Лекции.Орг


Поиск:




Взвод (відділення) на марші




90. Взвод (відділення) завжди повинний бути готовим до маршу на різноманітні відстані в умовах постійної загрози застосування противником зброї масового ураження, авіації, повітряних десантів, диверсійно-розвідувальних груп, радіоактивного, хімічного і біологічного зараження, руйнування доріг і переправ.

Марш -організоване пересування підрозділів у колонах по дорогах і колонних шляхах з метою виходу в призначений район у визначений старшим командиром час. За будь-яких умов обстановки, підрозділи повинні прибути в призначений район своєчасно і в готовності до виконання бойового завдання.

Марш у район очікування взвод здійснює у складі роти, як правило, вночі або за інших умов обмеженої видимості.

Взвод здійснює марш на бойових машинах (бронетранспортерах, автомобілях), маючи дистанції між машинами 25-50 м. При русі по курних дорогах, в ожеледь, по дорогах, що мають круті підйоми, спуски і повороти, а також при русі з підвищеною швидкістю, дистанції між машинами збільшуються.

Середня швидкість руху взводу по дорогах без урахування часу на привали може бути: на бойових машинах (бронетранспортерах) – 25-30 км/год, на автомобілях – 30-40 км/год, у пішому порядку – 4-5 км/год, на лижах – 5-7 км/год.

У горах, степу і лісисто-болотистій місцевості, а також узимку, у бездоріжжя і в умовах обмеженої видимості швидкість руху може зменшуватися.

91. Отримавши завдання на марш, командир взводу при з'ясуванні завдання і оцінці обстановки вивчає по карті (схемі) маршрут руху, умови здійснення маршу і до яких дій бути готовим, визначає порядок підготовки взводу до маршу, намічає склад чергових вогневих засобів і спостерігачів. Наказ на марш командир взводу віддає звичайно всьому особовому складу взводу.

У наказі на марш командир взводу указує:

завдання взводу, маршрут руху, район зосередження і час прибуття в нього, побудова колони, дистанцію між машинами і швидкість руху;

завдання черговим вогневим засобам;

час готовності до маршу;

своє місце і заступника.

Після віддачі наказу на марш командир взводу дає вказівки щодо дотримання заходів безпеки і дисципліни маршу, повідомляє сигнали управління, оповіщення і порядок дій по них, а також порядок ведення вогню по повітряним цілям.

Командир відділення, отримавши завдання на марш у складі взводу, перевіряє знання особовим складом отриманого завдання, сигналів управління, оповіщення і порядку дій по них, призначає спостерігача за сигналами, що подає командир взводу.

92. При підготовці до маршу командир взводу (відділення) зобов'язаний перевірити справність машин, озброєння, засобів захисту і пожежогасіння, приладів нічного бачення, засобів зв'язку і світломаскування, наявність засобів спеціальної обробки; заправлення пальним; кріплення засобів десантування; наявність і правильність укладки боєприпасів, шанцевого інструменту і засобів підвищення прохідності машин. Про готовність до маршу він доповідає командиру роти (взводу).

Командир взводу (відділення) на марші зобов'язаний підтримувати встановлений порядок руху, не допускати затримок на переправах, перевалах, у тіснинах і населених пунктах, вести безперервне кругове спостереження за наземним, повітряним противником і сигналами командира роти (взводу), своєчасно оповіщати особовий склад про противника, а також про радіоактивне, хімічне і біологічне зараження, підтримувати постійну готовність взводу (відділення) до ведення бою.

Командир взводу слідує в голові колони взводу.

Машини на марші рухаються тільки по правій стороні дороги, дотримуючись встановленої швидкості руху, дистанції і заходів безпеки. При вимушеній зупинці несправна машина відводиться вправо від дороги і ремонтується. Після того, як несправність усунута, машина приєднується до колони, що проходить; своє місце в колоні взводу вона займає на привалі. Обгін колон у русі забороняється.

Уночі машини можуть рухатися з використанням приладів нічного бачення, світломаскувальних пристроїв, а при русі у світлу ніч — з цілком виключеним світлом. Управління взводом на марші здійснюється встановленими сигналами. Радіостанції працюють тільки на прийом.

