Лекции.Орг


Поиск:




Контроль за діяльністю виконавчого органу




17.1.Контроль за діяльністю виконавчого органу Товариства здійснюється контрольним органом, який утворюється та призначається Загальними зборами.

17.2.Загальні збори можуть формувати органи, що здійснюють постійний контроль за фінансово-господарською діяльністю виконавчого органу. Порядок створення та повноваження контрольного органу встановлюються Загальними зборами.

17.3.Перевірка діяльності Дирекції, Директора Товариства проводиться Ревізором (Ревізійною комісією) за дорученням Загальних зборів, з власної ініціативи або на вимогу Учасників Товариства. Ревізор (Ревізійна комісія) вправі вимагати від посадових осіб Товариства подання йому усіх необхідних матеріалів, бухгалтерських чи інших документів та особистих пояснень.

17.4.Ревізор (Ревізійна комісія) доповідає про результати проведених ними перевірок Загальним зборам. Ревізор (Ревізійна комісія) складає висновок по річних звітах та балансах. Без висновку Ревізора (Ревізійної комісії) Загальні збори не мають права затверджувати баланс Товариства.

17.5.Ревізор (ревізійна комісія) має право ставити питання про скликання Загальних зборів, якщо виникла загроза суттєвим інтересам Товариства або виявлено зловживання посадовими особами Товариства.

17.6.Для здійснення контролю за фінансовою діяльністю Товариства згідно з рішенням його Загальних зборів, а також в інших випадках, встановлених законом, може призначатися аудиторська перевірка.

17.7.Порядок проведення аудиторських перевірок діяльності та звітності Товариства встановлюється законом.

17.8.На вимогу будь-кого з Учасників Товариства може бути проведено аудиторську перевірку річної фінансової звітності Товариства із залученням професійного аудитора, не пов'язаного майновими інтересами з Товариством чи з його Учасниками.

17.9.Витрати, пов'язані з проведенням такої перевірки, покладаються на Учасника, на вимогу якого проводиться аудиторська перевірка.

 

Стаття 18

ОБЛІК ТА ЗВІТНІСТЬ ТОВАРИСТВА

18.1.Товариство здійснює оперативний, бухгалтерський та податковий облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність.

18.2.Порядок ведення бухгалтерського, податкового обліку та статистичної звітності визначається відповідним законодавством.

18.3.Перевірки фінансової діяльності Товариства здійснюються державними податковими органами, іншими органами державної влади у межах визначених законом повноважень, Ревізором (Ревізійною комісією) Товариства та/або аудиторами.

 

Стаття 19

ТРУДОВИЙ КОЛЕКТИВ ТОВАРИСТВА

19.1.Трудовий колектив Товариства становлять усі громадяни, які своєю працею беруть участь у його діяльності на основі трудового договору (контракту), а також інших форм, що регулюють трудові відносини працівника з Товариством.

19.2.Компетенція та повноваження трудового колективу та його виборних органів визначаються відповідно до законодавства.

 

Стаття 20

КОМЕРЦІЙНА ТАЄМНИЦЯ ТОВАРИСТВА

20.1.Комерційну таємницю Товариства складають відомості, пов'язані з виробництвом, технологічною інформацією, управлінням, фінансами та іншою діяльністю Товариства, що не є державною таємницею, розголошення (передача, витік) яких може завдати шкоди його інтересам.

20.2.Склад і обсяг відомостей, що становлять комерційну таємницю, порядок їх захисту визначаються Директором Товариства. Відомості, які не можуть становити комерційної таємниці, визначаються Кабінетом Міністрів України.

20.3.Відповідальність за розголошення відомостей, які становлять комерційну таємницю Товариства, і порядок охорони таких відомостей встановлюються законодавчими актами України.

 

Стаття 21

ПРИПИНЕННЯ ТОВАРИСТВА

21.1.Товариство припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення) або в результаті ліквідації.

21.2.Товариство може бути ліквідоване за рішенням Загальних зборів, у тому числі зі спливом строку, на який Товариство було створене, а також за рішенням суду про визнання судом недійсною державної реєстрації Товариства через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом.

21.3.Вимога про ліквідацію Товариства може бути пред'явлена до суду органом, що здійснює державну реєстрацію у випадках, передбачених в законі, а також Учасником Товариства.

21.4.Рішенням суду про ліквідацію Товариства на його Учасників або орган, уповноважений установчими документами приймати рішення про ліквідацію Товариства, можуть бути покладені обов'язки щодо проведення ліквідації Товариства.

