Лекции.Орг


Поиск:




Порядок заповнення звітів судів першої інстанції 3 страница




3.4. Порядок заповнення
звіту за формою N 2-Ц "Звіт судів першої інстанції про розгляд справ у порядку цивільного судочинства"

3.4.1. Первинні звіти про розгляд цивільних справ складаються на підставі документів первинного обліку цивільних справ, позовних заяв, заяв; документів первинного обліку заяв про забезпечення доказів, позову до подання позовної заяви; документів первинного обліку справ судового контролю за виконанням судових рішень; документів первинного обліку клопотань про визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні; документів первинного обліку справ щодо розгляду питань у порядку виконання судових рішень у цивільних справах.

3.4.2. У разі об'єднання декількох цивільних справ та позовних заяв в одну у звіті результати їх розгляду відображаються один раз.

3.4.3. Якщо об'єднуються декілька цивільних справ, що надійшли до суду в попередні звітні роки і на початок звітного періоду обліковані у звіті як залишок, то до звіту надається пояснювальна записка про причини зміни залишків нерозглянутих справ на початок звітного періоду.

3.4.4. Якщо об'єднуються декілька цивільних справ, одна з яких надійшла у попередньому звітному році, а інша - у звітному році, остання, як виняток, у звіті як така, що надійшла у звітному періоді, не обліковується.

3.4.5. При роз'єднанні справ кожна з них реєструється як така, що надійшла вперше, та відображається у звіті за кількістю таких справ.

3.4.6. При пред'явленні зустрічного позову, позову третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, надходження позовної заяви та результати її розгляду враховуються за первісним позовом.

3.4.7. Якщо в справі пред'явлено декілька позовних вимог, з яких частина рішенням суду задоволена, а в іншій частині відмовлено, справа враховується в графі "у тому числі із задоволенням позову". Винятком з цього правила є такі категорії справ, як поновлення на роботі, виселення, розірвання шлюбу, вони враховуються тільки за результатами розгляду зазначених вимог.

3.4.8. Розділ 1 "Загальні показники цивільного судочинства (перша інстанція)" містить дані про розгляд позовних заяв, скарг, заяв, подань, клопотань та загальну кількість справ, що перебували на розгляді.

3.4.9. У підрозділі 1.1 графа 1 "Загальних показників розгляду позовних заяв, скарг, заяв, подань, клопотань" містить загальну кількість позовних заяв, скарг, заяв, подань, клопотань, що перебували на розгляді. Графа 2 містить інформацію про кількість позовних заяв, скарг, заяв, подань, клопотань, що надійшли у звітному періоді. Позовна заява, скарга, заява, подання, клопотання вважаються такими, що надійшли у звітному періоді, якщо їх було подано до суду протягом періоду, за який складається звіт.

3.4.10. Загальна кількість позовних заяв, скарг, заяв, подань, клопотань, що розглянуті судом, відображаються в графі 3, окремо з графи 3 виділяється кількість заяв, що відповідно до положень ЦПК України повернуті заявникам (графа 4), залишено без розгляду (графа 5), відмовлено у відкритті провадження, у задоволенні заяви, скарги, клопотанні або не виконано доручень (графа 6).

3.4.11. Кількість виданих (скасованих) наказів, відкритих проваджень, задоволених заяв, скарг, клопотань або виконаних доручень відображається у графі 7, з порушенням строків встановлених ЦПК України у графі 8.

3.4.12. Загальна кількість нерозглянутих позовних заяв, скарг, заяв, подань, клопотань на кінець звітного періоду обліковується в графі 9.

3.4.13. Рядок 1 містить дані про розгляд заяв щодо видачі судового наказу. Рядок 2 містить дані про розгляд заяв про скасування судового наказу. Рядки 3 - 6 містять даніщодо руху заяв про забезпечення доказів, позову, які надійшли до суду до подання позовної заяви. Розгляд заяв, які подані після надходження до суду позовної заяви, у цих рядках не обліковуються.

3.4.14. Рядок 7 містить дані про рух позовних заяв про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави та суспільства, що надійшли до суду для розгляду в порядку цивільного судочинства. Рядок 8 містить дані про рух заяв, що надійшли до суду для розгляду в порядку окремого провадження. Дані зі справ, що надійшли до суду після скасування судового рішення, після роз'єднання позовів, після скасування судового рішення за наслідками провадження за нововиявленими обставинами, а також за підсудністю з інших судів, у цьому рядку не обліковуються.

