Лекции.Орг


Поиск:




Загальні положення вивчення курсу




Болонський процес – діяльність європейських країн, спрямована на узгодження системи їх вищої освіти. До Болонського процесу нині приєдналося понад 40 країн, серед них і Україна з 2005 року, обравши курс на інтеграцію в загальноєвропейський освітній простір.

Кредитно - модульна система навчання – це така організація навчання, в процесі якої опанування студентом предмета відбувається шляхом послідовного і ґрунтовного опрацювання змістових модулів, а оцінювання якості його роботи та рівня здобутих знань, умінь і навичок здійснюється за відповідною шкалою.

Модуль – задокументована й завершена частина освітньо-професійної програми, що реалізується у відповідних формах навчального процесу.

Змістовий модуль – це окрема самостійна частина дисципліни (кілька тем або розділів), що логічно об’єднує систему навчальних елементів за змістом, результатами і складовою одного з оцінювальних блоків знань студентів.

Оцінювальний блок – вид навчальної діяльності студентів (робота впродовж семестру, атестація, іспит тощо), оцінюваний у балах.

Види навчальної діяльності студентів

Та форми контролю знань

Лекція – провідна форма пізнавальної діяльності студентів, у ході якої розкриваються наріжні, вузлові питання навчальної дисципліни. Лектор орієнтує студентів на осмислене й творче опанування матеріалу, дає настанови для подальшої самостійної роботи над навчальною і науковою літературою. Викладач здійснює облік відвідування лекцій студентами і може проводити серед них опитування з метою з’ясування наявності залишкових знань, активізації та діалогізації пізнавальної діяльності.

Практичне заняття – основна форма аудиторної роботи студентів. Повна, обґрунтована, логічно-послідовна відповідь на питання теми оцінюється максимально 5 балами. За активну участь у розв’язанні проблем, винесених на обговорення, за доповнення студент отримує від 1 до 2 балів. За відмову відповідати через неготовність до семінарського заняття від рейтингової оцінки студента віднімається 2 бали.

Самостійна робота – передбачена навчальним планом у обсязі 22 години. На самостійне опрацювання виносяться окремі теоретичні питання й практичні завдання, що не розглядаються детально на лекційних і практичних заняттях або доповнюють теоретичні знання студентів; понятійний апарат до кожної теми, перелік якого подається до планів практичних занять. Самостійна робота виконується в окремому зошиті, максимальна оцінка – 5 балів.

Індивідуальне навчально-дослідне завдання (ІНДЗ) – один з видів позааудиторної роботи студентів навчально-дослідницького творчого характеру, передбаченого навчальним планом у обсязі 22 години. Із запропонованої тематики студент обирає одну тему, виконує її впродовж семестру і подає до захисту не пізніше ніж за два тижні до завершення вивчення курсу. Її оцінювання складається з двох частин – теоретичної частини роботи та її захисту (максимально 15 балів).

Поточний контроль – спрямований на перевірку систематичності роботи студентів, рівня засвоєння матеріалу впродовж викладання курсу, здійснюється під час проведення аудиторних занять і перевірки виконання самостійних та індивідуальних завдань.

Модульний контроль – форма проміжного контролю, якою завершується вивчення кожного модуля. Курс основ теорії мовної комунікації складається з 3-х модулів. Максимальна оцінка за модульну контрольну роботу – 5 балів.

Підсумковий контроль (екзамен) – підсумковий контроль по завершенню вивчення курсу основ теорії мовної комунікації, який складають студенти, що виконали всі передбачені види робіт і набрали не менш ніж 35 балів. Максимальна кількість балів на екзамені – 40 балів.

Максимальна оцінка за вивчення курсу основ теорії мовної комунікації, який складається з 2-х модулів, – 100 балів. Розподіл балів і система оцінювання успішності відображені в таблицях.






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 378 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Человек, которым вам суждено стать – это только тот человек, которым вы сами решите стать. © Ральф Уолдо Эмерсон
==> читать все изречения...

820 - | 780 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.