Лекции.Орг


Поиск:




Критерії оцінювання знань студентів 4 страница




109. Контрафактні товари - товари, що містять об’єкти права інтелектуальної власності, ввезення яких на митну територію України або вивезення з цієї території є порушенням прав інтелектуальної власності, що охороняються відповідно до закону.

110. Комерційні умови — сукупність умов, за яких здійснюється комерційна операція.

111. Комп 'ютерна інформаційна система підприємства — сукупність еконо­міко-математичних методів і моделей, технічних, програмних, тех­нологічних засобів і рішень, а також спеціалістів, призначена для обробки інформації і прийняття управлінських рішень.

112. Конвертована валюта — іноземна валюта, що віднесена до цієї категорії Національним банком України.

113. Конкурентоспроможність товарів та послуг — спроможність витримати порівняння з аналогічними товарами і послугами інших виробників і продаватись у зв'язку з цим за цінами не нижче середньоринкових.

114. Консульська фактура, або консульський інвойс, – це документ, підготовлений експортером у своїй країні та який подається у дипломатичне представництво країни-імпортера для затвердження проти сплати консульського збору і котрий потім подається імпортером у зв'язку з ввезенням зазначеного у рахунку товару.

115. Комбіноване мито – визначається як поєднання ставок адвалерного та специфічного мита.

116. Компенсаційне мито - особливий вид мита, що справляється у разі ввезення на митну територію України товару, що є об'єктом застосування компенсаційних заходів. К.м. виступає різновидністю митного збору, що характеризується підвищеним розміром і покликане поставити у рівні умови внутрішні та імпортні товари шляхом компенсації різниці в цінах. Цей вид мита є однією з форм захисту внутрішнього ринку за допомогою протекціонізму і підтримки вітчизняного товаровиробника. К.м. застосовується: у разі ввезення на митну територію України товарів, які є об'єктом субсидованого імпорту, яке заподіює шкоду національному товаровиробнику; у разі вивезення за межі митної території України товарів, для виробництва, переробки, продажу, транспортування, експорту або споживання яких безпосередньо або опосередковано надавалася субсидія, якщо таке вивезення заподіює шкоду.

117. Країна походження товару – країна, де товари були повністю вирощені, видобуті, виготовлені або піддані достатній переробці/обробці.

118. Критерій походження – сукупність умов, відповідно до яких товар може бути визнаний таким, що повністю походить з країни (критерій повністю виробленого товару), або достатньо обробленим та переробленим в країні (критерій достатньої обробки/переробки чи критерій кумуляції).

119. Курсова різниця — це різниця між оцінками однакової кількості одиниць іноземної валюти при різних валютних курсах.

120. Культурні цінності - об’єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

121. Ліцензія - дозвіл на ввезення чи вивезення товарів продукції, різних послуг. Ліцензії поділяються на: 1. Відкриті (індивідуальні) - дозвіл на експорт (імпорт) товару протягом певного часу (але не менше одного місяця) з визначенням його загального обсягу; 2. Разові (індивідуальні) - разовий дозвіл, що має іменний характер і видається для здійснення кожної окремої операції конкретному суб’єктові ЗБД на період не менший, ніж той, що є необхідним для здійснення експортної (імпортної) операції; 3. Генеральні - відкритий дозвіл на експортні (імпортні) операції з певного товару та (або з певною країною (групою країн)) протягом періоду дії режиму ліцензування з цього товару.

122. Ліцензування - видача, переоформлення та анулювання ліцензій, видача дублікатів ліцензій, ведення ліцензійних справ та ліцензійних реєстрів, контроль за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов, видача розпорядження про усунення порушень ліцензійних умов, а також розпорядження про усунення порушень законодавства у сфері ліцензування. Це необхідна умова здійснення певних видів підприємницької діяльності, передбачених Законом України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності», що означає необхідність одержання ліцензії у встановленому законодавством порядку. З моменту одержання ліцензії підприємцю надається право здійснювати відповідний вид діяльності, що він може реалізовувати протягом строку дії ліцензії, після закінчення якого це право припиняється.

