Лекции.Орг


Поиск:




Настроювання панелей інструментів




Ознайомлення із програмою-браузером Microsoft Internet Explorer.

Структура вікна Internet Explorer.

· рядок заголовка;

· рядок меню;

· панелі інструментів;

· робоче поле;

· рядок стану;

 

 

Рисунок 4.1 Структура вікна-браузера

У рядку заголовка міститься назва Web – документу, у рядку стану – відповідно стан роботи програми (загрузла інформації чи її закінчення).

Рядок меню містить наступні команди:

Файл – меню для операції з файлами. Зокрема, тут містяться засоби для відкриття файлів Web – документів, розташованих не в WWW, а на локальному комп'ютері, а також засобу для збереження Web – документів у заданій папці, у заданому форматі і під заданим ім'ям. У меню Файл варто звернути увагу на команду Работать автономно. В автономному режимі роботи Web – документи проглядаються без підключення до мережі. Зрозуміло, у цьому випадку вони повинні зберігається на жорсткому диску локального комп'ютера. Автономний режим використовують для скорочення часу перебування на лінії і, відповідно, для зниження витрат;

Правка – меню операції з об'єктами, зокрема, воно містить засоби для копіювання і переносу об'єктів і фрагментів тексту через буфер обміну Windows, а також засоби пошуку заданого фрагмента тексту на поточній сторінці;

Вид – меню операцій для настроювання інтерфейсу програми, зокрема для зміни структури вікна і параметра шрифтів, якими відображається Web – сторінка;

Избранное – меню, призначене для створення, використання й обслуговує список закладок, що вказують раніше відвідані Web – сторінки;

Сервис – меню користувача допоміжних операцій. Найбільш часто використовується пункт – “ Свойства обозревателя”, - з його допомогою виконується настроювання Internet Explorer.

Справка – традиційне для всіх додатків Windows пункт доступу до вбудованої довідкової системи програми. У випадку затруднень у роботі і при виникненні питань звертатися сюди за роз'ясненнями.

 

На панель інструментів винесено найбільш вживані команди.

Рисунок 4.2 Вікно “Подключение”

Натиснемо „ Сервис ”, потім виберемо “ Свойства обозревателя” (рис. 4.2). У цьому вікні доступні наступні закладки:

„Подключение” – тут настроюється робота Internet Explorer в Інтернет через віддалений доступ з допомогою модему або через локальну мережу;

„Программы” – тут вибираються програми, які будуть використовуватись браузером для певних операцій, наприклад документи будуть відкриватися з допомогою Microsoft Word, а пошта буде оброблятися з допомогою Microsoft Outlook Express;

„Общие” – у цій закладці виставляється адреса WEB-сторінки, яка буде завантажуватися при запуску Internet Explorer, настроюються операції із тимчасовими файлами програми та задається кількість сторінок у журналі раніше відвіданих сторінок, наприклад можна виставити цифру 4 і це означатиме, що Internet Explorer буде зберігати адреси сторінок, які ви відвідували не більше 4 днів;

„Безопасность” – тут настроюється рівень безпеки роботи браузера у всесвітній мережі, зокрема можна виставити різноманітні рівні: високий, низький, середній;

„Конфиденциальность” – у цій закладці виставляється рівень конфіденційності вашої присутності в Інтернет, зокрема блокування пересилки даних про вашу приватну інформацію, ваші паролі, та блокування спливаючих вікон, які практично завжди представляють собою звичайну рекламу.

„Дополнительно” – у цьому вікні знаходиться величезна кількість настроювань, головними з який є настройки відображень елементів Мультимедіа, наприклад заборона відображення рисунків, аудіо та відео-інформації. Такі настройки дозволяють наприклад при дуже повільному каналу зв’язку в Інтернет не завантажувати непотрібні рисунки, рекламу і т.д., а зосередитись на отриманні наприклад тексту, таблиць та іншої важливої інформації (рис. 4.3).

Рисунок 4.3. Вікно із дозволом відображень рисунків і забороною показу інших елементів мультимедіа.

2. Настройка з’’днання із Інтернет.