3.4.15. Рядок 9 містить інформацію про результати розгляду судом, що ухвалив заочне рішення, заяв про перегляд заочного рішення. У рядку 10 відображається інформація щодо розгляду заяв про перегляд рішень, ухвал суду чи судового наказу в цивільних справах у зв'язку з нововиявленими обставинами.

3.4.16. У рядку 11 відображаються заяви про відновлення втраченого судового провадження. Рядок 12 містить дані про результати розгляду скарг на дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби. Рядок 13 містить дані про результати розгляду клопотань, заяв, подань у порядку виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб).

3.4.17. У рядку 14 містяться дані про рух клопотань про визнання та виконання рішень іноземних судів в Україні та відображаються клопотання про визнання та звернення до виконання рішення іноземного суду, що підлягає примусовому виконанню, у рядку 15 - про визнання рішення іноземного суду, що не підлягає примусовому виконанню.

3.4.18. Рядки 16, 17 містять дані про рух доручень судів України, що надані у порядку статті 132 ЦПК України та іноземних судів про вчинення певних процесуальних дій, що надані у порядку статті 417 ЦПК України.

3.4.19. У Рядку 18 обліковані заяви у порядку виконання рішень третейського суду, про скасування рішень третейського суду та у рядку 19 обліковані заяви про видачу виконавчого заяви про видачу виконавчого листа про примусове виконання рішень скасування рішень третейського суду.

3.4.20. Дані щодо підрозділу 1.2 "Загальних показників розгляду справ" формуються з показників відображених у розділах 3 і 4.

3.4.21. Розділ 2 "Розгляд заяв наказного провадження" містить дані про розгляд заяв щодо видачі судового наказу (графи 1 - 4) та щодо скасування судового наказу (графи 5 - 11).

3.4.22. Кількість виданих судових наказів відображається у графі 1, у тому числі з порушенням строків, встановлених частиною першою статті 102 ЦПК України, ще й у графі 2.

3.4.23. Сума грошових коштів та вартість майна, що пред'явлена до стягнення, обліковується в графі 3, а сума грошових коштів та вартість майна, що за судовим наказом підлягає стягненню, - у графі 4.

3.4.24. Загальна кількість скасованих судових наказів відображається у графі 5, у тому числі залишено заяв без розгляду (графа 6), скасовано судових наказів (графа 7), змінено судових наказів (графа 8), з порушенням строків, встановлених частиною першою статті 106 ЦПК України у графі 9.

3.4.25. Сума грошових коштів та вартість майна, щодо якої подано заяви про скасування судового наказу, обліковується в графі 10, а сума грошових коштів та вартість майна, що за судовим наказом не підлягає стягненню, - у графі 11.

3.4.26. У Рядках 1 - 5 обліковуються заяви відповідно до вимог, що передбаченні статтею 96 ЦПК України."

3.4.27. Розділ 3 "Розгляд справ позовного провадження" містить дані про результати розгляду судами справ про захист порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, а також інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами наказного або окремого провадження чи за правилами іншого судочинства. У сумі ці дані відображають загальну кількість усіх справ із закінченим провадженням за звітний період та їх залишок.

3.4.28. З метою правильного відображення у звіті справ за категоріями суддя зазначає номер рядка звіту, де повинна бути облікована справа. Якщо в справі пред'явлено декілька позовних вимог, облік справ ведеться за основним позовом.

3.4.29. У графі 1 цього підрозділу відображається кількість нерозглянутих справ на початок звітного періоду, а в графі 2 - кількість справ, що надійшла упродовж звітного періоду. Справа вважається такою, що надійшла у звітному періоді, якщо ухвалу про відкриття провадження у справі постановлено в цьому ж звітному періоді.

