Лекции.Орг


Поиск:




Харківської обласної державної адміністрації




Web: WWW. hgpa. kharkov.com

e-mail: [email protected]

Адреса приймальної комісії:

пров. Руставелі, 7, м. Харків, 61001,

тел. (057) 732-87-33

Міністерство освіти і науки України

Департамент науки і освіти

Харківської обласної державної адміністрації

Комунальний заклад

"Харківська гуманітарно-педагогічна академія"

Харківської обласної ради

 

 

Факультет іноземної філології та музичного мистецтва Напрям підготовки Музичне мистецтво*
 

Декан факультету – Андрєєв Микола Васильович, кандидат педагогічних наук.

Тел. деканату: (057) 732-89-41

На факультеті іноземної філології та музичного мистецтва здійснюється підготовка вчителів музики та художньої культури загальноосвітніх навчальних закладів, музичних керівників дошкільного закладу за освітньо-кваліфікаційними рівнями молодший спеціаліст (на базі 9 класів у коледжі), бакалавр (на базі 11 класів та освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст)і спеціаліст (на основі бакалавра).

Факультет посідає особливе місце в системі музично-педагогічної освіти Слобожанщини. Від дня його заснування виповнилося понад 50 років.

Харківська гуманітарно-педагогічна академія – єдиний педагогічний навчальний заклад Східного регіону, у структурі якого функціонує 3 коледжі. Саме це забезпечує наступність, послідовність, безперервність та якість музично-педагогічної освіти.

Ґрунтовну підготовку студентів до педагогічної діяльності зі спеціальності музичне мистецтво здійснюють кафедри фортепіано, музично-інструментальної підготовки вчителя, вокально-хорової підготовки вчителя.

 
 

Фахова підготовка студентів передбачає володіння спеціальними інструментами (фортепіано, баян, акордеон, скрипка, гітара, домра, бандура), професійним співом, навичками роботи з хоровим колективом, а також наявність бази знань із музично-теоретичних дисциплін.

Майбутній спеціаліст у сфері музичного виховання – це соліст-інструменталіст і концертмейстер, співак і диригент, ансамбліст, сценарист і режисер, керівник дитячого хореографічного колективу.

Пріоритети в діяльності педагогічного колективу:

- підготовка висококваліфікованих фахівців у галузі музично-педагогічної освіти здатних до самостійних наукових досліджень проблем із навчання та виховання дітей;

- створення умов для повноцінної реалізації можливостей і творчих потреб кожного студента.

Одним із показників високого рівня фахової підготовки є перемоги студентів факультету на міжнародних, усеукраїнських, регіональних конкурсах та фестивалях.

Розкриттю особистісного потенціалу студентів, їх самореалізації сприяє участь у звітних концертах, тематичних концертах-лекціях, у колективах художньої самодіяльності, КВК, святкових концертах.

Серед кращих творчих колективів факультету – народний вокальний ансамбль «Дівочі співаночки», ансамбль «Веселі ложкарі», ансамбль скрипалів, акордеоністів та баяністів, хорові колективи – переможці міських, обласних, усеукраїнських конкурсів та фестивалів. Гордість факультету – його сьогоднішні студенти та тисячі випускників, які успішно працюють у закладах освіти.

 

98% випускників щорічно працевлаштовуються за місцем призначення.

Форма навчання: денна

Вступні випробування на перший курс здійснюються на основі повної загальної середньої освіти за результатами сертифікатів УЦОЯО: українська мова та література (базовий, від 101 бала), історія України (від 101 бала), творчий конкурс (від 101 бала)

Вступники на базі освітньо-кваліфікаційних рівнів молодший спеціаліст, бакалавр, спеціаліст беруть участь у фахових випробуваннях (за тестовими технологіями).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 264 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинать всегда стоит с того, что сеет сомнения. © Борис Стругацкий
==> читать все изречения...

849 - | 684 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.