Лекции.Орг


Поиск:




Якість продуктів харчування характеризується показниками: калорійність, консистенція, смак, термін зберігання тощо




268. Коефіцієнт готовності обладнання це:

269. Контроль якості, який здійснюється у спеціально обладнаних приміщеннях шляхом проведення випробувань, аналізів, називається: стаціонарним.

270. Контроль якості, що здійснюється безпосередньо в ході технологічного процесу виготовлення виробу за допомогою спеціальних пристроїв, називається: активним.

271. Сертифікат продукції – це документ, який засвідчує високий рівень його якості, відповідність вимогам міжнародних стандартів ІСО серії 9000.

ПРОДУКТИВНІСТЬ, МОТИВАЦІЯ ТА ОПЛАТА ПРАЦІ

272. Продуктивність праці це: ефективність трудових витрат, здатність конкретної праці створювати за одиницю часу певну кількість матеріальних благ. Рівень ПП визначається кількістю продукції, що виробляє один працівник за одиницю робочого часу, або кількістю робочого часу, що витрачається на вир-ва одиниці продукції.

273. До негрошових методів мотивації результативної діяльності працюючих належать: збагачення праці, гнучкі робочі графіка, охорона праці, програми підвищення якості праці, просування по службі, участь у прийнятті рішень на більш високому рівні.

274. Згідно теорії ієрархії потреб Маслоу, потреби людей виокремлюються у (п’ять основних груп).

275. Відповідно до теорії Маслоу ієрархія задоволення потреб людей відбиває рух …

276. Механізм державного регулювання оплати праці реалізується через: механізм оплати праці та механізм соціального захисту.

277. Державний соціальний захист реалізується через запровадження допомоги сім’ям з низькими доходами (далі ст. 381).

278. Оплата праці – це: будь-який заробіток, обчислений, як правило, у грошовому виразі, що його за трудовим договором власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові за виконану роботу або надані послуги.

279. Основна заробітна плата – залежить від результатів його праці й визначається тарифними ставками, відрядними розцінками, посадовими окладами, а також надбавками й доплатами в розмірах, не вищих за встановлені чинним законодавством.

280. Основна (тарифна) частина заробітної плати працівника не залежить від: кінцевого результату діяльності підприємства.

281. Використання якого з теоретично можливих засобів державного регулювання оплати праці є неприйнятним для держав з ринковою економікою?

282. До сфери державного регулювання оплати праці згідно з чинним законодавством належить регулювання: мінімальної заробітної плати, умов і розмірів оплати праці в бюджетних організаціях, максимальних розмірів посадових окладів керівників держ. підприємств (ст. 381).

283. Договірне регулювання оплати праці найманих працівників підприємств здійснюється на основі: єдиної тарифно-посадової системи.

284. Мінімальна заробітна плата – це: такий розмір оплати праці, що нижче за нього вже не можна платити працівникові за виконану норму робочого часу.

285. Тарифна система оплати праці розробляється і використовується для:

286. Тарифна система оплати праці робітників включає: тарифно-кваліфікаційні довідники; кваліфікаційні довідники посад керівників, спеціалістів і службовців; тарифні сітки й ставки; схеми посадових окладів або єдину тарифна сітка.

287. При відрядній формі оплата праці проводиться за: нормами й розцінками, установленими на підставі розряду працівника.

288. Заробіток робітника, що розраховується шляхом перемноження кількості одиниць виробленої продукції на розцінки за одиницю продукції, є заробіток при: прямій відрядній системі.

289. До погодинної форми оплати праці належать: проста почасова оплата, почасово-преміальна система.

290. Генеральні та галузеві тарифні угоди укладаються між:

291. Винагороди працівникам за підсумки роботи за рік у складі коштів, які спрямовуються на споживання, належать до: (фонду матеріального стимулювання).

292. Виплати матеріальної допомоги робітникам підприємства по тимчасовій непрацездатності належать до: (фонду матеріального стимулювання).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-09-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 267 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Человек, которым вам суждено стать – это только тот человек, которым вы сами решите стать. © Ральф Уолдо Эмерсон
==> читать все изречения...

804 - | 764 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.