3.4.30. Графа 3 містить дані про кількість справ, провадження у яких закінчено упродовж звітного періоду. Кількість розглянутих справ з ухваленням рішення обліковується в графі 4. З графи 4 виділяється кількість ухвалених заочних рішень (графа 5) і кількість ухвалених рішень з задоволенням позову (графа 6). Кількість переданих справ на розгляд іншим судам відображається в графі 7. Кількість справ, провадження у яких закрито, відображається у графі 8, із залишенням заяви без розгляду - у графі 9. Із графи 3 виділяється кількість розглянутих справ з порушенням строків, встановлених ЦПК України обчислюються (графа 10).

3.4.31. У графі 11 указуються суми моральної (немайнової) шкоди, збитків (матеріальної шкоди), суми прибутку, отриманого внаслідок порушення прав власності, вартості недоброякісних товарів, продукції, що реалізується з порушенням авторських і суміжних прав, суми втрачених доходів тощо, у графі 12 відображаються суми, присуджені до стягнення за рішеннями суду, постановленими у звітному періоді. Слід мати на увазі, що у звіті вказуються лише суми, що підлягають одноразовому відшкодуванню, суми щомісячних платежів у звіті не вказуються. Суми регресних вимог, пред'явлені до стягнення та присуджені, у графах 11 - 13 не обліковуються. Суми судового збору, присуджені до стягнення за судовими рішеннями, у цьому підрозділі не відображаються. Сума моральної шкоди, присуджена до стягнення у звітному періоді, вказується також у графі 13.

3.4.32. Усі справи, що залишилися нерозглянутими на кінець звітного періоду, за який складається звіт, обліковуються в графі 14; з них справи, у яких зупинено провадження, обліковуються також у графі 15.

(пункти 3.4.8 - 3.4.34 замінено пунктами 3.4.8 - 3.4.32 згідно з
наказом Державної судової адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73,
у зв'язку з цим пункти 3.4.35 - 3.4.48
вважати відповідно пунктами 3.4.33 - 3.4.46)

3.4.33. У рядках звіту, де зазначена загальна кількість справ (усього), вказуються не лише справи, перераховані "у тому числі", а й усі інші, що належать до відповідної категорії.

3.4.34. У рядку 1 "Спори про право власності та інші речові права" обліковуються справи про визнання права власності на майно, про витребування майна з чужого незаконного володіння чи відшкодування його вартості, про витребування майна від добросовісного набувача, про усунення перешкод у користуванні та розпорядженні майном, про визначення порядку володіння, користування і розпорядження майном, що є спільною власністю, про поділ спільного майна або виділення з нього частки, про визнання недійсним договору про відчуження майна, про визнання недійсним договору про відчуження квартири (будинку) з громадського житлового фонду, про визнання дійсним договору, не посвідченого нотаріально, про передачу в приватну власність фізичній або юридичній особі майна, що за законом підлягає відчуженню, про заборону вчинення іншою особою дій, які можуть порушити право власності, або про вчинення певних дій для запобігання такому порушенню тощо. Спори між подружжям щодо права на майно, нажите в період шлюбу, обліковуються в рядку 45. Рядки 2 - 4 містять дані про справи, зазначені в рядку 1 за видами власності. Спори про самочинне будівництво, як спори про право приватної власності, відображаються у рядку 5,про припинення права власності на земельну ділянку - у рядку 6. Загальна кількістьспорів про речові права на чуже майно обліковуються у рядку 7,з нихволодіння чужим майном - у рядку 8, спори з приводу сервітутів - у рядку 9, спори щодо права користування чужою земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис) - у рядку 10, про право користування чужою земельною ділянкою для забудови (суперфіцій) - у рядку 11.

(пункт 3.4.34 із змінами, внесеними згідно з наказом
Державної судової адміністрації України від 01.06.2009 р. N 63)

3.4.35. У рядку 12 "Спори про право інтелектуальної власності" обліковуються справи про визнання та поновлення прав інтелектуальної власності, про поновлення порушених прав та (або) припинення дій, що порушують право інтелектуальної власності чи створюють загрозу їх порушення, про відшкодування моральної (немайнової) шкоди, про відшкодування збитків (матеріальної шкоди), включаючи упущену вигоду, або стягнення доходу, отриманого порушником унаслідок порушення права інтелектуальної власності, тощо. Із рядка 12 окремо виділяються спори про авторське право (рядок 13), спори про суміжні права (рядок 14),спори про право на винахід, корисну модель, промисловий зразок та раціоналізаторські пропозиції (рядок 15), спори про торговельну марку та товарний знак (рядок 16) та спори з приводу інших об'єктів промислової власності (рядок 17).

