Лекции.Орг


Поиск:




За якими ознака-ми класиф. витрати, що вход. до собівар-тості турпродукту?




Витрати що входять до собівартості тур. про-дукту класиф. за таки-ми ознаками:

- Матеріальні - вартість куплених тур. послуг та інших комплекту-ючих турпродукт виро-бів (товарів), палива й енергії, запасних час-тин і будматеріалів;

- Трудові;

- Загальновиробничі витрати, що включ. оп-лату праці управлінсь-кого персоналу струк-турних підрозділів під-п-тва, і відрахування на соціальні заходи, витрати на відря-дження охорону праці, техніку безпеки, охоро-ну навколиш. середо-вища і т.п. Загальнови-робничі витрати поділ. на постійні та змінні.

 

 

45. Розкрийте ос-сті та відмінні риси пос-тійних і змінних ви-трат. До постійних від-носяться витрати, по-в'яз. з управлінням процесами формування та реалізації турпроду-кту, що залишаються незмінними при зміні обсягів діяльності.

Порядок віднесення цих витрат на одиницю турпродукту (послуг) здійсн. шляхом розпо-ділу їх пропорційно прямим витратам.

До змінних витрат від-носяться витрати з обс-луговування та управ-ління підрозділами фо-рмування й реалізації турпродукту, і до змі-нюються прямопропор-ційно або майже пря-мопропорційно до змі-ни обсягу дія-сті. Ба-зою для розподілу цих витрат виступає обсяг дія-сті, рідше - прямі витрати підприємства. Перелік і склад змін-них і постійних загаль-новиробничих витрат установлюється підп-твом самостійно.

 

46. Розкрийте поря-док віднесення до собівартості продукції прямих та непрямих витрат. Відповідно до Податкового кодексу, всі виробничі витрати поділ. на прямі і не-прямі. Прямі витрати включає ті витрати, які безпосередньо пов'яза-ні з виробництвом про-дукції, наприклад, по-купка сировини, заро-бітна плата персоналу і т.д. Непрямі витрати - це ті витрати, які не можна безпосередньо віднести до виготов-лення того чи іншого виду товару, наприк-лад, витрати на пос-луги зв'язку, оренда офісу і т.д.

 

 

47. Які витрати не включ. до собіварто-сті реалізов. турпро-дукту (послуг)? Вит-рати, пов'яз. з операц. дія-стю підп-тва, що не включ. до собівартості реалізованого турпро-дукту, поділ. на адмі-ністративні витрати, витрати на збут та інші операційні витрати.

До адміністративних витрат відносяться за-гальногосподарські ви-трати, пов'яз. з зага-льним обслуговув. та управлінням підп-твом - це витрати на про-ведення річних зборів і представницькі витра-ти; витрати на відря-дження та утримання апарату управління пі-дп-тва й іншого загаль-ногосподарського пер-соналу; витрати на ут-римання й амортиза-цію основних фондів та інших матеріальних необоротних активів загальногосподарс. ви-корис.; витрати на зв'я-зок та амортизацію не-матеріальних активів загальногоспод. значе-ння; витрати на врегу-лювання суперечок че-рез судові органи, на сплату податків, зборів та інших обов'язкових платежів підп-тва, крім включених до собівар-тості реалізов. турпро-дукту (послуг); оплата розрахунково-касового обслуговування та ін-ших послуг банків; ін-ші витрати загального-спод. призначення.

До витрат на збут віднос. витрати, пов'я-зані з реаліз. турпроду-кту безпосередньо по-купцям або через посе-редників, - це винаго-рода продавцям тур-продукту, витрати на рекламу і дослідження ринку, на відрядження працівників збуту, на страхув. туристів і суп-ровідників тур. груп та інші витрати, пов'язані зі збутому турпродукту та послуг.

До інших операційних витрат включ. витрати, пов'язані з конверта-цією національної ва-люти в іноземну при виїзному туризмі і кон-вертацією валюти іно-земних туристів у на-ціональну валюту; су-ми безнадійної дебіто-рської заборгованості і відрахувань у резерв сумнівних боргів; втра-ти від зміни курсу ва-лют при операційній дія-сті; визнані штра-фи, пені, неустойки; витрати на виплату матеріальної допомоги, на утримання об'єктів соціального, культур-ного та побутового призначення і т.п.; інші витрати на операційну діяльність.

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 364 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинать всегда стоит с того, что сеет сомнения. © Борис Стругацкий
==> читать все изречения...

847 - | 682 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.