Лекции.Орг


Поиск:




Вимоги до змісту та оформлення БКР




3.4.1. Структура БКР:

1. Титульна сторінка (додаток Д).

2. Зміст (див. додаток Е). У змісті подаються назви структурних елементів БКР та номери сторінок, на яких вони містяться. Усі сторінки роботи від титульної до останньої нумеруються арабськими цифрами без пропусків або літерних додатків. Першою сторінкою вважається титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті без крапки в кінці.

3. Вступ до БКР розкриває її основні засади: актуальність, короткий аналіз стану розробки проблеми, мету, завдання, об’єкт, предмет, гіпотезу (у разі проведення експериментального дослідження), теоретико-методологічні засади дослідження, методи дослідження, його практичне значення, відомості про апробацію (за наявності), опис структури роботи.

4. Основна частина складається з кількох розділів теоретичного і практичного характеру. У змісті теоретичного розділу (розділів), відповідно до завдань, здійснюється аналіз і узагальнення опрацьованих наукових джерел, формулюються авторські висновки, визначаються перспективи подальших дослідницьких пошуків, формулюється і обгрунтовується гіпотеза дослідження (за потреби). Практичний розділ містить опис виконаного дослідницького завдання, розробки навчально-фахових матеріалів, розрахунково-графічні матеріали, творчі роботи тощо.

5. Висновки в кінці роботи стисло і систематизовано висвітлюють основні результати БКР. Обов’язковою є нумерація окремих положень висновків, відповідність окремих пунктів висновків сформульованим дослідницьким завданням.

6. Список використаних джерел укладається відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи (Бюлетень ВАК України. - 2008. - №3. - С. 913). В тексті БКР робляться посилання на наукові джерела, представлені в бібліографічному описі (за встановленими стандартами).

7. Додатки містять допоміжний матеріал, який конкретизує, доповнює та ілюструє основний зміст. Додатки позначаються послідовно великими літерами української абетки за винятком літер Ґ, Є. І, Й, О, Ч, Ь. Кожен додаток повинен починатися з нової сторінки. Додаток повинен мати заголовок, надрукований угорі малими літерами з першої великої симетрично відносно тексту сторінки. Посередині рядка над заголовком малими літерами з першої великої друкується «Додаток___» і велика літера, що позначає додаток.

8. Заголовки структурних частин роботи друкують великими літерами симетрично до набору. Кожна структурна частина починається з нової сторінки. Заголовки підрозділів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу у підбір до тексту. В кінці заголовка, надрукованого в підбір до тексту, ставиться крапка. Відстань між заголовком і текстом (за винятком заголовка пункту) повинна дорівнювати 3-4 інтервали.

9. Текст БКР повинен відповідати орфографічним і стилістичним нормам мови.

3.4.2.Зміст, характер і форму представлення практичної частини БКР визначає науковий керівник з урахуванням фахової специфіки.

3.4.3. БКР виконується українською мовою (за окремими винятками, що обумовлені специфікою фахової підготовки студента). Обсяг БКР становить (в залежності від фаху) 40-50 сторінок основного тексту в комп’ютерному наборі (розмір шрифту – 14; інтервал – 1,5, шрифт – Times New Roman, відступи: зверху та знизу – 20 мм, зліва – 30 мм, справа – 10 мм). Назви структурних одиниць роботи (ВСТУП, назви РОЗДІЛІВ, ВИСНОВКИ, СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ, ДОДАТКИ) друкуються великими літерами. БКР подається на захист у зшитому вигляді з підписом автора.

3.4.4. Додатки і список використаних джерел не враховуються при визначенні обсягу основного тексту БКР.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 581 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студент может не знать в двух случаях: не знал, или забыл. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1339 - | 943 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.