3.4.36. У рядку 18 "Спори, що виникають з договорів" обліковуються справи про розірвання договору, зміну умов договору, сплату неустойки, відшкодування збитків та моральної шкоди, виконання зобов'язання в натурі тощо. Спори, що виникають з договору купівлі-продажу, обліковуються також і в рядку 19, з договору дарування - у рядку 20, з договору довічного утримання - у рядку 21, з договору найму (оренди) - у рядку 22, з договору надання послуг (послуги зв'язку, енергопостачання (у тому числі постачання електроенергії), водопостачання тощо) - у рядку 23, з договору страхування - у рядку 24, з них спори про відшкодування шкоди, заподіяної від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, - у рядку 25, з договору позики, кредиту, банківського вкладу - у рядку 26,із договору підряду - у рядку 27.

3.4.37. У рядку 28 "Недоговірні зобов'язання"обліковуються спори про відшкодування шкоди, де враховуються як первинні позови фізичних осіб та в їх інтересах позови прокурорів, так і позови в порядку регресу та інші спори, пов'язані з виконанням або правовими наслідками невиконання таких недоговірних зобов'язань, як публічна обіцянка винагороди, вчинення дій в майнових інтересах іншої особи без її доручення, рятування здоров'я та життя фізичної особи, майна фізичної або юридичної особи, створення загрози життю, здоров'ю, майну фізичної або юридичної особи. Загальна кількість спорів про відшкодування шкоди відображається у рядку 29. Якщо шкода завдана внаслідок вчинення злочину, результати розгляду справ про відшкодування шкоди обліковуються в рядку 30, якщо шкода завдана каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю фізичної особи, крім відшкодування шкоди на виробництві, - у рядку 31. У рядку 32 обліковуються справи, якщо шкоду завдано фізичній особі внаслідок її незаконного засудження, незаконного притягнення до кримінальної відповідальності, незаконного застосування як запобіжного заходу тримання під вартою або підписки про невиїзд, незаконного затримання, незаконного накладення адміністративного стягнення у вигляді арешту або виправних робіт. У цьому рядку враховуються також відомості за справами на виконання Закону України "Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні". У рядку 33 вказуються вимоги про відшкодування шкоди (у натурі або відшкодування збитків у повному обсязі), що завдана майну фізичних або юридичних осіб. У рядку 34 обліковуються справи про охорону навколишнього природного середовища (про відшкодування збитків за лісопорушення, за незаконне полювання та порушення правил вилову риби тощо). Результати розгляду справ про відшкодування шкоди внаслідок недоліків товарів, робіт (послуг) обліковуються в рядку 35.

3.4.38. У рядку 36 "Спори про спадкове право" обліковуються справи, пов'язані зі спадковим правом, у тому числі про відновлення строку на прийняття спадщини, про розподіл спадщини, спори, що виникають із спадкового договору, тощо.

3.4.39. У рядку 37 "Спори, що виникають із немайнових прав фізичних осіб" обліковується загальна кількість справ, не пов'язаних з матеріальними благами фізичних осіб. Під особистими немайновими правами фізичної особи розуміють права, які не мають економічного змісту (право на життя, право на охорону здоров'я, право на безпечне для життя і здоров'я довкілля, право на свободу та особисту недоторканність, право на недоторканність особистого і сімейного життя, право на таємницю листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, право на недоторканність житла, право на вільний вибір місця проживання та на свободу пересування, право на свободу літературної, художньої, наукової і технічної творчості тощо), з нихпро захист честі, гідності та ділової репутації - у рядку 38,деобліковуються позови фізичних та юридичних осіб. Кількість справ про поширення недостовірної інформації, що не відповідає дійсності і порочить честь, гідність чи ділову репутацію фізичної або юридичної особи, що поміщена у засобах масової інформації, обліковується також у рядку 39.

