Лекции.Орг


Поиск:




Зародження, поняття, система, 3 страница




2. Ретроспективний курс антикримінального судочинства, в якому мають бути вже застарілі і витіснені новітніми положеннями розробки даної науки, що має значення для того, щоб зрозуміти хронологію і сутність дослідження певних процедурних положень.

3. Базовий навчальний курс антикримінального судочинства, який має містити взяті і відповідним чином перероблені з еталонного навчального курсу всі ті положення, які мають значення для належної базової процедурної підготовки юристів взагалі.

4. Спеціальні навчальні курси антикримінального судочинства, які на відміну від попередніх навчальних курсів даної науки мають бути у вигляді не всеохоплюючого підручника, а низки відповідних спецкурсів, що мають викладатися після вивчення базового навчального курсу даної юридичної науки і забезпечувати підготовку фахівців по кожному із спеціальних і кваліфікованих ОКР кожної із юридичних спеціальностей, спеціалізацій і субспеціалізацій.

Іншими словами кажучи, таких спецкурсів має бути стільки, скільки існує груп достатньо близьких спеціалізацій і субспеціалізацій спеціалістів-юристів і магістрів-юристів в межах розроблених та узгоджених у ході відповідних наукових дискусій стандартів вузівської юридичної спеціальності, спеціалізації і субспеціалізації.

Всі вказані навчальні курси і спецкурси з антикримінального судочинства як й будь-якої іншої юридичної науки мають розроблятися спеціальною комісією МОН України, узгоджуватися на всеукраїнській науково-практичній конференції і бути єдиними для всіх вітчизняних юридичних вузів, які здійснюють юридосвітянську діяльність, кожен рік оновлятися у контексті новітніх дисертаційних та інших фундаментальних розробок, які мають поповнити еталонний навчальний курс антикримінального судочинства новітніми положеннями даної науки, у тому числі й витіснивши з даного курсу у ретроспективний курс вже застарілі положення. У свою ж чергу оновлений еталонний курс антикримінального судочинства є основою для відповідного вичерпного оновлення базового навчального курсу і системи спецкурсів для процедурної підготовки юристів по спеціалізованому і кваліфікованому ОКР.

Щойно захищені чи іншим чином фундаментально апробовані положення антикримінального судочинства чи будь-якої іншої юридичної науки можуть виявитися і менш обґрунтованими чи розробленими за ті, що вже є в еталонному навчальному курсі, а тому мають напряму перейти в ретроспективний курс. Не виключається й ситуація, коли такого роду щойно отримані наукові положення не будуть корисними як для базової, так й наступної підготовки фахівця з будь-якої спеціалізації чи субспеціалізації. Тому вони мають залишаться нерозподіленими в еталонному курсі, що буде свідчити про відсутність науково-прикладної значимості результатів певного дисертаційного чи іншого фундаментального дослідження. Такі ж випадки повинні виключатися.

Питання 5. Система курсу, науки«Кримінальне процесуальне право (Антикримінальне судочинство) України» і КПК України

Враховуючи те, що юридосвітянська діяльність має основуватися на положеннях, розроблених юридичною наукою і перш за все на основному науковому продукті даної науки кодексі «Кримінальний процесуальний кодекс України» (незалежно від досконалості його положень: доки закон не змінений, його треба виконувати у чинній редакції), доцільно розрізняти декілька схожих, але у той же час й дещо відмінним систем:

1. Процедурної антиделіктної юридичної науки «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)».

2. Навчальної дисципліни «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)», що з урахуванням викладених дидактичних основ даної науки (див. лекція 1 з курсу антикримінального судочинства, питання 4) може бути у вигляді перш за все, базового навчального курсу, але мають бути й ретроспективний та еталонний курси, а також низки спеціальних курсів за спеціалізованим та магістерським ОКР.

3. Кодексу «Кримінальний процесуальний кодекс України».