123. Магазин безмитної торгівлі — митний режим, відповідно до якого товари, а також супутні товарам роботи, не призначені для споживання на митній території України, знаходяться та реалізуються під митним контролем у пунктах пропуску на митному кордоні України, відкри­тих для міжнародного сполучення, інших зонах митного контролю, визначених митними органами України, без справляння мита, пода­тків, установлених на експорт та імпорт таких товарів, та без засто­сування заходів нетарифного регулювання.

124. Метод ідентифікованої вартості — метод, за яким балансова вартість вибулої іноземної валюти визначають за курсом, який використову­вався при надходженні валюти на підприємство або при перерахун­ку станом на кінець податкового періоду наявної валюти в касі, або на поточному рахунку в банку.

125. Метод ланцюгових підстановок — метод економічного аналізу, суть якого полягає у розрахунку впливу факторів у всіх типах детермінованих факторних моделей: адитивних, мультиплікативних, кратних і змі­шаних (комбінованих).

126. Метод середньозваженої вартості — метод, за яким балансова вартість вибулої іноземної валюти визначають, як сумарну вартість залишку іноземної валюти на початок звітного періоду і валюти, що надійш­ла за звітний період, ділиться на відповідну сумарну кількість іно­земної валюти на початок звітного періоду і валюти, що надійшла протягом періоду, або діленням сумарної вартості валюти на дату операції на сумарну кількість іноземної валюти на дату операції.

127. Митна політика — це система принципів та напрямів діяльності держави у сфері забезпечення своїх економічних інтересів та безпеки за до­помогою митно-тарифних та нетарифних заходів регулювання зов­нішньої торгівлі.

128. Митне оформлення — виконання митним органом дій (процедур), які пов'язані із закріпленням результатів митного контролю товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України, і мають юридичне значення для подальшого використання цих товарів і транспортних засобів.

129. Митне регулювання — регулювання питань, пов'язаних із встановленням мит та митних зборів, процедурами митного контролю, організацією діяльності органів митного контролю України.

130. Митний брокер (декларант) — це юридична або фізична особа, яка відповідно до законодавчих актів України здійснює декларування товару на основі договору з власником вантажу і уповноваженим Держав­ним митним комітетом України на таку діяльність.

131. Митний контроль — сукупність заходів, що здійснюються митними орга­нами в межах своєї компетенції з метою забезпечення додержання норм законів та інших нормативно-правових актів з питань митної справи, міжнародних договорів України, укладених в установлено­му законом порядку.

132. Митний режим — сукупність норм, встановлених законами України з пи­тань митної справи, що залежно від заявленої мети переміщення то­варів і транспортних засобів через митний кордон України визнача­ють порядок такого переміщення та обсяг митних процедур, які при цьому здійснюються.

133. Митний склад — митний режим, відповідно до якого ввезені з-за меж ми­тної території України товари зберігаються під митним контролем без справляння податків і зборів і без застосування до них заходів нетарифного регулювання та інших обмежень у період зберігання, а товари, що вивозяться за межі митної території України, зберіга­ються під митним контролем після митного оформлення митними органами до фактичного їх вивезення за межі митної території України.

134. Міжнародні фінансові організації — це організації, засновниками яких є кілька країн-членів міжнародної фінансової організації, котрі нада­ють фінансові ресурси країнам-членам міжнародної фінансової ор­ганізації на умовах, визначених їхніми статутними документами.

135. Монетарні статті — статті балансу про грошові кошти, а також про такі активи і зобов'язання, які будуть одержані, або сплачені у фіксова­ній (або визначеної) сумі грошей, або їх еквівалентів.

136. Моторні транспортні засоби - транспортні засоби, що рухаються за допомогою встановленого на них двигуна.

137. Митна декларація - заява встановленої форми, в якій особою зазначено митну процедуру, що підлягає застосуванню до товарів, та передбачені законодавством відомості про товари, умови і способи їх переміщення через митний кордон України та щодо нарахування митних платежів, необхідних для застосування цієї процедури.

138. Митна процедура - зумовлені метою переміщення товарів через митний кордон України сукупність митних формальностей та порядок їх виконання.

139. Митне забезпечення - одноразові номерні запірно-пломбові пристрої, печатки, штампи, голографічні мітки, засоби електронного цифрового підпису та інші засоби ідентифікації, що використовуються митними органами для відображення та закріплення результатів митного контролю та митного оформлення.

140. Митне оформлення - виконання митних формальностей, необхідних для випуску товарів, транспортних засобів комерційного призначення.