3.4.40. У рядку 40 "Спори, що виникають із житлових правовідносин" відображаються спори, пов'язані з договором найму житлового приміщення, зокрема про надання наймачеві звільненого житлового приміщення; про відмову у видачі охоронного свідоцтва, про примусовий обмін займаного житлового приміщення, відмову підприємства, установи чи організації у згоді на обмін або виконкому у видачі обмінного ордера, про переселення на час капітального ремонту житлового будинку, про відмову в наданні житлового приміщення, що збереглося після капітального ремонту, про визнання і втрату права користування житловим приміщенням, про видачу ордера на житлове приміщення, про надання житлового приміщення на вимогу громадян, які мають право на позачергове надання житлових приміщень, у тому числі в разі порушення встановленого законодавством строку надання житла. У цьому рядку, а також у рядку 1 "Спори про право власності" не враховуються спори про спадкове право, що обліковуються в рядку 36. Справи про виселення обліковуються також у рядку 41, про стягнення плати за користування житлом (квартирна плата) - у рядку 42, про визнання особи такою, що втратила право користування житловим приміщенням, - у рядку 43.

3.4.41. У рядку 44 "Спори, що виникають із земельних правовідносин" ураховуються спори про відведення земельної ділянки в натурі, у рахунок погашення належних громадянам майнових паїв, спори, що виникають під час проведення розвідувальних робіт, про повернення самовільно зайнятих земельних ділянок, про стягнення коштів та відшкодування збитків, завданих державі внаслідок порушень земельного законодавства тощо.

3.4.42. У рядку 45 "Спори, що виникають із сімейних правовідносин" відображаються спори про визнання шлюбу недійсним, про розподіл спільної, сумісної власності подружжя, про поновлення шлюбу, про встановлення для подружжя режиму окремого проживання, про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні з дитиною, про місце проживання дитини, про відібрання дитини, про поновлення батьківських прав, про відібрання дитини від матері, батька без позбавлення батьківських прав, про управління майном дитини, про стягування заборгованості за аліментами тощо. Справи про розірвання шлюбного договору, визнання недійсним шлюбного договору, розірвання договору про патронат обліковуються в рядку 18. Справи про розірвання шлюбу обліковуються також у рядку 46. У рядку 47 відображаються справи про стягнення аліментів на утримання дітей, непрацездатних батьків тощо. Результати розгляду справ про збільшення чи зменшення розміру стягуваних аліментів відображаються в рядку 47. Справи про встановлення батьківства або материнства обліковуються також у рядку 48, про позбавлення батьківських прав - у рядку 49.

3.4.43. У рядку 50 "Спори, що виникають із трудових правовідносин" обліковуються справи про спори, що регулюються законодавством про працю незалежно від форм власності, виду діяльності і галузевої приналежності підприємства, установи, організації, за винятком спорів деяких категорій працівників, особливості праці яких визначаються статутами і чинним законодавством (члени кооперативів та їх об'єднань, селянських (фермерських) господарств з іноземними інвестиціями, працівники орендних та спільних підприємств, члени громадських та інших об'єднань громадян, звільнені від виборної платної посади за рішенням органів, що їх обрали, тощо). Проте у разі вирішення спорів згаданої категорії працівників на підставі положень Кодексу законів про працю України та прийнятих відповідно до нього актів законодавства України ці спори відображаються у рядках 50 - 53. Справи про поновлення на роботі обліковуються також у рядку 51, а в рядку 52 - справи про стягнення заробітної плати, про оплату вимушеного прогулу, компенсацій працівникам, вихідної допомоги, відшкодування за затримку їх виплати. У рядку 53 ураховуються позови юридичних осіб, прокурорів про відшкодування матеріальної шкоди до працівників, а також позови в порядку регресу.

3.4.44. У рядку 54 "Спори, пов'язані із застосуванням Закону України "Про захист прав споживачів" відображаються спори, пов'язані із захистом прав споживачів у разі придбання ними товару належної та неналежної якості, порушення умов договору про виконання робіт (надання послуг), придбання продукції в кредит, укладання договору поза торговельними та офісними приміщеннями, укладання договору на відстані, а також право споживача на безпеку продукції (товарів, наслідки робіт) тощо.

3.4.45. У рядку 55 "Звільнення майна з-під арешту (виключення з опису)" обліковуються справи про звільнення майна з-під арешту, виключення з опису (на яке мають бути звернені конфіскація, стягнення збитків від злочинних посягань на власність або заборгованості щодо зобов'язань на користь держави, підприємств, установ, організацій, громадян).