З викладеного можна зробити висновок про те, що система даної процедурної юридичної науки має співпадати з її ретроспективним та еталонним навчальним курсом «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)», а з еталонного навчального курсу «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)» має формуватися базовий навчальний курс і низка спеціальних курсів за спеціалізованим та магістерським ОКР.

Практично ж в межах базового навчального курсу «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)» має викладатися система й відповідної частини даної науки, яка, у свою чергу, не може не охоплювати систему кодексу «Кримінальний процесуальний кодекс України» і містити ще й додаткові теми, що стосуються суто даної процедурної юридичної науки, або й ті її положення, які спрямовані на удосконалення певних положень існуючого кодексу.

Традиційно наука і навчальна дисципліна «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)» як й інші процедурні юридичні науки, а точніше всі правові юридичні науки, мають поділ на Загальну частину та Особливу частину, що логічно зберігається й у деяких кодексах, наприклад, в КК України.

У той же час, Кримінальний процесуальний кодекс, як й його попередник КПК 1960 р., нажаль, не мають такого поділу.

На підставі викладеного пропонуємо систему того навчального курсу «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)», який фактично буде вивчатися студентами юридичного факультету Чорноморського державного університету імені Петра Могили, і який настільки приближений до системи базового навчального курсу даної науки, наскільки дозволяє наявний, а не необхідний обсяг годин робочого навчального плану на опанування у повній мірі базового навчального курсу «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)».

Звідси система дійсного на юридичному факультеті Чорноморського державного університету ім. Петра Могили базового навчального курсу «Кримінальне процесуальне право України (Антикримінальне судочинство України)» може бути представлене таким чином:

ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА: Тема 1. Зародження, поняття, система, дисциплінарні і дидактичні основи курсу кримінального судочинства. Тема 2. Кримінальний процесуальний закон, засади провадження. Тема 3. Суд, сторони, інші учасники кримінального провадження. Тема 4. Докази, їх джерела і доказування у кримінальному провадженні. Тема 5. Фіксування, процесуальні строки, витрати і відшкодування шкоди. Тема 6. Заходи забезпечення кримінального провадження. Тема 7. Запобіжні заходи, затримання особи.

ОСОБЛИВА ЧАСТИНА: Тема 8. Загальні положення досудового розслідування. Тема 9. Гласні слідчі (розшукові) дії. Тема 10. Негласні слідчі (розшукові) дії. Тема 11. Зупинення, закінчення і продовження строків досудового розслідування. Тема 12. Особливості досудового розслідування кримінальних проступків. Тема 13. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування. Тема 14. Судове провадження у першій інстанції. Тема 15. Судові рішення. Тема 16. Особливі порядки провадження у суді першої інстанції. Тема 17. Провадження у суді апеляційної інстанції. Тема 18. Провадження у суді касаційної інстанції. Тема 19. Провадження у Верховному Суді України. Тема 20. Провадження за нововиявленими обставинами. Тема 21. Кримінальне провадження на підставі угод. Тема 22. Кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення. Тема 23. Кримінальне провадження щодо окремих категорій осіб. Тема 24. Кримінальне провадження щодо неповнолітніх. Тема 25. Кримінальне провадження щодо неосудних та обмежено осудних осіб. Тема 26. Кримінальні провадження, що пов’язані із державною таємницею та дипломатичним імунітетом. Тема 27. Відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження. Тема 28. Основи виконання судових рішень. Тема 29. Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження. Тема 30. Екстрадиція. Тема 31. Кримінальне провадження у порядку перейняття. Тема 32. Визнання та виконання вироків судів іноземних держав та передача засуджених осіб.

