Лекции.Орг


Поиск:




Складання бюджетної та фінансової, у тому числі зведеної, звітності та її достовірність




На всіх етапах контрольного заходу здійснюється перевірка достовірності бухгалтерського обліку, своєчасності відображення в ньому проведених фінансово-господарських операцій, перевіряється правильність відображення в бухгалтерському обліку операцій з бюджетними коштами, в тому числі з питань дотримання бюджетної класифікації доходів та видатків та достовірність фінансової звітності про такі операції.

Звітність установи перевіряється на відповідність вимогам Порядку складання фінансової та бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, затвердженого наказом Державного казначейства України від 05.01.2011 № 2.

V. Оформлення результатів ревізії

Основні вимоги до оформлення акта ревізії

1.1. Результати ревізії оформляються актом, який складається в 3-х примірниках на паперовому носії (аркушах паперу білого кольору) державною мовою. Кожен з примірників акту повинен мати наскрізну нумерацію сторінок.

Номери сторінок проставляються арабськими цифрами посередині верхнього поля сторінки. Номер на першій сторінці не проставляється.

1.2. Акт ревізії є лаконічним за змістом, до нього не включаються не підтверджені ревізійними діями висновки, суб’єктивні припущення посадових осіб органів Держфінінспекції, висновки, які не належать до компетенції органів Держфінінспекції, описова інформація, яка не несе смислового навантаження відносно перевірених питань, а також інформація із слідчих матеріалів (матеріалів допиту) та посилання на свідчення посадових осіб, які вони дали перед слідчими органами.

В акті ревізії не допускається правова або морально-етична оцінка дій посадових і матеріально відповідальних осіб об’єкту контролю, кваліфікація їх намірів чи дій як «розкрав кошти», «привласнив майно», «сфабрикував», «злочинні наміри чи дії», «факти шахрайства» тощо.

В акті ревізії не допускаються необумовлені виправлення та підчистки. Виправлення помилок здійснюється шляхом закреслення неправильного запису так, щоб було видно закреслений запис, та написання правильного тексту, який засвідчується записом «Виправленому вірити» та підписами усіх осіб, які підписують акт ревізії із зазначенням дати внесення виправлення.

1.3. Зміст акта ревізії викладається лише на лицевій стороні аркуша, зворотний бік аркуша не заповнюється.

Перша сторінка акта ревізії оформляється на бланку органу Держфінінспекції, який не підлягає обліку та нумерації.

На цій сторінці зазначається зверху донизу в окремих рядках:

назва документа (акт), що зазначається посередині рядка великими літерами;

дата реєстрації і номер акта ревізії, що проставляються арабськими цифрами у одному рядку: дата – по лівому краю рядка, номер – по правому;

місце складання (назва міста, села чи селища) акта ревізії, що зазначається по лівому краю рядка під датою.

Наприклад:

АКТ

17.02.2010 № 08-22/13

(дата)

м. Калинівка

(місце складання)

Номер примірника акта ревізії проставляється в правому верхньому куті кожної сторінки арабськими цифрами шляхом запису: «Примірник № ___».

1.4. На останній сторінці акта ревізії одразу після його констатуючої частини зазначається:

загальна кількість сторінок шляхом запису:

«Акт складено на ___ сторінках»;

в наступних рядках після зазначення кількості сторінок: по лівому краю – посада, ініціали та прізвище посадової особи органу Держфінінспекції, яка проводила ревізію, або керівника групи (у випадку проведення ревізії у складі групи); по правому – посади, ініціали та прізвища посадових осіб об’єкта контролю, які мають підписувати акт ревізії. Підписи, ініціали та прізвища відповідних осіб проставляються в наступному нижньому рядку після зазначення їх посад. При цьому підписи зазначених осіб мають проставлятись з лівого боку ініціалів та прізвища.

Наприклад:

Головний контролер-ревізор Контрольно-ревізійного управління в Київській області /підпис/ М.М.Петренко   Голова Калинівської районної ради /підпис/ В.І.Сидорук Завідувач фінансово-господарського відділу, головний бухгалтер Калинівської районної ради /підпис/ О.О.Тарасюк

 

1.5. Після наведення даних, передбачених пунктом 1.4 цих Методичних рекомендацій, у другому примірнику акта ревізії зазначається:

- у випадку вручення першого та третього примірників акта ревізії під розписку посадовим особам об’єкта контролю – посада, прізвище та ініціали посадової особи об’єкта контролю, якій вручено акт, та дата відповідного вручення.

Наприклад:

Перший та третій примірники акта ревізії вручено завідувач фінансово-господарського відділу, головному бухгалтеру Калинівської районної ради Тарасюк О.О.: /дата та підпис Тарасюк О.О. про отримання акта ревізії/;

- у випадку передачі першого та третього примірників акта ревізії через канцелярію (діловодну службу) – дата та номер реєстрації в журналі вхідної кореспонденції об'єкта контролю, підпис працівника канцелярії (діловодної служби), який здійснив реєстрацію.

Наприклад:

Перший та третій примірники акта ревізії передано через канцелярію Калинівської районної ради, вхідний номер від 17.02.2010 № 75, отримала головний спеціаліст Бойко В.В. /підпис Бойко В.В./;

- у випадку направлення першого та третього примірників акта ревізії рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням – реквізити поштового повідомлення.

Наприклад:

Перший та третій примірники акта ревізії направлено рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням від 17.02.2010 № 1256.

Після повернення об’єктом контролю першого та третього примірників акта ревізії та передачі органом Держфінінспекції для об’єкта контролю другого примірника акта ревізії, у першому та третьому примірниках акта зазначається інформація щодо надання об’єкту контролю (отримання об’єктом контролю) другого примірника акта за аналогічною формою, наведеною вище, в залежності від способу передачі цього примірника.

1.6. Всі примірники акта ревізії візуються в правому нижньому куті кожної сторінки посадовою особою Держфінінспекції, а у разі проведення ревізії у складі групи – керівником групи.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 387 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Либо вы управляете вашим днем, либо день управляет вами. © Джим Рон
==> читать все изречения...

831 - | 698 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.