Лекции.Орг


Поиск:




Газопостачання громадських будинків




6.54 В громадських будинках і прибудованих до них приміщеннях можлива установка газового обладнання, в тому числі для теплопостачання, за винятком:

- дитячих дошкільних та шкільних закладах;

- лікарнях та лікувально-поліклінічних приміщеннях;

- спальних корпусів санаторіїв, закладах відпочинку, дитячих оздоровчих закладах та шкіл-інтернатів;

культурно-видовищних, дозвільчих, спортивних, торгівельних, транспортних, культових та інших закладах з можливим масовим перебуванням людей (більше 50) людин у одному приміщенні;

-громадських будинків та споруд висотою понад 26,5 м (від планувальної відмітки до відмітки підлоги верхнього поверху) будинків з атриумами, багатофункціональних будинків з житловими приміщеннями.

В лікувальних та амбулаторно-поліклінічних приміщеннях допускається передбачати установку газового обладнання тільки в приміщеннях приготування їжі, центральних заготівельних, лабораторіях, стоматологічних поліклініках, які розташовані у окремо розташованих будинках.

У вбудованих в житлові будинки та прибудованих до них приміщеннях підприємств громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування населення, приміщень установ, аптек, амбулаторій, фельдшерсько-акушерських пунктів з можливим перебуванням в них менше 50 людей, допускається передбачати установку опалювального газового обладнання у відокремлених приміщеннях, які відповідають вимогам 6.40.

Установка балонів ЗВГ в наведених вище приміщеннях не допускається.

6.55 Приміщення, в якому установлюється газове обладнання, за винятком опалювального, повинно мати висоту не менше 2,2 м, вікно з кватиркою (фрамугою, що відчиняється у верхній частині вікна,) та постійно діючу приплинно-витяжну вентиляцію з кратністю обміну повітря, обумовленою розрахунком, але не менше трикратного повітрообміну за годину.

При установці побутових газових приладів вимоги до приміщень пред'являються такі ж, як до житлових будинків.

6.56 На підприємствах громадського харчування відвід продуктів згоряння від групи газових приладів, установлених у безпосередній близькості один від одного, допускається робити під одним зонтом з наступним підключенням у збірний димохід, обладнаний витяжним вентилятором.

6.57 Без відводу продуктів згоряння в димові канали дозволяється передбачати установку в одному приміщенні не більше двох побутових газових плит, а також використання лабораторних пальників. Вентиляція приміщення повинна відповідати вимогам 6.55.

6.58 Допускається передбачати установку опалювального газового обладнання з відводом продуктів згоряння в димохід сумарною тепловою потужністю до 200 кВт у відособлених приміщеннях громадських будинків, а також у приміщеннях, прибудованих до громадських будинків і окремо стоячих будинках (крім приміщень, розташованих в підвальних і цокольних поверхах, а також будинків, вказаних в 6.54).

Приміщення повинні відповідати вимогам, які пред'являються до приміщень житлових будинків у залежності від сумарної теплової потужності обладнання.

У вбудованих приміщеннях надходження повітря для горіння газу і для відшкодування витяжки не допускається передбачати з приміщень, у яких обертаються корозійні і легкозаймисті речовини.

6.59 Дозволяється застосовувати для опалення службових приміщень громадських будинків газові конвектори та калорифери з герметичною камерою згоряння та відводом продуктів згоряння через зовнішню стіну приміщення, де встановлене це обладнання.

При установці конвекторів та калориферів вимоги до приміщень пред'являються такі ж, як і до житлових будинків.

6.60 Допускається переводити на газове паливо котли для приготування їжі та плити, кип'ятильники тощо заводського виготовлення, призначені для роботи на твердому або рідкому паливі. В плитах для приготування їжі необхідно передбачати заміну з'ємних конфорочних кілець суцільним настилом. Газогорілочні пристрої, які установлюються у цьому обладнанні, повинні бути оснащені автоматикою безпеки.

6.61 Газове не побутове обладнання для підприємств торгівлі, громадського харчування та інших аналогічних споживачів необхідно оснащувати приладами автоматики безпеки, які забезпечують відключення основних (робочих) пальників у випадку припинення подачі газу, загасання полум'я, припинення подачі повітря (для обладнання, оснащеного пальниками з примусовою подачею повітря) і при відсутності тяги в топці та димоході. Для пальника або групи пальників, об'єднаних у блок, що мають номінальну теплову потужність менше 5,6 кВт, установка автоматики безпеки не обов'язкова.

6.62 В підвалах, технічних підпіллях, а за їх відсутності в цокольних або перших поверхах громадських будинків та споруд газифікованих населених пунктів, належить передбачати контроль довибухобезпечних концентрацій паливного газу (20% НКМЗ) в повітрі з виведенням сигналу на колективну попереджувальну сигналізацію або ОДС.

6.63 У відособлених приміщеннях громадських будинків, а також в приміщеннях, прибудованих до громадських будинків та окремо стоячих будинків, де встановлено опалювальне газове обладнання, необхідно передбачати первинні засоби пожежогасіння (вогнегасники порошкові - 2 шт).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 401 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Человек, которым вам суждено стать – это только тот человек, которым вы сами решите стать. © Ральф Уолдо Эмерсон
==> читать все изречения...

818 - | 780 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.006 с.