Новий Кримінальний процесуальний кодекс складається з 11 розділів, 46 глав, які іноді поділяються на параграфи (див. нижче систему нового КПК України), та із 614 статей (11),щоутворює наступну систему даного кодексу:

Глава 1. Кримінальне процесуальне законодавство України та сфера його дії Стаття 1 (далі - Ст. 1) Кримінальне процесуальне законодавство України Ст. 2. Завдання кримінального провадження Ст. 3. Визначення основних термінів Кодексу Ст. 4. Дія Кодексу в просторі Ст. 5. Дія Кодексу в часі Ст. 6. Дія Кодексу за колом осіб

Глава 2. Засади кримінального провадження Ст. 7. Загальні засади кримінального провадження Ст. 8. Верховенство права Ст. 9. Законність Ст. 10. Рівність перед законом і судом Ст. 11. Повага до людської гідності Ст. 12. Забезпечення права на свободу та особисту недоторканність Ст. 13. Недоторканність житла чи іншого володіння особи Ст. 14. Таємниця спілкування Ст. 15. Невтручання у приватне життя Ст. 16. Недоторканність права власності Ст. 17. Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини Ст. 18. Свобода від самовикриття та право не свідчити проти близьких родичів та членів сім’ї Ст. 19. Заборона двічі притягувати до кримінальної відповідальності за одне і те саме правопорушення Ст. 20. Забезпечення права на захист Ст. 21. Доступ до правосуддя та обов’язковість судових рішень Ст. 22. Змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості Ст. 23. Безпосередність дослідження показань, речей і документів Ст. 24. Забезпечення права на оскарження процесуальних рішень, дій чи бездіяльності Ст. 25. Публічність Ст. 26. Диспозитивність Ст. 27. Гласність і відкритість судового провадження та його повне фіксування технічними засобами Ст. 28. Розумні строки Ст. 29. Мова, якою здійснюється кримінальне провадження

Глава 3. Суд, сторони та інші учасники кримінального провадження

§ 1. Суд і підсудність Ст. 30. Здійснення правосуддя судом Ст. 31. Склад суду Ст. 32. Територіальна підсудність Ст. 33. Інстанційна підсудність Ст. 34. Направлення кримінального провадження з одного суду до іншого Ст. 35. Автоматизована система документообігу суду

§ 2. Сторона обвинувачення Ст. 36. Прокурор Ст. 37. Призначення та заміна прокурора Ст. 38. Орган досудового розслідування Ст. 39. Керівник органу досудового розслідування Ст. 40. Слідчий органу досудового розслідування Ст. 41. Оперативні підрозділи

§ 3. Сторона захисту Ст. 42. Підозрюваний, обвинувачений Ст. 43. Виправданий, засуджений Ст. 44. Законний представник підозрюваного, обвинуваченого Ст. 45. Захисник Ст. 46. Загальні правила участі захисника у кримінальному провадженні Ст. 47. Обов’язки захисника Ст. 48. Залучення захисника Ст. 49. Залучення захисника слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням Ст. 50. Підтвердження повноважень захисника Ст. 51. Договір із захисником Ст. 52. Обов’язкова участь захисника Ст. 53. Залучення захисника для проведення окремої процесуальної дії Ст. 54. Відмова від захисника або його заміна

§ 4. Потерпілий і його представник Ст. 55. Потерпілий Ст. 56. Права потерпілого Ст. 57. Обов’язки потерпілого Ст. 58. Представник потерпілого Ст. 59. Законний представник потерпілого

§ 5. Інші учасники кримінального провадження Ст. 60. Заявник Ст. 61. Цивільний позивач Ст. 62. Цивільний відповідач Ст. 63. Представник цивільного позивача, цивільного відповідача Ст. 64. Законний представник цивільного позивача Ст. 65. Свідок Ст. 66. Права та обов’язки свідка Ст. 67. Відповідальність свідка Ст. 68. Перекладач Ст. 69. Експерт Ст. 70. Відповідальність експерта Ст. 71. Спеціаліст Ст. 72. Відповідальність спеціаліста Ст. 73. Секретар судового засідання Ст. 74. Судовий розпорядник

