Лекции.Орг


Поиск:




Розподіл рухомого складу на маршруті




Для розподілу транспортних засобів на маршруті використовують графоаналітичний метод. Розглянемо випадок на 260 авт*год (рис.8.2).

 

Рис. 8. 2 Розподіл машин за маршрутом.

Площа, що обмежена жирною лінією і вісями є транспортною роботою на лінії – 260 автомобіле-годин. Якщо б розподіл пасажирів по годинам періоду роботи маршруту (20 год) був рівномірним, до достатньо мати:

В дійсності внаслідок нерівномірності пасажиропотоків потреба в ранковий час «пік» складає 20 машин і є максимальною. АТП повинно мати резерв машин приблизно 5%, тому максимально може бути випущено на лінію 18 машин. Ця кількість і визначить рівень дефіциту, лінія – max.

В години спаду пасажиропотоку треба в машинах визначається не розміром пасажиропотоку, а максимально допустимими інтервалом руху, це лінія min.

Відповідно, до автомобіле – годин для раннього і пізнього періоду руху необхідно добавити ще сім машин (знак «+»). За врахуванням двох автомобіле-годин, що не забезпечені машинами у зв’язку з дефіцитом, транспортна робота складе величину: 260+7*2=265 авт.год.

Режим руху на рис.8.2 здійснити неможливо, так як машина №18 повинна працювати 2 год, а 16,17 по 5-6 год, але з недозволеною перервою 7 год. Для раціонального режиму руху можна використати метод переміщень: пусті та зайняті клітини можна переміщувати по вертикалі, не змінюючи часового інтервалу. Подібно підібрати таке розташування по вертикалі, не добавляючи зайвих автомобіле-годин, при якому число зайнятих клітин в кожному рядку відповідно б бажаній довготривалості робочих змін водіїв, при цьому підбираються обідні перерви і години перезмінки.

Дана робота ведеться в наступній послідовності:

1. Вирівнюють верхню лінію, підіймаючи лінію Б С Д разом з зоною А верх (до лінії «max»), відповідно піднімаючи лінію К Л до лінії К1,Л1.

2. Вільні клітини зони А переміщують вертикально вниз в положення В, щоб отримати бажану довго тривалість робочих змін водіїв, у підсумку отримуємо розподіл автобусів на одно-двох-трьохзмінні.

В пусті клітини проставляються ще букви, (на рис. не показано), що позначають:

1. П – машини, що знаходяться на обідній перерві.

2. К – перезмінка водіїв, що працюють на різних маршрутах.

3. V - перезмінка водіїв, що працюють на одній машині.

 

Перелік тестових скорочень

 

 

МП – матеріальний потік

ЛО – логістична операція

ЕП – елемент потоку

ТО – технологічна операція

ЛС – логістична система

ПУ – підсистема управління

АТП – автотранспортне підприємство

АТ – автомобільний транспорт

АТЗ – автотранспортний засіб

ТЗ – транспортний засіб

ТЕП – техніко-експлуатаційні показники

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-26; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 410 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Бутерброд по-студенчески - кусок черного хлеба, а на него кусок белого. © Неизвестно
==> читать все изречения...

944 - | 987 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.