3.4.46. У рядку 56 "Інші" враховуються всі інші категорії справ позовного провадження, не враховані в рядках 1 - 55.

3.4.49. Пункт 3.4.49 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.50. Пункт 3.4.50 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.51. Пункт 3.4.51 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.52. Пункт 3.4.52 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.53. Пункт 3.4.53 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.54. Пункт 3.4.54 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.55. Пункт 3.4.55 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.56. Пункт 3.4.56 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.57. Пункт 3.4.57 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.58. Пункт 3.4.58 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.59. Пункт 3.4.59 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.60. Пункт 3.4.60 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.61. Пункт 3.4.61 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.62. Пункт 3.4.62 виключено

(згідно з наказом Державної судової
адміністрації України від 02.07.2012 р. N 73)

3.4.47. Розділ 4 "Розгляд справ окремого провадження" містить дані про результати розгляду судами справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав і інтересів особи, або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав, або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав. У сумі ці дані відображають загальну кількість усіх справ, у яких закінчено провадження, за звітний період та їх залишок.

3.4.48. У графі 1 обліковується залишок нерозглянутих справ на початок звітного періоду. Загальна кількість справ, що надійшли у звітному періоді, відображається в графі 2. Справа вважається такою, що надійшла у звітному періоді, якщо ухвалу про відкриття провадження у справі постановлено в цьому ж звітному періоді.

3.4.49. Загальна кількість справ, провадження у яких закінчено, обліковується в графі 3. Кількість розглянутих справ із ухваленням рішення обліковується в графі 4. Із графи 4 виділяється кількість ухвалених рішень із задоволенням заяв (графа 5). У графі 6 обліковуються справи, що відповідно до чинного законодавства передані на розгляд до іншого суду. Загальна кількість справ, провадження у яких закінчено із закриттям провадження, обліковується в графі 7. Графа 8 містить загальну кількість справ, провадження у яких закінчено із залишенням заяви без розгляду.

3.4.50. Із графи 3 виділяється кількість справи, де порушено встановлений ЦПК України термін призначення справи до розгляду, що відображається в графі 9,загальна кількість справ, що залишилися нерозглянутими на кінець звітного періоду, обліковується в графі 10. Якщо судом було постановлено ухвалу про зупинення провадження у справі та на кінець звітного періоду провадження у цій справі не було відновлено, то така справа обліковується в графі 11.

3.4.51. Рядок 1 містить інформацію щодо загальної кількості справ про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, у тому числі справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи - у рядку 2, справи про визнання фізичної особи недієздатною - у рядку 3, справи про поновлення цивільної дієздатності - у рядку 4. Розгляд судом справ про надання неповнолітній особі повної цивільної дієздатності обліковується в рядку 5. Рядок 6 містить інформацію щодо загальної кількості справ щодо визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою. У разі одержання заяви про появу фізичної особи, яку було визнано безвісно відсутньою або оголошено померлою, або відомостей про місцеперебування цієї особи, то справи за такими заявами обліковуються у рядку 7. Загальна кількість справ про усиновлення обліковується у рядку 8. У разі відкликання заяви про усиновлення після ухвалення рішення про усиновлення, але до набрання ним законної сили, суд скасовує своє рішення і залишає заяву без розгляду, результати розгляду справи відображаються з урахуванням цих змін.

3.4.52. У рядку 9 відображаються справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення: родинних відносин між фізичними особами; перебування фізичної особи на утриманні; каліцтва, якщо це потрібно для призначення пенсії або одержання допомоги із загальнообов'язкового державного соціального страхування; реєстрації шлюбу, розірвання шлюбу, усиновлення; проживання однією сім'єю чоловіка та жінки без шлюбу; належності правовстановлювальних документів особі, прізвище, ім'я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з ім'ям, прізвищем, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті; народження особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту народження; смерті особи в певний час у разі неможливості реєстрації органом державної реєстрації актів цивільного стану факту смерті.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 280 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Наука — это организованные знания, мудрость — это организованная жизнь. © Иммануил Кант
==> читать все изречения...

1309 - | 1167 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.