§ 6. Відводи Ст. 75. Обставини, що виключають участь слідчого судді, судді або присяжного в кримінальному провадженні Ст. 76. Недопустимість повторної участі судді в кримінальному провадженні Ст. 77. Підстави для відводу прокурора, слідчого Ст. 78. Підстави для відводу захисника, представника Ст. 79. Підстави для відводу спеціаліста, перекладача, експерта, секретаря судового засідання Ст. 80. Заява про відвід Ст. 81. Порядок вирішення питання про відвід Ст. 82. Наслідки відводу слідчого судді, судді Ст. 83. Наслідки відводу слідчого, прокурора, захисника, представника, експерта, спеціаліста, перекладача

Глава 4. Докази і доказування

§ 1. Поняття доказів, належність та допустимість при визнанні відомостей доказами Ст. 84. Докази Ст. 85. Належність доказів Ст. 86. Допустимість доказу Ст. 87. Недопустимість доказів, отриманих внаслідок істотного порушення прав та свобод людини Ст. 88. Недопустимість доказів та відомостей, які стосуються особи підозрюваного, обвинуваченого Ст. 89. Визнання доказів недопустимими Ст. 90. Значення рішень інших судів у питаннях допустимості доказів

§ 2. Доказування Ст. 91. Обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні Ст. 92. Обов’язок доказування Ст. 93. Збирання доказів Ст. 94. Оцінка доказів

§ 3. Показання Ст. 95. Показання Ст. 96. З’ясування достовірності показань свідка Ст. 97. Показання з чужих слів

§ 4. Речові докази і документи Ст. 98. Речові докази Ст. 99. Документи Ст. 100. Зберігання речових доказів і документів та вирішення питання про них

§ 5. Висновок експерта Ст. 101. Висновок експерта Ст. 102. Зміст висновку експерта

Глава 5. Фіксування кримінального провадження. Процесуальні рішення Ст. 103. Форми фіксування кримінального провадження Ст. 104. Протокол Ст. 105. Додатки до протоколів Ст. 106. Підготовка протоколу та додатка Ст. 107. Застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження Ст. 108. Журнал судового засідання Ст. 109. Реєстр матеріалів досудового розслідування Ст. 110. Процесуальні рішення

Глава 6. Повідомлення Ст. 111. Поняття повідомлення у кримінальному провадженні Ст. 112. Зміст повідомлення

Глава 7. Процесуальні строки Ст. 113. Поняття процесуальних строків Ст. 114. Встановлення процесуальних строків прокурором, слідчим суддею, судом Ст. 115. Обчислення процесуальних строків Ст. 116. Додержання процесуальних строків Ст. 117. Поновлення процесуального строку

Глава 8. Процесуальні витрати Ст. 118. Види процесуальних витрат Ст. 119. Зменшення розміру процесуальних витрат або звільнення від їх оплати, відстрочення та розстрочення процесуальних витрат Ст. 120. Витрати на правову допомогу Ст. 121. Витрати, пов’язані із прибуттям до місця досудового розслідування або судового провадження Ст. 122. Витрати, пов’язані із залученням потерпілих, свідків, спеціалістів, перекладачів та експертів Ст. 123. Витрати, пов’язані із зберіганням і пересиланням речей і документів Ст. 124. Розподіл процесуальних витрат Ст. 125. Визначення розміру процесуальних витрат Ст. 126. Рішення щодо процесуальних витрат

Глава 9. Відшкодування (компенсація) шкоди у кримінальному провадженні, цивільний позов Ст. 127. Відшкодування (компенсація) шкоди потерпілому Ст. 128. Цивільний позов у кримінальному провадженні Ст. 129. Вирішення цивільного позову в кримінальному провадженні Ст. 130. Відшкодування (компенсація) шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю

Розділ ІІ. ЗАХОДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ

Глава 10. Заходи забезпечення кримінального провадження і підстави їх застосування Ст. 131. Види заходів забезпечення кримінального провадження Ст. 132. Загальні правила застосування заходів забезпечення кримінального провадження