21.5.Якщо вартість майна Товариства є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, Товариство ліквідується в порядку, встановленому законом „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

21.6.Товариство є таким, що припинилося, з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про його припинення. Порядок припинення Товариства в процесі відновлення його платоспроможності або банкрутства встановлюється законом.

21.7.Учасники Товариства, суд або орган, що прийняв рішення про припинення Товариства, зобов'язані негайно письмово повідомити про це орган, що здійснює державну реєстрацію, який вносить до Єдиного державного реєстру відомості про те, що Товариство перебуває у процесі припинення.

21.8.Учасники Товариства, суд або орган, що прийняв рішення про припинення Товариства, призначають за погодженням з органом, який здійснює державну реєстрацію, комісію з припинення юридичної особи (ліквідаційну комісію, ліквідатора тощо) та встановлюють строки припинення юридичної особи.

21.9.Виконання функцій комісії з припинення Товариства може бути покладено на орган управління Товариства.

21.6. З моменту призначення комісії до неї переходять повноваження щодо управління справами Товариства. Комісія виступає в суді від імені Товариства.

21.7. Комісія з припинення Товариства поміщає в друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, що припиняється, повідомлення про припинення Товариства та про порядок і строк пред’явлення кредиторами вимог до нього. Цей строк не може становити менше двох місяців з дня публікації повідомлення про припинення Товариства.

21.8. Комісія вживає усіх можливих заходів щодо виявлення кредиторів, а також письмово повідомляє їх про припинення Товариства.

21.9. Ліквідаційна комісія (ліквідатор) після закінчення строку для пред'явлення вимог кредиторами складає проміжний ліквідаційний баланс, який містить відомості про склад майна Товариства, перелік пред'явлених кредиторами вимог, а також про результати їх розгляду.

21.10. Проміжний ліквідаційний баланс затверджується Учасниками Товариства або органом, який прийняв рішення про ліквідацію.

21.11. Виплата грошових сум кредиторам Товариства провадиться у такій черговості:

· у першу чергу задовольняються вимоги щодо відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, та вимоги кредиторів, забезпечені заставою чи іншим способом;

· у другу чергу задовольняються вимоги працівників, пов'язані з Товариством трудовими відносинами, вимоги автора про плату за використання результату його інтелектуальної, творчої діяльності;

· у третю чергу задовольняються вимоги, щодо податків, зборів (обов'язкових платежів);

· у четверту чергу задовольняються всі інші вимоги.

21.12. Вимоги однієї черги задовольняються пропорційно сумі вимог, що належать кожному кредитору цієї черги.

21.13. Зазначені виплати здійснюються починаючи від дня затвердження проміжного ліквідаційного балансу, за винятком кредиторів четвертої черги, виплати яким провадяться зі спливом місяця від дня затвердження проміжного ліквідаційного і балансу.

21.14. В разі недостатності у Товариства грошових коштів для задоволення вимог кредиторів ліквідаційна комісія здійснює продаж майна Товариства.

21.15. У разі відмови ліквідаційної комісії (ліквідатора) у задоволенні вимог кредитора або ухилення від їх розгляду, кредитор має право до затвердження ліквідаційного балансу Товариства звернутися до суду із позовом до ліквідаційної комісії (ліквідатора). За рішенням суду вимоги кредитора можуть бути задоволені за рахунок майна, що залишилося після ліквідації юридичної особи.

21.16. Вимоги кредитора, заявлені після спливу строку, встановленого ліквідаційною комісією, (ліквідатором) для їх пред'явлення, задовольняються з майна юридичної особи, яку ліквідовують, що залишилося після задоволення вимог кредиторів, заявлених своєчасно.

21.17. Вимоги кредиторів, які не визнані ліквідаційною комісією (ліквідатором), якщо кредитор у місячний строк після одержання повідомлення про повну або часткову відмову у визнанні його вимог не звертався до суду з позовом вимоги, у задоволенні яких за рішенням суду кредиторові відмовлено, а також вимоги, які не задоволені через відсутність майна Товариства, що ліквідується вважаються погашеними.

21.18. Після завершення розрахунків з кредиторами ліквідаційна комісія (ліквідатор) складає ліквідаційний баланс, який затверджується Учасниками Товариства або органом, що прийняв рішення про ліквідацію Товариства.

21.19. Майно Товариства що залишилося після задоволення вимог кредиторів, передається його Учасникам.

21.20. Товариство є ліквідованим з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про його припинення.

 

Стаття 22





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 336 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Если президенты не могут делать этого со своими женами, они делают это со своими странами © Иосиф Бродский
==> читать все изречения...

1003 - | 952 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.