Лекции.Орг


Поиск:




Розділ 34. Приміський тариф




34.1. Вартість проїзду пасажирів у приміському сполученні визначається за приміським тарифом і складається з однієї частини - квитка.

Вартість проїзду пасажирів визначається залежно від відстані. Діапазон відстані визначається залізницею залежно від місцевих умов.

(абзац другий пункту 34.1 у редакції наказу
Міністерства інфраструктури України від 22.07.2011 р. N 235)

34.2. Вартість пільгового абонементного квитка на один місяць становить, як правило, суму вартості 26 поїздок за встановленим тарифом, повного - 40 і "вихідного дня" - 14 поїздок. Управлінням залізниці на окремих дільницях може бути встановлена менша кількість поїздок при обчисленні вартості абонементного квитка.

(пункт 34.2 із змінами, внесеними згідно з наказом
Міністерства транспорту та зв'язку України від 03.08.2007 р. N 666)

34.3. Вартість абонементних квитків, виданих більше ніж на один місяць, визначається множенням вартості місячного квитка на кількість місяців.

Вартість студентських та дитячих абонементних квитків визначається множенням вартості квитка за відповідним пільговим тарифом на кількість поїздок,визначену для пільгового абонементного квитка.

(абзац другий пункту 34.3 із змінами, внесеними згідно з наказом
Міністерства транспорту та зв'язку України від 03.08.2007 р. N 666)

34.4. Вартість пільгового абонементного квитка на 15 днів становить половину місячної вартості цього квитка.

34.5. У разі проїзду з пересадками (не більше однієї) вартість проїзду стягується за загальну відстань прямування (у т. ч. за абонементними квитками).

34.6. Продаж приміських квитків як в напрямку "туди", так і "назад" незалежно від відстані прямування здійснюється за приміськими тарифами, що діють у пункті продажу квитків.

34.7. Вартість перевезення ваги ручної поклажі понад встановлену норму в приміському поїзді (не більше 50 кг) становить вартість проїзду дорослого пасажира.

34.8. Вартість перевезення великих і малих собак (крім однієї особини), кімнатних тварин, кімнатних декоративних птахів та свійської птиці (крім одного ящика, корзини чи клітки), а також велосипедів становить половину вартості проїзду дорослого пасажира за кожну особину чи місце.

(пункт 34.8 у редакції наказу Міністерства
інфраструктури України від 22.07.2011 р. N 235)

34.9. Перевезення собак-супровідників, що супроводжують інвалідів-сліпих, не оплачується.


34.10. Знижка вартості проїзду за студентськими та учнівськими квитками надається протягом року із урахуванням терміну дії відповідного квитка.

(пункт 34.10 у редакції наказу Міністерства
транспорту та зв'язку України від 03.11.2008 р. N 1333)

34.11. Дозволяється оформлення безплатного квитка тільки для супровідника, якщо вік дитини, що є інвалідом з дитинства, менше 6 років.

34.12. При оформленні проїзду в приміському сполученні з кожного пасажира (крім осіб, що мають право на безкоштовний проїзд) стягується страховий збір (страховий платіж).

34.13. Уважаються застрахованими без стягнення страхового збору пасажири, що мають право на безкоштовний проїзд, та діти менше 6 років, які здійснюють поїздку без квитка.

34.14. Розмір страхового збору при оформленні пільгових проїзних документів визначається із суми, яку фактично сплачує пасажир.

34.15. Розмір страхового збору на квитку зазначається окремо.

34.16. Повернення платежів за невикористані приміські квитки при відмові пасажира від поїздки, як правило, не проводиться.

34.17. У разі непередбачених завчасно великих перерв (більше двох годин) у русі приміських поїздів (унаслідок аварій, стихійного лиха та ін.) пасажирам за їх вимогою може бути повернена вартість квитків.

Повернення платежів проводиться пасажиру тільки в години перерви в русі приміських поїздів.

Повернення вартості не використаних повністю або частково абонементних квитків проводиться за рішенням залізниці, яка видала квиток, на підставі заяви та доданих до неї документів, що є доказами підтвердження неможливості використання квитка повністю чи частково.

(пункт 34.17 доповнено абзацом третім згідно з наказом
Міністерства транспорту та зв'язку України від 03.11.2008 р. N 1333)

34.18. Про всі нещасні випадки з пасажирами, а також травми, тілесні пошкодження, що сталися з пасажирами на вокзалі чи в поїзді, представник суб'єкта господарювання зобов'язаний скласти акт (додаток 3).

В акті зазначаються прізвище, ім'я та по батькові пасажира, номер поїзда, вагона та місця, у якому їхав (чи мав їхати) пасажир, номер і серія проїзного документа, дата та час випадку, його обставини, ким надана перша медична допомога.

Акт підписують працівник залізниці, який склав цей акт, та свідки (не менше двох). Завіряється акт штампом начальника станції (начальника поїзда).

Один примірник акта після підписання залишається у справах суб'єкта господарювання, а другий - видається пасажиру або у разі смерті пасажира або тяжких тілесних пошкоджень акт видається близьким родичам.

34.19. Представник суб'єкта господарювання повинен видати довідку потерпілому, що мав право на безплатний проїзд без проїзного документа, із зазначенням відомостей про страховика.

34.20. Не видається акт та довідка, коли нещасний випадок трапився з пасажиром за обставин, безпосередньо не пов'язаних з поїздкою.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-26; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 390 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Есть только один способ избежать критики: ничего не делайте, ничего не говорите и будьте никем. © Аристотель
==> читать все изречения...

1286 - | 1245 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.