Лекции.Орг


Поиск:




Ринок банківських послуг, його види та характеристики




Ринок - сукупність усіх потенційних споживачів, які потребують певних товарів тієї чи іншої галузі виробництва і мають можливість задовольнити свою потребу.

Банківський ринок це сукупність існуючих і потенційних клієнтів банку, які мають попит на банківські продукти (послуги банку).

Ринок банківських послуг – це специфічна сфера економічних відносин, функцією яких є балансування попиту і пропозиції на банківські продукти.

Для уточнення поняття банківського ринку за окремими складовими виділяють:

Потенційний ринок сукупність покупців, які проявляють до­статній рівень зацікавленості конкретною ринковою пропозицією.

Доступний ринок сукупність покупців, які не тільки про­являють певну зацікавленість (як правило, у формі конкретних запитів), але й мають достатній дохід та доступ до конкретної ринкової пропозиції.

Кваліфіковано доступний ринок сукупність споживачів, які проявляють зацікавленість, мають достатній дохід, доступ до конкретної ринкової пропозиції, а також необхідну кваліфікацію (правову можливість купити).

Цільовий ринок частина кваліфіковано доступного ринку, обрана банком для подальшої роботи.

Ринок проникнення сукупність покупців, які вже споживають послуги даного банку.


Сегментація ринку банківських послуг

Сегментація ринку це процес розподілу споживачів на однорідні групи (ринкові сегменти) на підставі різниці у їх потребах, важливих характеристиках або поведінці, тобто вони можуть вимагати різних продуктів і до них необхідно застосовувати різні маркетингові зусилля (заходи).

Сегмент – це група клієнтів, які характеризуються однотипною реакцією на запропонований продукт і на набір маркетингових стимулів. Характеристики сегментів: вимірність, доступність, реальність, дійсність.

При проведенні сегментації: - забезпечується краще розуміння не тільки потреб споживачів, а і того, що вони собою являють; - забезпечується краще розуміння природи конкурентної боротьби на конкретних ринках; - з’являється можливість концентрувати обмежені ресурси на найбільш вигідних напрямках їх використання.

Етапи. За допомогою первинної сегментації банківська установа має можливість розподілити ринок на окремі великі сектори, а також визначити найбільш значущі особливості кожного з них. У процесі вторинної сегментації, банківська установа вже розподіляє власну клієнтську базу (реальну або потенційну) за галузевою ознакою в межах кожного із наведених секторів, а також визначає потреби їхніх представників у конкретних банківських послугах.

Відповідно до видів ставлення можна виділити наступні види сегментації:

1 Сегментація за обставинами придбання – поділ ринку на групи відповідно до обставин, приводів виникнення ідеї, здійснення покупки чи використання продукту.

2 Сегментація на основі вигод – поділ ринку на групи в залежності від вигод, корисності, що хоче отримати клієнт.

3 Статус клієнта – характеризує ступінь регулярності використання певного продукту його користувачами, які можуть бути поділені на тих, які не користуються послугами банку, колишні користувачі, потенційні клієнти, клієнти-новачки, регулярні користувачі.

4 Інтенсивність користування – показник, на основі якого ринки сегментуються на групи слабких, помірних та активних користувачів певних продуктів.

5 Ступінь лояльності – характеризує рівень прив’язаності до певного виду банківського продукту (зазвичай вимірюється кількістю повторних покупок банківських продуктів).

6 Стадія підготовленості покупця – характеристика, відповідно до якої клієнти класифікуються на ознайомлених і не ознайомлених з банківським продуктом; на зацікавлених в ньому, бажаючих купити і не бажаючих його купувати.

Рівні сегментування:

• сегмент ринку – велика, ідентифікована за певними ознаками група споживачів ринку (наприклад, групи споживачів, які користувалися послугами з прискореного переказу грошей з-за кордону);

• ніша ринку – велика група споживачів (як правило, частина сегмента), які мають певну спільну характеристику і потреби яких недостатньо задовольняються конкурентами (наприклад, групи споживачів, які користуються комплексом додаткових послуг при переказі грошей з-за кордону);

• група споживачів регіону;

• окремі споживачі.






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-22; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 574 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Велико ли, мало ли дело, его надо делать. © Неизвестно
==> читать все изречения...

995 - | 758 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.