Лекции.Орг


Поиск:




Управління відходами в рамках реверсивної логістики




Зворотній логістика була визначена як «процес планування, реалізації та контролю за ефективним і економічно ефективний потік сировини,
в процесі інвентаризації, готової продукції, а також інформацію з точки зору споживання у вихідній точці, з метою відбити вартість або утилізації (Роджерс і Tibben-Лембке, 1999). "Зворотній логістика" відрізняється від поводження з відходами, як останній в основному пов'язана з ефективним та ефективного збору і переробки відходів, тобто продукти, для яких уже немає повторного використання потенціалу (де Бріто і Деккер, 2003). Визначення «відходи» в даному контексті дуже важливо з юридичної точки зору, як акт "імпортера" відходи часто заборонені (Флейшман, 2001). Тим не менш, є схожість між деякими з процесів, які використовуються продуктом відновлення мереж і мереж відходів, особливо в міських умовах (Shakantu, Tookey і Боуена, 2002). Це найбільш очевидно в «пропозиція» сторону, де використовуються продукти збираються з багатьох, можливо, широко джерел і повинні бути об'єднані для подальшої обробки і транспортування. Основні відмінності існують між цими типами мереж на «попит» сторона не було. У той час як потік відновлених продуктів будуть направлені на повторне ринку відходів в кінцевому рахунку закінчиться в звалища або сміттєспалювальні заводи після різних процесах обробки (Флейшман та ін, 2000). В залежності від типу зворотний процес працює, продукти, не обов'язково бути повернуті на свої місця походження, але в іншу точку для відновлення (де Бріто і Деккер, 2003), а також рівень складності в зворотному логістичних операцій зросла. Зростає необхідність вирішення питань сталого розвитку та інтеграції в загальну ланцюг живлення (ДПФ, 2004). Поставка матеріалів назад в місцях поховання та лікувальних центрів є природним продовженням зворотної логістики, і більш повної інтеграції процесів управління відходами в рамках загального процесу зворотного могло б сприяти скороченню негативного впливу транспорту.

У секторі роздрібної торгівлі, два основних механізми управління повертається були визначені (Скот-Ларсен, 2007). У централізованій ланцюжка поставок навпаки, одна організація несе відповідальність за збір, перевірка, розпорядження та перерозподілу повернутих предметів, які можуть бути, що походять з різних магазинів. У децентралізованої ланцюжка поставок навпаки, кілька організацій можуть бути залучені в цей процес, коли окремі торгові точки діють як свої власні "воротарів", перевірка повернутий продукт і вирішити, які повторного використання шляху розташування елементів слід зробити. Де контроль на вході функції, прийнятою на рівні окремих магазинів, місцеві навички будуть потрібні в продукті інспекції та тестування. Це нетривіальна задача, і це процес, який може привести до збільшення відходів, якщо не жорстко управляється і координується. Чотири фізичних мережевих структур для роботи з роздрібною повертається були визначені (ДПФ, 2004), як показано нижче.

Тип А: інтегрований вихідних і повертається мережі

Використання власного флоту компанії і її постачальників логістичних послуг "транспортні засоби, віддача" назад буксируються»від роздрібної торгівлі до регіональних розподільних центром (ІТЦ). Функція воротаря пов'язані з сортуванням, перевірки та прийнятті рішення про подальшу долю повернутих предметів (у тому числі потенційно певні процеси реконструкції) здійснюється в RDC. Ця система добре працює в ланцюзі постачань, де частота доставки в магазини високий, а обсяг прибутковості також висока.

Тип B: неінтегровані вихідних і повертається мережі

В цьому випадку окрема мережа використовується для управління повертається, як правило, працюють на сторонніх логістичних послуг (3PL), яка повертає (по ", як і в разі потреби" основі) в магазинах в окремому місці, де воротар діяльності вжитих роздрібної організації. Ця система добре працює, якщо рівень прибутковості варіюється за обсягом, але, як правило, низька.

Тип C: Сторонні повертає управління

Якщо загальна управління продукт повертається на аутсорсинг для сторонніх підрядників, ритейлер переваги в тому, що контроль на вході не потрібно експертиза на рівні окремого магазину. 3PL забезпечує цю функціональність, а також повне управління процесом повернення, включаючи підтримку технології ремонту та утилізації програм. Централізований контроль на вході процесу є потенціал, щоб краще управляти відходів в процесі повернення і повторного використання максимального потенціалу, так як вони мають велику видимість різні варіанти ремонту. Це видно поява 4PLs, які займаються "аутсорсинг бізнес-процесів" для доставки всеосяжне прямому і зворотному поставок рішень, в тому числі ремонт і розпорядження управління (Mukhopadhyay і Setaputra, 2006).

Тип D: Повернення до постачальників

В цьому випадку, товар повертається безпосередньо до постачальників і обмін на кредит. В цих умовах роздрібної торгівлі можуть не мати контроль на вході обов'язки і трохи на себе відповідальність за віддачу. Такі системи можуть мати додаткові фінансові наслідки транспорту, товари повинні повернутися до окремих постачальником контроль на вході функції перед можливої ​​подальшої поїздки, пов'язані з ремонту або розпорядження. Відходи і recyclate управління слід розглядати в якості ключового компонента у всіх зворотні процеси логістики, але має розглядатися в контексті початкової стратегії скорочення джерела, щоб мінімізувати відходи виробництва (Wu і Dunn, 1994; Marien, 1998). Картер і Ellram (1998) запропонував ієрархію розташування, які припустили, що скорочення ресурсів (зводячи до мінімуму кількість матеріалів, використовуваних в продукті, і скорочення відходів і енергії, витраченої шляхом розробки більш екологічно ефективні продукти) повинна бути кінцева мета зворотний процес логістики. Грунтуючись на цій концепції, проста ієрархія продукту скорочення, повторне використання, переробку "було запропоновано, щоб мінімізувати вплив на повернення продукції. Скорочення прибутковості може бути досягнуто за рахунок поліпшення управління ланцюжками поставок, особливо там, де більш тісної співпраці між воротаря процеси можуть бути реалізовані. Повторне використання повертається збільшить їх вартість активів за рахунок використання ефективних програм ремонту та повторного використання, де це не варіант переробки відноситься до кращих маршрутом для рекуперації матеріалів продукції, які не можуть бути перепродані. Повертає, які не можуть управлятися за допомогою цих трьох елементів надходить у відходи.

Щоб ефективно використовувати цю ієрархію розташування, підприємствам необхідно інтегрувати їх поточної ланцюжка поставок і стратегії управління процесами, і розглянути можливість співпраці з потенційними суперниками, щоб краще використовувати наявні активи і створювати критичну масу, щоб зробити використання послуг провайдерів фахівець. У законодавстві такі як директиви WEEE і директиви на відстань контракт почати впливати на роздрібні точки зору збільшення обсягів і різноманітності повертається, так що можливості для малих і середніх підприємств (МСП) співпрацювати з іншими організаціями у спільних "зменшити, ініціативи повторне використання та рециркуляція "збільшення (Ши, 2001).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 459 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Человек, которым вам суждено стать – это только тот человек, которым вы сами решите стать. © Ральф Уолдо Эмерсон
==> читать все изречения...

818 - | 777 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.