93. За сигналами оповіщення про повітряного противника взвод (відділення) продовжує рух. Вогневі засоби, виділені для ведення вогню по повітряним цілям, готуються до відкриття вогню, люки бойових машин (бронетранспортерів), крім люків, з яких буде вестися вогонь, закриваються. Особовий склад переводить протигази в положення «напоготові».

Напад повітряного противника відбивається вогнем по команді командира взводу (відділення). При русі в пішому порядку взвод (відділення) по команді командира взводу (відділення) займає найближче укриття і відкриває вогонь зі стрілецької зброї по повітряним цілям.

По сигналам оповіщення про радіоактивне, хімічне і біологічне зараження взвод (відділення) продовжує рух. Перед подоланням зон зараження в бойових машинах (бронетранспортерах) люки, бійниці і жалюзі закриваються, а особовий склад надягає протигази. Зони з високими рівнями радіації, райони руйнувань, пожеж і затоплень на маршруті руху взвод (відділення), як правило, обходить; при неможливості обходу зони зараження переборюються з максимальною швидкістю з використанням системи колективного захисту екіпажа бойового машини і засобів індивідуального захисту.

Часткова спеціальна обробка проводиться після виходу із зони зараження за вказівкою командира роти (взводу), а при зараженні особового складу отруйними речовинами — негайно.

Повна спеціальна обробка проводиться, як правило, після прибуття в призначений район.

У випадку застосування противником запальних засобів, а також при змушеному подоланні району пожеж, люки і жалюзі бойових машин (бронетранспортерів) закриваються. Після виходу взводу (відділення) з району пожеж командир взводу (відділення) організує гасіння вогню на бойових машинах (бронетранспортерах) і надання першої допомоги особовому складу, після чого взвод (відділення) продовжує рух.

Поранені і хворі після надання їм першої медичної допомоги на місці доставляються в медичний пункт батальйону.

94. На привалах машини зупиняються на правому узбіччі дороги на дистанціях, установлених командиром, але не ближче 10 м одна від іншої. Особовий склад виходить з машин тільки по команді своїх командирів і розташовується для відпочинку праворуч від дороги.

У машині командира взводу залишається спостерігач. Організується безпосередня охорона. Вогневі засоби, призначені для відбиття повітряного противника, знаходяться в готовності до ведення вогню. Командири і механіки-водії бойових машин (водії бронетранспортерів, автомобілів) проводять контрольний огляд машин і разом із призначеним їм у допомогу особовим складом усувають несправності.

95. Узимку перед маршем командир взводу (відділення) зобов'язаний:

ужити заходів щодо забезпечення особового складу засобами проти обмороження;

перевірити справність і готовність техніки і озброєння до дій в умовах низьких температур, а якщо передбачається рух по глибокому снігу, – оснащення машин засобами підвищення прохідності, а також натяг гусениць.

На привалах при необхідності проводиться періодичний прогрів двигунів і організується обігрів особового складу.

96. У горах під час підготовки до маршу командир взводу (відділення) особливу увагу приділяє перевірці справності ходової частини, гальмам і механізмам керування машин. На кожній машині необхідно мати додаткові пристосування для її утримання при зупинках на крутих підйомах і спусках. При подоланні небезпечних місць особовий склад взводу звичайно спішується.

На привалах у гірській місцевості особовий склад і техніка розташовуються в місцях, безпечних від раптового обстрілу, обвалів, каменепадів, осипів сніжних лавин і затоплень.

97. При здійсненні маршу в район очікування взвод (відділення) може призначатися в безпосередню охорону з метою розвідки маршруту і попередження батальйону (роти) про раптовий напад диверсійно-розвідувальних груп противника.

Командир взводу (відділення), призначеного в безпосередню охорону на марші, додатково при постановці завдання указує порядок спостереження і дій особового складу при зустрічі із противником.

Взвод (відділення) висувається попереду колони батальйону (роти) на видаленні зорового зв’язку у готовності до негайних дій по обстановці. В взводі (відділенні) організується спостереження за наземним і повітряним противником і сигналами командира батальйону (роти).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1242 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Если вы думаете, что на что-то способны, вы правы; если думаете, что у вас ничего не получится - вы тоже правы. © Генри Форд
==> читать все изречения...

738 - | 762 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.