Відкриємо знову „Свойства” браузера Internet Explorer та виберемо закладку „Подключение”. У верхній частині вікна знаходиться розділ з’єднанні із Інтернет за допомогою модему, а у нижній – через локальну мережу (рис. 4.4).

Рисунок 4.4 Закладка „Подключение” програми Internet Explorer.

У лабораторній роботі №3 ми розглядали встановлення віддаленого зв’язку із мережею Інтернет-провайдера, тому для використання цього з’єднання достатньо вибрати опцію „Использовать при отсутствии подключения к сети” (коли локальна мережа недоступна або її немає) або „Всегда использовать принятое по умолчанию подключение” (ви завжди будете підключатись до Інтернет через модем, не використовуючи локальну мережу).

Якщо ж ви хочете працювати в Інтернет через локальну мережу ви повинні вибрати опцію „Никогда не использовать” для віддаленого доступу через модем або опцію „Использовать при отсутствии подключения к сети”, при цьому якщо доступна мережа, браузер буде працювати в Інтернет через локальну мережу.

Для настройки браузера роботі в Інтернет через локальну мережу потрібно натиснути кнопку “Настройка сети” і на екрані з’явиться наступне вікно (рис. 4.5):

Рисунок 4.5 Вікно “Настройка сети”

В цьому вікні необхідно ввести адресу проксі-сервера, а також його порт підключення (надаються адміністратором вашої мережі або сервіс-провайдером доступу до Інтернет засобами локальної мережі). Для більш тонкої настройки різних сервісів можна натиснути кнопку “Дополнительно...” і ввести проксі-сервери для кожного із типів серверів (рис. 4.6).

Рисунок 4.6 Додаткове настроювання проксі-серверів

В цьому вікні можна вказати локальні адреси, для яких не потрібно використовувати проксі-сервер і натиснути кнопку ОК.

Настроювання панелей інструментів.

Для настроювання структури вікна Internet Explorer служать елементи керування меню Вид. Команда Вид, «Панели инструментов» дозволяє вибрати набір стандартних панелей, які відображаються на екрані. Панель «Обычные кнопки» містить велику групу командних кнопок.До панелей інструментів відносять адресний рядок, або адресная строка. Вона повинна бути включена обов'язково. У ній відображається URL – адреса тієї Web – сторінки, що завантажена в даний момент. Панель посилань містить кнопки для швидкого доступу до найбільше часто відвідуваних Web – сторінок. До них можна звертатися і через механізм закладок. Мати два механізми для однієї і тієї ж мети не завжди добре (знижується автоматизм у роботі), тому багато хто відключає відображення цієї панелі, щоб не витрачати на неї зайвий екранний рядок. Панель Радіо – особливість п'ятої і наступних версій Internet Explorer. Її призначення – швидкий доступ до радіостанцій, що здійснють постійні трансляції в Internet. Панель має також елемент керування для регулювання гучності.

Після перегляду потрібних веб-сторінок можна зберегти посилання на ці сторінки, що дозволить пізніше їх швидко відкрити.

Як добавити сторінку в папку „Избранное”:

1. Потрібно перейти на сторінку, яку потрібно добавити в папку „Избранное”;

2. В меню „ Избранное” вибрати пункт „ Добавить в избранное” (рис. 4.7);

3. Вказати нову назву для даної сторінки (ім’я задається користувачем довільно).

Рисунок 4.7 Добавлення завантаженої сторінки із адресою www.agroua.net до папки „Избранное”.

Для того, щоб знайти сторінки, які були переглянуті за останні декілька днів потрібно на панелі інструментів натиснути кнопку Журнал. З’явиться панель ”Журнал”, де потрібно вибрати неділю чи день і відкрити потрібну папку веб-вузла, а потім натиснути потрібну сторінку (рис. 4.8).

Рисунок 4.8. Відкритий „Журнал” у лівій частині вікна Internet Explorer.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 527 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Победа - это еще не все, все - это постоянное желание побеждать. © Винс Ломбарди
==> читать все изречения...

777 - | 748 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.