Лекции.Орг


Поиск:




Можливості Інтернету у формуванні, просуванні і реалізації тур. продукту




Туристичний бізнес, являючись однією із найдинамічніших сфер економіки, представляє собою високо насичену інформаційну галузь. Іншими словами, збір, збереження, обробка і передача актуальної інформації є необхідною умовою функціонування будь-якого туристичного підприємства. У зв'язку із цим, успішний розвиток туристичного бізнесу передбачає широке використання новітніх технологій як в області створення турпродукту, так і його просування на ринок послуг.

Сучасні комп'ютерні технології активно вводяться в сферу туристичного бізнесу, і їх використання стає невід'ємною умовою підвищення конкурентноздатності будь-якого туристичного підприємства. Сьогодні в туристичній індустрії використовуються глобальні комп'ютерні системи резервування, інтегровані комунікаційні мережі, системи мультимедіа, Smart CARDS, інформаційні системи менеджменту тощо. Перелічені ІТ використовуються з різним ступенем активності і мають неоднорідне поширення. Розрізняють також ступінь їх впливу на розвиток туристичної індустрії.

Вплив ІТ на туризм відчувається на різних стадіях ств-ня і просування турпродукту.

Найбільший вплив ІТ здійснюють на просування тур. продукту (поширення і продаж). Перш за все це торкається можливості формування нових маркетингових каналів просування і збуту турпродукту. Так, в галузі реклами широкого вжитку набула пряма розсилка туристичної інформації по електронній пошті (direct-mail). В останні роки більшість туристичних підприємств створюють свої власні сайти в Інтернеті, а також використовують баннерну рекламу. Хоча ефективність цих каналів в Україні не дуже висока, цей напрям слід розглядати як перспективний.

На Заході уже спостерігається електронний наступ на традиційний туристичний бізнес. Зокрема, на туристичний ринок починає активно просуватись електронна комерція. Вже існують електронні туристичні офіси, наприклад туристичне бюро «Експедіа» фірми Microsoft, які дозволяють будь-якому власнику кредитної карти придбати тур, забронювати місце на літаку або в готелі, придбати квиток на розважальний захід, замовити напрокат автомобіль в будь-якій точці планети. Згідно оцінок німецьких експертів, бл. 25% всіх продажів турподукту може в найближчому майбутньому реалізовуватись через електронну комерцію. Таким чином, комп'ютерні технології спровокували створення і використання принципово нових електронних маркетингових каналів просування і збуту турпродукту.

Важливим напрямком використання ІТ в туризмі є введення мультимедійних технологій, зокрема довідників і каталогів. Туристичні довідники і каталоги випускаються в книжному варіанті, на лазерних дисках, в мережі Інтернет. Електронні каталоги дозволяють віртуальне подорожувати по запропонованих маршрутах, продивитися ці маршрути в активному режимі, отримати інформацію про країну, туристичні об'єкти, готелі, кемпінги, мотелі та інші засоби розміщення, ознайомитись із системою пільг та знижок, а також із законодавством в галузі туризму. Крім цього в таких каталогах приводиться інфо. про правильне оформлення тур. документів, тур. формальності, моделі поведінки в екстремальних ситуаціях тощо. Клієнт може спланувати програму туру, скомпонувати його по заданих оптимальних параметрах (ціна, система пільг та дисконту, транспортування тощо). Викор-ня мультимедійних технологій оперативно надає потенційному клієнту інфо. про цікавий для нього тур, і тим самим дозволяє шв. та без помилок обрати турпродукт. При цьому тур.о.(тур.а.) при необхідності вносить зміни в тур або формує новий ексклюзивний тур, здійснює бронювання місць, продає тур. послугу, створену в оперативному режимі.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-07; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 563 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лаской почти всегда добьешься больше, чем грубой силой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

932 - | 863 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.012 с.