141. Митний контроль - сукупність заходів, що здійснюються митними органами в межах своїх повноважень з метою забезпечення додержання норм цього Кодексу, законів та інших нормативно-правових актів з питань державної митної справи, міжнародних договорів України, укладених у встановленому законом порядку.

142. Митний режим - комплекс взаємопов’язаних правових норм, що відповідно до заявленої мети переміщення товарів через митний кордон України визначають митну процедуру щодо цих товарів, їх правовий статус, умови оподаткування і обумовлюють їх використання після митного оформлення.

143. Митний статус товарів - належність товарів до українських або іноземних.

144. Митні платежі: а) мито; б) акцизний податок із ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції); в) податок на додану вартість із ввезених на митну територію України товарів (продукції).

145. Митні правила - встановлений Митним кодексом та іншими актами законодавства України порядок переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, пред’явлення їх митним органам для проведення митного контролю та митного оформлення, а також здійснення операцій з товарами, що перебувають під митним контролем, або контроль за якими покладено на митні органи цим Кодексом та іншими законами України.

146. Митні формальності - сукупність дій, що підлягають виконанню відповідними особами і митними органами з метою дотримання вимог законодавства України з питань державної митної справи.

147. Міжнародний транспортний документ - номерний товаросупровiдний документ, який є договором на перевезення кожного окремого міжнародного експрес-вiдправлення.

148. Митні інтереси України - це національні інтереси України, забезпечення та реалізація яких досягається шляхом здійснення державної митної справи.

149. Митна безпека - це стан захищеності митних інтересів України.

150. Митний тариф України - це систематизований згідно з українською класифікацією товарів зовнішньоекономічної діяльності перелік ставок ввізного мита, яке справляється з товарів, що ввозяться на митну територію України.

151. Митний контроль – форма державного контролювання, що здійснюється митними службами, які виконують такі функції: фіскальну (справляють мито, митні збори, акциз, податок на добавлену вартість при імпорті товарів); правову (проводять самостійно слідство у справах контрабанди); економічну (є органом економічної політики держави); статистичну (облік і контроль за товарами, капіталами, послугами, що перетинають кордон); виконують функцію валютного регулювання (контроль за поверненням валютної виручки).

152. Митні документи - необхідні для оформлення переходу товарів через митний кордон. До цих документів належать такі: митна декларація, експортні, імпортні та валютні ліцензії, свідоцтво про походження товару, консульська фактура, транзитні документи, ветеринарні, санітарні та карантинні свідоцтва тощо.

153. Митна декларація - заява розпорядника вантажу, подана ним митниці для виконання митних формальностей при імпорті чи експорті товарів. Митна декларація подається митниці у встановлений законодавством термін, який коливається від одного дня до двох тижнів, рахуючи з дня прибуття товару на митницю. Митна декларація містить: номер вантажного документа, по якому товар прийнятий на митницю (у портових митницях також назва судна, на якому прибув товар), тарифну назву вантажу або посилання на відповідну статтю митного тарифу, ціну та вартість партії товару. У ній наводиться також перелік звичайно доданих документів (рахунок, відвантажувальна специфікація, сертифікат про якість тощо).

154. Митне повідомлення про поставку (митне звільнення) - документ, згідно з яким митні органи випускають товар з митниці та надають його у розпорядження зацікавленої сторони.

155. Митний режим є різновидом спеціальних правових режимів, які являють собою «сукупність правил, закріплених в юридичних нормах, які регулюють певну діяльність людей». Особливими властивими ознаками митного режиму виступає специфіка його об'єкта - правові відносини, що виникають з приводу переміщення товарів, інших предметів та транспортних засобів через митний кордон. Головними характеристиками, які кваліфікують вид митного режиму є: напрям переміщення товару (ввіз, вивіз, транзит); країна походження; мета переміщення; правила використання, володіння то розпорядження цим товаром; строк дії режиму.

156. Митний ліцензійний склад (МЛС) — митний режим, при якому ввезені на митну територію України товари зберігаються під митним контролем без справлення мита та інших податків та без застосування до них заходів нетарифного регулювання та інших обмежень в період зберігання. А товари що вивозяться зберігаються під митним контролем з моменту початку їх митного оформлення до фактичного вивезення за межі митної території України. Власником МЛС можуть бути будь-які суб'єкти підприємницької діяльності, які отримали ліцензію на право відкриття та експлуатації МЛС.