Глава 11. Виклик слідчим, прокурором, судовий виклик і привід Ст. 133. Виклик слідчим, прокурором Ст. 134. Судовий виклик Ст. 135. Порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні Ст. 136. Підтвердження отримання особою повістки про виклик або ознайомлення з її змістом іншим шляхом Ст. 137. Зміст повістки про виклик Ст. 138. Поважні причини неприбуття особи на виклик Ст. 139. Наслідки неприбуття на виклик Ст. 140. Привід Ст. 141. Клопотання про здійснення приводу Ст. 142. Розгляд клопотання про здійснення приводу Ст. 143. Виконання ухвали про здійснення приводу

Глава 12. Накладення грошового стягнення Ст. 144. Загальні положення накладення грошового стягнення Ст. 145. Клопотання про накладення грошового стягнення Ст. 146. Розгляд питання про накладення грошового стягнення на особу Ст. 147. Скасування ухвали про накладення грошового стягнення

Глава 13. Тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом Ст. 148. Загальні положення тимчасового обмеження у користуванні спеціальним правом та тимчасового вилучення документів, які посвідчують користування спеціальним правом Ст. 149. Наслідки тимчасового вилучення документів, які посвідчують користування спеціальним правом Ст. 150. Клопотання про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом Ст. 151. Розгляд клопотання про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом Ст. 152. Вирішення питання про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом Ст. 153. Продовження строку тимчасового обмеження у користуванні спеціальним правом

Глава 14. Відсторонення від посади Ст. 154. Загальні положення відсторонення від посади Ст. 155. Клопотання про відсторонення від посади Ст. 156. Розгляд клопотання про відсторонення від посади Ст. 157. Вирішення питання про відсторонення від посади Ст. 158. Продовження строку відсторонення від посади та його скасування

Глава 15. Тимчасовий доступ до речей і документів Ст. 159. Загальні положення тимчасового доступу до речей і документів Ст. 160. Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів Ст. 161. Речі і документи, до яких заборонено доступ Ст. 162. Речі і документи, які містять охоронювану законом таємницю Ст. 163. Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів Ст. 164. Ухвала про тимчасовий доступ до речей і документів Ст. 165. Виконання ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів Ст. 166. Наслідки невиконання ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів

Глава 16. Тимчасове вилучення майна Ст. 167. Підстави тимчасового вилучення майна Ст. 168. Порядок тимчасового вилучення майна Ст. 169. Припинення тимчасового вилучення майна

Глава 17. Арешт майна Ст. 170. Підстави для арешту майна Ст. 171. Клопотання про арешт майна Ст. 172. Розгляд клопотання про арешт майна Ст. 173. Вирішення питання про арешт майна Ст. 174. Скасування арешту майна Ст. 175. Виконання ухвали про арешт майна

Глава 18. Запобіжні заходи, затримання особи

§ 1. Запобіжні заходи, затримання особи на підставі ухвали слідчого судді, суду Ст. 176. Загальні положення про запобіжні заходи Ст. 177. Мета і підстави застосування запобіжних заходів Ст. 178. Обставини, що враховуються при обранні запобіжного заходу Ст. 179. Особисте зобов’язання Ст. 180. Особиста порука Ст. 181. Домашній арешт Ст. 182. Застава Ст. 183. Тримання під вартою Ст. 184. Клопотання слідчого, прокурора про застосування запобіжних заходів Ст. 185. Відкликання, зміна або доповнення клопотання про застосування запобіжного заходу Ст. 186. Строки розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу Ст. 187. Забезпечення прибуття особи для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу Ст. 188. Клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу Ст. 189. Розгляд клопотання про дозвіл на затримання з метою приводу Ст. 190. Ухвала про дозвіл на затримання з метою приводу Ст. 191. Дії уповноважених службових осіб після затримання на підставі ухвали слідчого судді, суду про дозвіл на затримання Ст. 192. Подання клопотання про застосування запобіжного заходу після затримання особи без ухвали про дозвіл на затримання Ст. 193. Порядок розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу Ст. 194. Застосування запобіжного заходу Ст. 195. Застосування електронних засобів контролю Ст. 196. Ухвала про застосування запобіжних заходів Ст. 197. Строк дії ухвали про тримання під вартою, продовження строку тримання під вартою Ст. 198. Значення висновків, що містяться в ухвалі про застосування запобіжних заходів Ст. 199. Порядок продовження строку тримання під вартою Ст. 200. Клопотання слідчого, прокурора про зміну запобіжного заходу Ст. 201. Клопотання підозрюваного, обвинуваченого про зміну запобіжного заходу Ст. 202. Порядок звільнення особи з-під варти Ст. 203. Негайне припинення дії запобіжних заходів Ст. 204. Заборона затримання без дозволу слідчого судді, суду Ст. 205. Виконання ухвали щодо обрання запобіжного заходу Ст. 206. Загальні обов’язки судді щодо захисту прав людини

