Лекции.Орг


Поиск:




Охарактеризуйте основні види сніданків, які надаються клієнтам готельних комплексів у світі




Особлива увага в готелях приділяється організації сніданку. На відміну від обіду та вечері, на сніданок приходять майже всі мешканці готелю, тому що у вартість проживання закладена вартість сніданку.

Сніданки при готелях класифікуються за наступними ознаками:

· загальноконтинентальний (європейський або континентальний);

· національний, або етнічний (англійський, американський, шведський, німецький, французький, голландський тощо);

· за часом організації (ранній, пізній);

· за асортиментом (розширений, умовно обмежений, комплексний);

· за наявністю алкогольних напоїв (з шампанським);

· за часом вживання їжі (прискорений, експрес-сніданок);

· за терміном функціонування (сезонний, місячний);

· за особливостями раціону (дієтичний);

· за релігійними особливостями (вегетаріанський тощо);

· за особливостями віку (дитячий тощо);

· за особливостями організації і подавання (сніданок до номера готелю).

Виходячи із запропонованого меню, гість може обрати собі відповідний вид сніданку і сформувати його меню за власним смаком. Про вартість обслуговування (платне чи ні) інформація надається у папці для мешканця готелю.

Континентальний сніданок (Continental breakfast) ще має назву європейського. До складу меню сніданку входять кава, чай, гарячий шоколад, гаряче (холодне) молоко, цукор, вершки, лимон, два види повидла, джем (конфітюр, варення) чи мед, асортимент свіжовипечених виробів з листкового тіста та хлібобулочних виробів у плетеному кошику, масло (вершковий маргарин), сві-жовичавлений апельсиновий сік. У неділю меню сніданку може доповнюватися стравами з яєць (переважно відварених). Розширений сніданок. Як доповнення до континентального сніданку в меню розширеного включаються: соки (апельсиновий, грейпфрутовий, томатний), порційні гастрономічні вироби – шинка, ковбаса та твердий сир на закусочній тарілці, страви з яєць, йогурти в асортименті, кисломолочний сир, сухі сніданки типу мюслі, корнфлейкс, сіріелз тощо. Страви з яєць готуються за індивідуальними замовленнями.

Англійський сніданок (English breakfast) – сніданок, який має два варіанти. Перший варіант – класичний (High tea), або короткий сніданок (Short breakfast). Він передбачає вранішній чай або каву (чи гарячий шоколад), принесений до номера, до нього також входять цукор, булочні вироби, тости, вершкове масло (маргарин), джем, мед, варення. Другий варіант – повний англійський сніданок (English breakfast) у закладі харчування, до меню якого на додаток до 1 варіанта включають страви з яєць, рибні страви, страви із зернових (вівсяна каша або суп на молоці з цукром або сіллю).

Американський сніданок передбачає додатково до меню наступні страви: звичайна питна вода з кубиками льоду, фруктові соки (апельсиновий, грейпфрутовий, яблучний, томатний), свіжі фрукти, ягоди з молоком чи вершками або компот із фруктів (слив, персиків), страви із зернових (кукурудзяні чи рисові пластівці), невелика порція м'яса, пиріг тощо. Можуть бути запропоновані двоє яєць зі смаженою картоплею, приготованих на смак гостя у вигляді глазуньї, яєчної кашки, омлету або в якості додаткових інгредієнтів додається бекон, сосиски, томати тощо.

Вегетаріанський та дієтичний сніданки також можуть бути запропоновані мешканцям готелю та просто гостям. До меню вегетаріанського сніданку найчастіше включаються: спеціальні хлібобулочні вироби з борошна грубого помелу, вегетаріанський омлет з картоплею та запеченими томатами чи овочами, гарячі овочеві та фруктові страви, асортимент гарячих напоїв та ін..

Експрес-сніданок найчастіше використовується при організації харчування в номерах готелю.

Останнім часом у закладах ресторанного господарства при готелі набула поширення така послуга, як організація бранчу. Термін "бранч" – це сполучення двох англійських слів breakfast (сніданок) та lunch (другий сніданок, обід). Бранч – це дуже пізній сніданок, у меню якого входять бульйони, пюреподібні супи або супи-креми. На думку менеджерів ресторанного бізнесу, бранч – це недільний розширений варіант "шведської лінії" для усієї родини, яка мешкає у готелі чи має намір провести сімейну трапезу поза домівкою.






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-07; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 796 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Большинство людей упускают появившуюся возможность, потому что она бывает одета в комбинезон и с виду напоминает работу © Томас Эдисон
==> читать все изречения...

1017 - | 830 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.