Лекции.Орг


Поиск:




Порівняльний аналіз матеріалу «Ізотерм» з іншими зарубіжними аналогами




Таблиця 8.1. Зрівняльні характеристики теплоізоляційних матеріалів

Параметр «URSA», «ISOVER» Мінеральна вата «Ізотерм»
Щільність, кг/м 14-75 40-110 10-50
Коефіцієнт теплопровідності, Вт/(мК)   0,037-0,048     0,04-0,09     0,029-0,037  
Межа міцності при розтягуванні, МПа -   0,02-0,03   0,19  
Стисливість, % 80-20 60-30 15-13
Сорбційна влага по масі за 72 ч, %           1,5  
Коефіцієнт паропроникності, кг/(м сПа)   -     -     0,04—0,45  
Коефіцієнт звукопоглинання при 1000 Гц -   -   Не менше 0,8…0,7  
Максимальна робоча температура, °С   800-900     450-700      
Наявність сертифікатів або інших дозволяючих використання документів   -     Сертифікати відповідності, гігієнічних, пожежний. Заключення по визначенню групи горючості   Санітарно-епідеміологічне заключення, сертифікат «О типовом одобрении», протокол випробувань на негорючість, Пожежний сертифікат  

 

Як бачимо з даних, наведених у таблиці (табл.8.1), "Ізотерм" перевершує інші матеріали по фізико-механічних і технічних властивостях. Порівняльні дані по величині водопоглинення матеріалів при повному зануренні за 24 год по "URSA" - 2200; мінераловатна ГОСТ 9573-96 (по масі)%,: плита - 907; "Ізотерм" - 92-102.

Як бачимо, по здатності протистояти впливу вологи "Ізотерм" набагато перевершує рекламовані негорючі матеріали типу "URSA". Після намокання та просушки матеріал "Ізотерм" не деформується, зберігаючи форму і розміри. Отже, у випадку попадання вологи на теплоізоляцію й забезпечення можливості просушування її, теплоізоляційний шар не ушкодиться.

Були проведені випробування по визначенню величини сорбції матеріалу "Ізотерм". Зразки тримили у герметично закритому ексикаторі над поверхнею води, тобто в повітрянім середовищі з максимальною вологістю. У результаті за 72 год матеріал зволожився тільки на 1,25%, а "URSA", "ISOVER" і мінеральна вата, згідно техдокументації (див. таблицю), мають значно більшу сорбційну здатність.

Попередні випробування конструкції на основі "Ізотерма" на цивільних судах і кораблях, на об'єктах авіаційної й космічної техніки, у будівництві й транспортнім машинобудуванні показали позитивні результати.

Введення до складу теплоізоляції різних неорганічних добавок дозволяє виготовляти конструкції спеціального призначення. Це особливо актуально при проектуванні судів з динамічними принципами підтримки з алюмінієвих сплавів, конструкції яких підсилюються легкою негорючою теплоізоляцією.

Матеріал "Ізотерм" має всі необхідні сертифікати й дозволи на застосування його в суднобудуванні, що є важливою умовою використання його в протипожежних конструкціях різних класів.

Експертна оцінка результатів порівняльних випробувань показала, що за технічними і фізико-механічними властивостями "Ізотерм" перевершує закордонні аналоги "URSA", "ISOVER", а також мінеральну вату; максимальна робоча температура "Ізотерма" вище на 200-300 °С, чим у згаданих матеріалів, що є одним з головних його гідностей; матеріал "Ізотерм" має кращі показники по токсичності продуктів горіння.[ ].

На рис. 8.3. побудована залежність λ(γ) «Ізотерма». Порівняння властивостей «Ізотерма» з аналогічними властивостями пріоритетних зарубіжних матеріалів «Нобасил», «Парок», «Ізовер», «Роквул» та «Ізол амін» приведенні у таблиці 8.2.

Оптимальні значення λ(γ) отримані експериментальним та теоретичним шляхом. Теоретична крива (рис.8.3) апроксимована методом найменших квадратів. Отримані максимальні відхилення теоретичної кривої від експериментальної, дорівнює λ=0,4%, що свідчить про достовірність результатів. Експериментальні результати показують, що кращим комплексом властивостей володіє матеріал «Ізотерм» з γ =10……50 кг/м3.

З середнім значенням γ =30 кг/м3. Ці показники перевершують аналогічні характеристики зарубіжних ізоляційних матеріалів.

У цей час на базі НВО "САН" організоване промислове виробництво "Ізотерма", який включений в перелік матеріалів, рекомендованих до застосування в суднобудуванні.

Співробітництво ЦНІІТС та НПО "САН" відкриває реальні перспективи розробки технологічних процесів створення ефективних протипожежних конструкцій із застосуванням негорючої теплоізоляції "Ізотерм" на основі вітчизняної сировини й матеріалів.

Розробка технології протипожежного захисту суднових конструкцій різних типів і класів вогнестійкості, що включає їхнє складання, кріплення, нанесення, монтаж і т.д., дозволить успішно вирішувати питання пожежної безпеки, вогнестійкості й екології при будівництві й експлуатації судів усіх класів і призначень, що є необхідною вимогою в рамках прийнятих міжнародних стандартів.

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 390 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Так просто быть добрым - нужно только представить себя на месте другого человека прежде, чем начать его судить. © Марлен Дитрих
==> читать все изречения...

1003 - | 816 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.