§ 2. Затримання особи без ухвали слідчого судді, суду Ст. 207. Законне затримання Ст. 208. Затримання уповноваженою службовою особою Ст. 209. Момент затримання Ст. 210. Доставлення до органу досудового розслідування Ст. 211. Строк затримання особи без ухвали слідчого судді, суду Ст. 212. Особа, відповідальна за перебування затриманих Ст. 213. Повідомлення інших осіб про затримання

Розділ III. ДОСУДОВЕ РОЗСЛІДУВАННЯ

Глава 19. Загальні положення досудового розслідування Ст. 214. Початок досудового розслідування Ст. 215. Досудове розслідування злочинів і кримінальних проступків Ст. 216. Підслідність Ст. 217. Об’єднання і виділення матеріалів досудового розслідування Ст. 218. Місце проведення досудового розслідування Ст. 219. Строки досудового розслідування Ст. 220. Розгляд клопотань під час досудового розслідування Ст. 221. Ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до його завершення Ст. 222. Недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування

Глава 20. Слідчі (розшукові) дії Ст. 223. Вимоги до проведення слідчих (розшукових) дій Ст. 224. Допит Ст. 225. Допит свідка, потерпілого під час досудового розслідування в судовому засіданні Ст. 226. Особливості допиту малолітньої або неповнолітньої особи Ст. 227. Участь законного представника, педагога, психолога або лікаря у слідчих (розшукових) діях за участю малолітньої або неповнолітньої особи Ст. 228. Пред’явлення особи для впізнання Ст. 229. Пред’явлення речей для впізнання Ст. 230. Пред’явлення трупа для впізнання Ст. 231. Протокол пред’явлення для впізнання Ст. 232. Проведення допиту, впізнання у режимі відеоконференції під час досудового розслідування Ст. 233. Проникнення до житла чи іншого володіння особи Ст. 234. Обшук Ст. 235. Ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи Ст. 236. Виконання ухвали про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи Ст. 237. Огляд Ст. 238. Огляд трупа Ст. 239. Огляд трупа, пов’язаний з ексгумацією Ст. 240. Слідчий експеримент Ст. 241. Освідування особи Ст. 242. Підстави проведення експертизи Ст. 243. Порядок залучення експерта Ст. 244. Розгляд слідчим суддею клопотання про залучення експерта Ст. 245. Отримання зразків для експертизи

Глава 21. Негласні слідчі (розшукові) дії

§ 1. Загальні положення про негласні слідчі (розшукові) дії Ст. 246. Підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 247. Слідчий суддя, який здійснює розгляд клопотань щодо негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 248. Розгляд клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії Ст. 249. Строк дії ухвали слідчого судді про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії Ст. 250. Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді Ст. 251. Вимоги до постанови слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 252. Фіксація ходу і результатів негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 253. Повідомлення осіб, щодо яких проводилися негласні слідчі (розшукові) дії Ст. 254. Заходи щодо захисту інформації, отриманої в результаті проведення негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 255. Заходи щодо захисту інформації, яка не використовується у кримінальному провадженні Ст. 256. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у доказуванні Ст. 257. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій в інших цілях або передання інформації

