. Цей розділ має обов’язково включати аналіз законів, нормативних актів України, нормативних документів НБУ з питань банківської діяльності щодо теми дослідження. До огляду літератури слід включати тільки ті матеріали, які безпосередньо стосуються теми роботи, обов’язково необхідно наводити посилання на використані джерела (відповідно до списку літератури, який подають у кінці роботи).

Другий розділ має містити загальні дані про місце знаходження банку на території (області), його спеціалізацію, розміри, структуру, про сегмент ринку, який він охоплює, склад клієнтури, обсяг і види фінансових послуг. Крім цього, необхідно визначити мету, місію, завдання банку у сфері фінансової діяльності, обрану стратегію діяльності та методи її реалізації. У цьому розділі слід навести коротку загальну характеристику стану фінансового менеджменту в банку, змісту управлінського процесу, ідентифікацію об’єктів управління, визначити процедури й інструментарій фінансового менеджменту в банку залежно від загальної спрямованості управлінського процесу та часового горизонту прийняття управлінських рішень.

До другого розділу необхідно включити аналіз зовнішніх і внутрішніх чинників. Оцінювання зовнішнього середовища функціонування банку залежно від обраної теми, передбачає аналіз: політичних (фіскальна й грошово-кредитна політика, законодавча база, нормативні акти); економічних (темпи інфляції, рівень зайнятості, платіжний баланс, стабільність національної валюти); ринкових (демографічні умови, розподіл доходів населення, рівень конкуренції); технічних; міжнародних (зміна валютного курсу, обмеження в торгівлі й переміщені капіталів, інвестиційна привабливість) факторів.

У практичній частині курсової роботи необхідно провести аналіз позицій банку. Необхідно розглянути банківський баланс як структурну модель, описати фінансову структуру та становище банку в бухгалтерських оцінках на певний фіксований момент часу, розрахувати основні показники в рамках обраної теми. Необхідно проаналізувати структури активних і пасивних операцій, вказати значення основних нормативів, встановлених НБУ, проаналізувати прибутковість банку.

Магістрантам слід провести динамічний аналіз роботи банку для визначення перспектив його розвитку та місця на ринку банківських послуг.

У рамках обраної теми курсова робота має містити аналітичні таблиці, розраховані коефіцієнти, відсотки та середні величини, за необхідності - графіки, діаграми.

У третьому розділі курсової роботи зазначають усі відхилення та недоліки фінансового менеджменту банку згідно з чинним законодавством та обраною стратегією банку. Тут також наводять або подають у додатках усі нетипові форми документів, форми чи розрахунки, будують загальну схему організації фінансового менеджменту в банку.

У цьому розділі подають пропозиції вчених і практиків (з посиланнями на джерела), які, на думку автора, поліпшать якість та ефективність фінансового менеджменту банку стосовно обраного напряму дослідження. Розділ має включати власні думки та пропозиції студентів щодо вдосконалення окремих складових фінансового менеджменту банку.

Висновки і пропозиції в лаконічній формі мають містити оцінку фінансового менеджменту банку в цілому та в рамках обраної теми (наприклад, оцінку управління ліквідністю; оцінку управління ризиками; оцінку управління активами; оцінку управління пасивами банку). Тут слід зазначити всі запропоновані та рекомендовані нововведення: фінансові інструменти, форми, системи управління, стратегії, нові напрями фінансового менеджменту, документи тощо. Далі у стислій формі автор називає всі помічені ним вади й відхилення від рекомендацій та інструкцій; подає основні пропозиції, що дадуть змогу усунути недоліки та вирішити виявлені проблеми фінансового менеджменту банку, викладені у практичній частині курсової роботи.

Пропозиції мають бути конкретними та корисними для практичної роботи керівників і спеціалістів банківських установ.

Додатки можуть містити всі скопійовані нетипові та рекомендовані форми документів, розрахунки, графіки, схеми й інший допоміжний матеріал.

Загальний обсяг роботи не повинен перевищувати 45 сторінок тексту (без додатків).

Виконану курсову роботу здають на кафедру згідно з графіком навчального процесу, складеним деканатом факультету. Зареєстровану роботу передають викладачеві кафедри, який у 10-денний строк пише рецензію на неї із зазначенням допуску до захисту (чи направленням на доопрацювання) та попередньою оцінкою.

Допущену до захисту роботу повертають студентові для ознайомлення з рецензією, усунення зауважень та підготовки до захисту. У встановлений кафедрою строк необхідно вдруге подати курсову роботу для захисту з метою визначення міри опанування студентом практики фінансового менеджменту в банку та рівня теоретичних знань з відповідної теми курсу.

Результат захисту курсової роботи визначають оцінками “відмінно”, “добре”, “задовільно”, “незадовільно”.

При недопущенні курсової роботи до захисту її разом з рецензією повертають студентові на доопрацювання, після чого робота знову надходить на кафедру для рецензування спеціальною комісією.

У випадках, коли захист курсової роботи оцінений на “незадовільно”, комісія визначає, чи може студент подати до повторного захисту ту саму роботу, чи мусить розробити нову тему.

Якщо студент не подав курсову роботу до захисту після доопрацювання у встановлений строк чи одержав на захисті оцінку “незадовільно”, питання про допуск студента до повторного захисту вирішує декан факультету чи ректор ВНЗ.

Детальніше основні вимоги до оформлення кожної структурної частини курсової роботи викладені у стандарті ГУ “ЗІДМУ” “Оформлення дипломних (курсових) робіт: Вимоги і коментарі”. – Запоріжжя: ГУ “ЗІДМУ”, 2003.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-22; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 411 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студент всегда отчаянный романтик! Хоть может сдать на двойку романтизм. © Эдуард А. Асадов
==> читать все изречения...

1004 - | 831 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.