157. Магазин безмитної торгівлі - митний режим, при якому товари реалізуються під митним контролем на території України без сплати мита, ПДВ, акцизів та інших платежів та без застосування до них мір економічної політики. Територія магазину безмитної торгівлі, включаючи торгові зони, склади та допоміжні приміщення, є зоною митного контролю. Магазини здійснюють роздрібну торгівлю товарами тільки фізичним особам, які виїжджають за межі митної території України. В магазині безмитної торгівлі можуть реалізовуватися будь-які товари крім заборонених до ввозу на Україну, вивозу з держави або реалізації на території України. Продаж товарів здійснюється за готівку.

158. Митний тариф — це перелік товарів, на які визначено ставки мита згідно із встановленою класифікацією. Він ґрунтується на міжнародно визнаних нормах і розвивається у напрямі максимальної відповідності до загальноприйнятих у міжнародній практиці принципів і правил митної справи

159. Митний кодекс України – система нормативно-правових актів, що визначає засади організації та здійснення митної справи в Україні, регулює економічні, організаційні, правові, кадрові та соціальні аспекти діяльності митної служби України. Кодекс спрямований на забезпечення захисту економічних інтересів України, створення сприятливих умов для розвитку її економіки, захисту прав та інтересів суб'єктів підприємницької діяльності та громадян, а також забезпечення додержання законодавства України з питань митної справи.

160. Митні процедури - операції, пов'язані із здійсненням митного контролю за переміщенням товарів і транспортних засобів через митний кордон України, митного оформлення цих товарів і транспортних засобів, а також із справлянням передбачених законом податків і зборів.

161. Митна вартість - це та вартість товару, яка використовується як вихідна розрахункова база для обчислення митних платежів.

162. Міжнародна Організація зі Стандартизації (англ. International Organization for Standardization, ISO) — міжнародна організація, метою діяльності котрої є ратифікація розроблених спільними зусиллями делегатів від різних країн стандартів.

163. Міжнародні поштові відправлення - упаковані та оформлені відповідно до вимог актів Всесвітнього поштового союзу та Правил надання послуг поштового зв’язку листи, поштові картки, бандеролі, спеціальні мішки з позначкою "М", дрібні пакети, відправлення з оголошеною цінністю, поштові посилки, згруповані поштові відправлення з позначкою "Консигнація", відправлення міжнародної прискореної пошти "ЕМS", які приймаються для пересилання за межі України, доставляються в Україну або переміщуються через територію України транзитом операторами поштового зв’язку.

164. Міжнародні експрес-відправлення - належним чином упаковані міжнародні відправлення з документами чи товарним вкладенням, які приймаються, обробляються, перевозяться будь-яким видом транспорту за міжнародним транспортним документом з метою доставки одержувачу прискореним способом у визначений строк.

165. Нерезиденти – це: а) юридичні особи, утворені відповідно до законодавства інших держав, які здійснюють свою діяльність за межами України, а також їх відокремлені підрозділи з місцезнаходженням на території України, які не здійснюють господарську діяльність відповідно до законодавства України; б) розташовані на території України дипломатичні представництва, консульські установи, інші офіційні представництва іноземних держав та міжнародних організацій, які мають дипломатичні привілеї та імунітет; в) фізичні особи: іноземці та особи без громадянства, громадяни України, які мають постійне місце проживання за межами України, у тому числі ті, які тимчасово перебувають на території України.

166. Національний знак відповідності — знак, який підтверджує відповідність позначеної ним продукції вимогам технічних регламентів, що поширюються на неї.

167. Несупроводжуваний багаж - товари, що відправляються їх власниками - громадянами з оформленням багажних або інших перевізних документів та переміщуються через митний кордон України окремо від цих громадян.

168. Немонетарні статті — всі інші статті, які відображають активи чи зо­бов'язання, які не будуть сплачені у фіксованій сумі грошей, або їх еквівалентів.

169. Неопераційні курсові різниці — курсові різниці, що виникають внаслідок перерахунку статей балансу, відображення яких обумовлено здійс­ненням інвестиційної і фінансової діяльності.

