Лекции.Орг


Поиск:




Вимоги до оформлення курсової роботи. Оформлення курсової роботи повинно бути згідно діючому Стандарту установи СТУ 1:2009. Відхилення від вимог цього Стандарту відзначаються у відгуку керівника і




 

Оформлення курсової роботи повинно бути згідно діючому Стандарту установи СТУ 1:2009. Відхилення від вимог цього стандарту відзначаються у відгуку керівника і, як правило, тягнуть за собою зниження оцінки. При наявності грубих відхилень завідувач випускової кафедри має право не допустити роботу до захисту до усунення зазначених відхилень.

Текст повинен бути виконаним друкарським способом або з застосуванням комп’ютерних засобів. При виконанні комп’ютерним способом використовують шрифт Times New Roman № 14 з полуторним міжрядковим інтервалом. Використання сканованих або копійованих іншим способом матеріалів не допускається, за винятком рисунків – з обов’язковим посиланням на джерело інформації.

Текст повинен бути написаний чіткою і ясною державною мовою без граматичних і стилістичних помилок.

В тексті (крім цитат) не допускається:

- вживати звороти розмовної мови;

- вживати застарілі та жаргонні терміни і вислови;

- вживати скорочені слова, крім встановлених чинними стандартами і загальноприйнятих в літературної мові.

Текстовий документ розділяють на частини (розділи). Частини (розділи) за необхідності поділяють на підрозділи, а їх, в свою чергу, на пункти і підпункти. У цьому випадку кожна з зазначених структурних одиниць повинна включати не менше двох структурних одиниць більш низького рівня.

Частини (розділи) повинні мати порядкові номери в межах усього документу. Вступ, висновки і перелік посилань не нумеруються. Номери частин (розділів) позначають арабськими цифрами і записують перед заголовком частини (розділу) без крапки.

Номер підрозділу, пункту чи підпункту складається з номера структурної одиниці більш високого рівня і номера даної структурної одиниці, поділених крапкою. В кінці номера крапку не ставлять. Номер структурної одиниці зазначають перед її заголовком, а при його відсутності - перед початком тексту даної структурної одиниці.

Всередині структурної одиниці будь-якого рівня можуть бути наведені переліки. Перед переліком ставлять дефіс (-), малу літеру з дужкою або арабську цифру з дужкою, наприклад:

а)..........;

б)..........;

1)..........;

2)..........;

в)...........;

Кожну частину починають з нового аркуша. Текст кожної структурної одиниці починають з абзацу.

Відстань між попереднім текстом і заголовком має бути в два-три рази, а відстань між заголовком і наступним текстом — в півтора - два рази більше міжрядкового проміжку звичайного тексту. Після заголовка на сторінці повинні бути принаймні два рядки тексту.

Рисунки повинні бути виконані чітко і охайно, з застосовуванням інструментів для креслення, тушшю, олівцем, фломастером, фарбою чи пастою. Допускається використання різних кольорів. Допускається виконання рисунків на комп’ютері. Електрографічні копії допускаються з дозволу керівника проекту (роботи) з посиланням на джерело інформації.

Рисунки розміщують, як правило, на окремих аркушах. Допускається розміщення на одному аркуші кількох рисунків, а також розміщення невеликих рисунків безпосередньо в тексті.

Рисунки нумерують в межах кожної частини (розділу) двома числами - номером частини, розділу або позначенням додатку і порядковим номером рисунка - поділеними крапкою.

На всі рисунки повинні бути посилання в тексті, наприклад,... наведено на рисунку 2.1.

Кожний рисунок повинен мати найменування. Слово "Рисунок", його номер і найменування розміщують під рисунком і розташовують таким чином:

Рисунок 2.1 — Форми дріжджових клітин Saccharomyces cerevisiae

Після найменування рисунка крапку не ставлять.

Таблиці нумерують в межах кожної частини (розділу) двома числами - номером частини, розділу або позначенням додатка і порядковим номером таблиці, поділеними крапкою.

На всі таблиці повинні бути посилання в тексті, наприклад:... наведено в таблиці 3.1.

Таблиця повинна мати найменування, яке вказують над таблицею. Перед найменуванням таблиці пишуть слово "Таблиця" та її номер, який відділяють від найменування за допомогою тире, наприклад:

Таблиця 4.1 - Вихідні дані

Графу "Номери по порядку" в таблицю включати не допускається. За необхідності нумерацію рядків зазначають безпосередньо перед їх заголовком.

При написанні текстової частини можуть бути використані такі джерела інформації: Конституція України; закони України та інших держав; інші документи законодавчого характеру (постанови, укази, рішення тощо); підручники; навчальні посібники; монографії; довідники; статті; виступи та інша інформація, опублікована в збірках, журналах, газетах; нормативно-технічні документи (стандарти, технічні умови, інструкції, керівництва тощо); дисертації; звіти; каталоги; рекламні проспекти; препринти; патенти та авторські свідоцтва; опубліковані конспекти лекцій, методичні вказівки; науково-популярні і художні твори; архівні матеріали; комп’ютерні програмні засоби; матеріали на магнітних або інших непаперових носіях; матеріали з Інтернету та інші джерела, що допускають однозначну ідентифікацію та неодноразове використання, крім тих, що складають державну, службову чи комерційну таємницю і засекречені у встановленому порядку.

В тексті повинні бути посилання на всі джерела, що були використані. Посилатися слід, як правило, на джерело в цілому. За необхідності допускаються посилання на розділи, таблиці, ілюстрації чи сторінки джерела.

Використання запозичених даних без посилання на джерело не допускається і розглядається як плагіат.

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 473 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинать всегда стоит с того, что сеет сомнения. © Борис Стругацкий
==> читать все изречения...

839 - | 676 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.