§ 2. Втручання у приватне спілкування Ст. 258. Загальні положення про втручання у приватне спілкування Ст. 259. Збереження інформації Ст. 260. Аудіо-, відеоконтроль особи Ст. 261. Накладення арешту на кореспонденцію Ст. 262. Огляд і виїмка кореспонденції Ст. 263. Зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж Ст. 264. Зняття інформації з електронних інформаційних систем Ст. 265. Фіксація та збереження інформації, отриманої з телекомунікаційних мереж за допомогою технічних засобів та в результаті зняття відомостей з електронних інформаційних систем Ст. 266. Дослідження інформації, отриманої при застосуванні технічних засобів

§ 3. Інші види негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 267. Обстеження публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи Ст. 268. Установлення місцезнаходження радіоелектронного засобу Ст. 269. Спостереження за особою, річчю або місцем Ст. 270. Аудіо-, відеоконтроль місця Ст. 271. Контроль за вчиненням злочину Ст. 272. Виконання спеціального завдання з розкриття злочинної діяльності організованої групи чи злочинної організації Ст. 273. Засоби, що використовуються під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій Ст. 274. Негласне отримання зразків, необхідних для порівняльного дослідження Ст. 275. Використання конфіденційного співробітництва

Глава 22. Повідомлення про підозру Ст. 276. Випадки повідомлення про підозру Ст. 277. Зміст письмового повідомлення про підозру Ст. 278. Вручення письмового повідомлення про підозру Ст. 279. Зміна повідомлення про підозру

Глава 23. Зупинення досудового розслідування Ст. 280. Підстави та порядок зупинення досудового розслідування Ст. 281. Розшук підозрюваного Ст. 282. Відновлення досудового розслідування

Глава 24. Закінчення досудового розслідування. Продовження строку досудового розслідування

§ 1. Форми закінчення досудового розслідування Ст. 283. Загальні положення закінчення досудового розслідування

§ 2. Звільнення особи від кримінальної відповідальності Ст. 285. Загальні положення кримінального провадження під час звільнення особи від кримінальної відповідальності Ст. 286. Порядок звільнення від кримінальної відповідальності Ст. 287. Клопотання прокурора про звільнення від кримінальної відповідальності Ст. 288. Розгляд питання про звільнення від кримінальної відповідальності Ст. 289. Відновлення провадження при відмові від поручительства

§ 3. Звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру Ст. 290. Відкриття матеріалів іншій стороні Ст. 291. Обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування Ст. 292. Клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру Ст. 293. Надання копії обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру та реєстру матеріалів досудового розслідування

§ 4. Продовження строку досудового розслідування Ст. 294. Загальні положення продовження строку досудового розслідування Ст. 295. Порядок продовження строку досудового розслідування Ст. 296. Задоволення клопотання про продовження строку досудового розслідування Ст. 297. Відмова у задоволенні клопотання про продовження строку досудового розслідування

Глава 25. Особливості досудового розслідування кримінальних проступків Ст. 298. Загальні положення досудового розслідування кримінальних проступків Ст. 299. Запобіжні заходи під час досудового розслідування кримінальних проступків Ст. 300. Слідчі (розшукові) дії під час досудового розслідування кримінальних проступків Ст. 301. Особливості закінчення досудового розслідування кримінальних проступків Ст. 302. Клопотання прокурора про розгляд обвинувального акта у спрощеному провадженні

Глава 26. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності під час досудового розслідування

§ 1. Оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування чи прокурора під час досудового розслідування Ст. 303. Рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора, які можуть бути оскаржені під час досудового розслідування, та право на оскарження Ст. 304. Строк подання скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора, її повернення або відмова відкриття провадження Ст. 305. Правові наслідки подання скарги на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування Ст. 306. Порядок розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування Ст. 307. Рішення слідчого судді за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого чи прокурора під час досудового розслідування Ст. 308. Оскарження недотримання розумних строків





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 295 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинать всегда стоит с того, что сеет сомнения. © Борис Стругацкий
==> читать все изречения...

839 - | 676 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.