170. Нормальна вартість – визначається на підставі цін, установлених під час здійснення звичайних торговельних операцій між незалежними покупцями у країні експорту.

171. Нормативний документ — встановлює правила, загальні принципи чи характеристики різних видів діяльності або їх результатів.

172. Обмін іноземної валюти — операція з купівлі (продажу) однієї іноземної валюти за іншу іноземну валюту.

173. Об’єкти права інтелектуальної власності - об’єкти авторського права і суміжних прав, винаходи, корисні моделі, промислові зразки, торговельні марки, географічні зазначення (зазначення походження товарів) та сорти рослин.

174. Об’єкти валютного регулювання в державі – це валютний курс; правила купівлі та продажу іноземної валюти; правила використання придбаної інвалюти; правила перевезення (пересилання) інвалюти та національної валюти України через митний кордон країни; платіжний баланс країни; інвалютний борг.

175. Об'єкти державного управління ЗЕД – це зовнішня торгівля, міжнародний рух капіталів, валютні та кредитні відносини, науково-технічний обмін; міжнародна міграція робочої сили; зовнішній борг країни; навколишнє середовище; багатства Світового океану, повітряно-космічний простір тощо.

176. Об’єкти митних процедур – це: митне оформлення товарів, транспортних засобів, валюти; етапи митного оформлення товарів, транспортних засобів, валюти; акредитація суб’єкта ЗЕД на митниці; декларування товару, транспортних засобів на митниці; процедура огляду вантажу на митниці.

177. Операційні курсові різниці — курсові різниці, що виникають внаслідок пе­рерахунку статей балансу, відображення яких обумовлено здійснен­ням операційної діяльності.

178. Орган з оцінки відповідності — випробувальна або калібрувальна лабораторія, орган з сертифікації, орган з контролю, які оцінюють відповідність продукції, процесів, послуг і персоналу вимогам, встановленим законодавством.

179. Особисті речі - товари, нові і такі, що були у вжитку, призначені для забезпечення звичайних повсякденних потреб фізичної особи, які відповідають меті перебування зазначеної особи відповідно в Україні або за кордоном, переміщуються через митний кордон України у ручній поклажі, супроводжуваному та несупроводжуваному багажі, міжнародних поштових та експрес-відправленнях і не призначені для підприємницької діяльності, відчуження або передачі іншим особам.

180. Первинний документ — документ, який містить відомості про господарсь­ку операцію та підтверджує її здійснення.

181. Переказ валютних коштів за межі України — переказ грошових (валют­них) коштів на користь (на рахунок) іноземного суб'єкта господар­ської діяльності, або у банківсько-кредитну установу, що не є суб'єктом господарської діяльності України.

182. Переробка за межами митної території України — митний режим, від­повідно до якого товари, що перебувають у вільному обігу на мит­ній території України, вивозяться без застосування заходів тарифно­го та нетарифного регулювання з метою їх переробки за межами митної території України та наступного повернення в Україну.

183. Переробка на митній території України — митний режим, відповідно до якого ввезені на митну територію України товари, що походять з інших країн, піддаються у встановленому законодавством порядку переробці без застосування до них заходів нетарифного регулюван­ня, за умови вивезення за межі митної території України продуктів переробки відповідно до митного режиму експорту.

184. Податковий прибуток (збиток) — сума прибутку (збитку), визначена за податковим законодавством об'єктом оподаткування за звітний пе­ріод.

185. Податкова база активу і зобов'язання — оцінка активу і зобов'язання, яка використовується з метою оподаткування цього активу і зо­бов'язання при визначенні податку на прибуток.

186. Покритий акредитив — акредитив, забезпечений власними коштами на- казодавця акредитива.

187. Порівнянність звітності — порівняння показників діяльності підпри­ємств, які в ній приводяться, за звітний період з плановими показ­никами, або даними за попередній період.

188. Порівняння — метод економічного аналізу, суть якого полягає у співстав- ленні показників звітного періоду з показниками минулого звітного періоду і т. д.

189. Постійна різниця — різниця між податковим прибутком (збитком) і облі­ковим прибутком (збитком) за певний період, що виникає в поточ­ному звітному періоді та не анулюється у наступних звітних пері­одах.

190. Поточний рахунок — вид рахунків у банках, які використовують для збе­рігання грошових коштів до запитання і здійснення.

