Лекции.Орг


Поиск:




Опис лабораторної установки. Вимір параметрів повітря проводиться в приміщенні лабораторії і в спеціальній шафі - кліматичній камері




Вимір параметрів повітря проводиться в приміщенні лабораторії і в спеціальній шафі - кліматичній камері, в якій за допомогою побутового кондиціонера можна добитися охолодження повітря і зміни його вологості.

Побутовий кондиціонер Б К-1500 (І) призначений для роботи в приміщенні. У нашому випадку повітря в кондиціонер забирається з кліматичної камери, у неї ж повертається. Змінюючи режим роботи кондиціонера, можна створити в камері (2) мікроклімат.

Регулювання роботи кондиціонера проводиться за допомогою трьох ручок, призначення яких наступне:

• верхня ручка (4) може займати чотири положення: два з них призначені дія кондиціонувания повітря (слабкого і сильного), інші два - для вентиляції, тобто для здійснення припливу повітря в приміщення без його охолодження за допомогою ручки (5),що також може займати чотири положення, регулюють ступінь охолодження повітря (при положенні 9 - найбільше).

• нижня ручка (6) служить для відкривання шторки повітрообміну. При роботі з БК-1500 повинна виконуватися наступна умова: після виключення кондиціонера повторне його включення повинно відбуватися не раніше, ніж через 3 хвилини. 'ШШЯШ Я


Порядок виконаним роботи

1. Температуру і відносну вологість повітря в лабораторії визначають аспіраційним психрометром Ассмана. За допомогою спеціальної піпетки зволожують "вологий" термометр, заводять пружинний механізм і через 3-5 хвилин знімають покази термометрів. Користуючись таблицею 4, обчислюють значення відносної вологості.

2. Роблять заміри температури і відносної вологості повітря в кліматичній камері, використовуючи психрометр Августа і таблицю 3.

3. Установлюють верхню ручку кондиціонера в положення "слабко", середню в положення 1, нижню - у положення "закрите" і включають кондиціонер.

4. Вимірюють швидкість руху повітря, використовуючи чашковий анемометр. Перед виміром його рахунковий механізм повинен бути виключений і зафіксоване положення стрілки(це буде початковим відліком по шкалі). Потім одночасно включають механізм відліку і секундомір, а через 100с. їх зупиняють. Підрахувавши число поділок, пройдених стрілкою, знаходять кількість поділок за 1с. Використовуючи рис.5.3 визначають швидкість руху повітря.

Через 5-10хв. після включення кондиціонер його вимикають, змінюють покази психрометра і визначають вологість.

5. Змінюючи режим роботи кондиціонера, установивши його верхню ручку в положення «сильно», середню – у положення 9(нижня залишається в положення «закрите»). Включають кондиціонер і вимірюють швидкість руху повітря. Через 5-10хв. після включення кондиціонера знімають покази психрометра і визначають вологість. Результати вимірів заносять у таблицю 6.

Таблиця 6. Результати досліджень.

    Місце вимірів   Приміщення лабораторії Кліматична камера при:
  Непрацюючому кондиціонері   При настройці «1»   При настройці «2»
         
Психрометр Августа Покази сухого термометра        
Покази вологого термометра        
Відносна вологість по розрахунку        
Відносна вологість по таблиці        
Психрометр Ассмана Покази сухого термометра        
Покази вологого термометра        
Відносна вологість по розрахунку        
Відносна вологість по таблиці        
Швидкість повітря в м/с за графіком        
Оптимальні метеорологічні параметри за ДСН3.3.6.042-99        
Допустимі метеорологічні параметри за ДСН3.3.6.042-99        

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 413 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Велико ли, мало ли дело, его надо делать. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1535 - | 1216 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.