Лекции.Орг


Поиск:




Послідовність виконання курсової роботи. Внутрішній водопровід




Внутрішній водопровід

1 Накреслити на аркуші план типового поверху (М 1:100) відповідно до завдання і на його підставі план підвалу (див. додаток Д, рис. Д1, Д2).

2 Обрати систему і схему внутрішнього водопроводу (роздільну або об’єднану, тупикову або кільцеву, з верхньою або нижньою розводкою).

3 Указати на плані підвалу (технічного підпілля) місце вводу й установки водомірного вузла, магістральні трубопроводи і підключення до стояків.

4 Указати на плані поверху місця установки стояків, підведення води до приладів.

5 Відповідно до обраної схеми накреслити аксонометричну схему (б/м) водопровідної мережі з зазначенням водорозбірної арматури, фасонних частин, уводу, водомірного вузла та в разі необхідності підвищувальної установки (див. рис. Д3).

6 Визначити напрямок гідравлічного розрахунку водопровідної мережі (гілку), визначити і пронумерувати розрахункові ділянки від диктуючої точки до вводу на обраній гілці аксонометричної схеми з указанням їх довжин (розрахункова ділянка – це частина трубопроводу, де витрата є постійною).

7 Виконати гідравлічний розрахунок мережі, показати на схемі діаметри труб.

8 Визначити гідравлічні втрати в лічильнику води та необхідний напір на вводі в будинок. Порівняти одержану величину потрібного напору з гарантійним напором у точці приєднання до міської мережі; зробити висновок про необхідність проектування підвищувальної установки.

Внутрішня мережа каналізації

1 Обрати схему внутрішньої каналізаційної мережі.

2 Накреслити аксонометричну схему найбільш навантаженого каналізаційного стояка, випуску і позначити інші стояки, які підключені до цього випуску. На аксонометричній схемі вказати номери стояків, ухили і довжини ділянок, діаметри труб (див. рис. Д4).

3 Перевірити пропускну здатність стояків і виконати гідравлічний розрахунок випуску.

Внутрішньоквартальна каналізація

1 Накреслити план кварталу (М 1:1000 або М 1:500). На плані кварталу протрасувати внутрішньоквартальну каналізаційну мережу. Зазначити номери колодязів, діаметри труб, ухил, довжину ділянок між колодязями (див. рис. Д5).

2 Побудувати поздовжній профіль внутрішньоквартальної каналізаційної мережі для ділянки, до якої приєднується будинок, що проектується (від першого колодязя мережі до заданої точки випуску стічних вод у міський колодязь (вертикальний масштаб: М 1:100, горизонтальний масштаб: М 1:1000 або М 1:500) (див. рис. Д6).

Загальні вказівки до виконання курсової роботи

Внутрішня мережа водопроводу

Вибір системи та схеми

Приступаючи до виконання курсової роботи, потрібно знати, що системи водопроводу залежать від призначення будинку, для якого проектується водопровідна мережа, від кількості поверхів і об’єму. Житлові громадські будинки можуть бути обладнані такими водопроводами: об’єднаним господарсько-пит-ним і протипожежним, або окремо господарсько-питним і протипожежним.

Для житлових будинків до 11 поверхів включно приймають господарсько-питну систему водопроводу; для будинків від 12 і більше поверхів – госпо-дарсько-питну і протипожежну об’єднану систему внутрішнього водопроводу.

Необхідно враховувати, що за режимом дії розрізняють водопроводи, що працюють під постійним достатнім напором міської мережі або з місцевими підвищувальними установками (в разі, якщо напір у міській мережі є недостатнім).

За кресленням розвідних магістралей мережі можуть бути тупиковими та кільцевими. В житлових і громадських будинках звичайно застосовують тупикові мережі. У випадках, коли перерва в подачі води неприпустима, встановлюють кільцеві мережі.

Важливо звернути увагу на те, що схеми водопроводу можуть бути з нижньою або верхньою розводками. Якщо проектується схема з нижньою розводкою, то магістралі прокладають під підлогою першого поверху, в підвалі або каналах технічного підпілля (цю схему, як правило застосовують для житлових і громадських будівель), а якщо з верхньою, то магістральний трубопровід прокладають на горищі або під стелею верхнього поверху (для лазень, пралень, цехів промислових підприємств і в зонних водопроводах багатоповерхових будівель). Вибір схеми залежить від призначення будівель, архітектурно-планувальних, конструктивно-будівельних рішень та ін.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 348 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Бутерброд по-студенчески - кусок черного хлеба, а на него кусок белого. © Неизвестно
==> читать все изречения...

931 - | 973 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.