191. Поточний податок на прибуток — сума податку на прибуток, визначена у звітному періоді відповідно до податкового законодавства.

192. Прийом відносних різниць — метод економічного аналізу, суть якого поля­гає у визначенні міри впливу факторів у мультиплікативних і муль- типлікативно-адитивних моделях.

193. Прийом оцінки дольовоїучасті — метод економічного аналізу, суть якого по­лягає у пропорційному діленні із дотриманням алгебраїчних правил.

194. Принцип єдиного грошового вимірника — це принцип, згідно з яким вимі­рювання і узагальнення всіх господарських операцій здійснюється в єдиній грошовій одиниці — гривні.

195. Політика вільної торгівлі являє собою мінімальне втручання держави у зовнішньоекономічну діяльність, необмежений доступ на вітчизняні ринки іноземних товарів.

196. Політика протекціонізму передбачає втручання держави у зовнішньоекономічну діяльність, введення різних обмежень по відношенню до зарубіжних товарів з метою підтримки національного виробника. Умови ефективного протекціонізму такі: наявність конкурентів на зовнішньому ринку; наявність потенціалу для розвитку національних галузей; обмеженість протекціонізму в часі. Протекційна політика України – система економічно-правових заходів, що розвивається у трьох напрямках: встановлення тарифних митних бар'єрів; встановлення нетарифних бар'єрів; стимулювання експорту.

197. Податкова декларація (податок на добавлену вартість) - документ, у якому імпортер вказує дані, що стосуються справи, які необхідні компетентному органу для збирання податку на добавлену вартість.

198. Правовласник - особа, якій відповідно до закону належать майнові права на об’єкт права інтелектуальної власності, або особа, яка діє від її імені в межах наданих повноважень.

199. Припаси – це: а) товари, призначені для споживання пасажирами та членами екіпажів (бригад) на борту транспортних засобів, незалежно від того, продаються ці товари чи ні; б) товари, необхідні для експлуатації і технічного обслуговування транспортних засобів на шляху прямування та у пунктах проміжних стоянок чи зупинок (у тому числі пально-мастильні матеріали), крім запасних частин та устаткування, які знаходяться у транспортних засобах на момент прибуття на митну територію України або доставляються на них під час перебування на цій території; в) товари, які призначаються для продажу на винос пасажирам та членам екіпажів (бригад) транспортних засобів і знаходяться у цих транспортних засобах на момент прибуття на митну територію України або доставляються на них під час перебування на цій території.

200. Пропуск товарів через митний кордон України - надання митним органом відповідній особі дозволу на переміщення товарів через митний кордон України з урахуванням заявленої мети такого переміщення.

201. Постійне місце проживання - місце проживання на території будь-якої держави не менше одного року громадянина, який не має постійного місця проживання на території інших держав і має намір проживати на території цієї держави протягом будь-якого строку, не обмежуючи таке проживання певною метою, і за умови, що таке проживання не є наслідком виконання цим громадянином службових обов’язків або зобов’язань за договором (контрактом).

202. Посадові особи представництв іноземних держав та міжнародних організацій - акредитовані в Україні глави дипломатичних представництв та члени дипломатичного персоналу, посадові особи консульських установ, представники іноземних держав при міжнародних організаціях, посадові особи міжнародних організацій.

203. Посадові особи підприємств - керівники та інші працівники підприємств (резиденти та нерезиденти), які в силу постійно або тимчасово виконуваних ними трудових (службових) обов’язків відповідають за додержання вимог, встановлених цим Кодексом, законами та іншими нормативно-правовими актами України, а також міжнародними договорами України, укладеними у встановленому законом порядку.

204. Попереднє повідомлення - завчасне повідомлення митного органу декларантом про намір ввезти товари на митну територію України або вивезти їх за її межі.

205. Попередній документальний контроль - контрольні заходи, які полягають у перевірці документів та відомостей, необхідних для здійснення державних санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного, фітосанітарного, екологічного контролю, та здійснюються митними органами в пунктах пропуску через державний кордон України щодо товарів, у тому числі продуктів та сировини тваринного походження, що переміщуються через митний кордон України.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-09-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 232 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Люди избавились бы от половины своих неприятностей, если бы договорились о значении слов. © Рене Декарт
==> читать все изречения...

1495 - | 1307 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.