Лекции.Орг


Поиск:




Концепція компромісних варіантів




Використання такої концепції має місце тоді, коли зусилля по вдосконаленню окремих функцій не призводять до очікуваних результатів. Зростає розуміння того, що ефективність окремої функції, що досліджується ізольовано, може відрізнятися від ефективності функції як частки загального логістичного процесу. Необхідний пошук компромісних варіантів взаємодії усіх функцій, щоб система взагалі досягла оптимального балансу „вартість/ефективність”.

Концепція фінансових обмінів.

Внаслідок заміни функцій розподілу одні витрати збільшуються, інші – зменшуються. Результатом повинно бути зменшення загальних витрат.

Основні аспекти логістики, що об’єднанні в процесі прийняття управлінських рішень, і створюють логістичну концепцію. Ця концепція є унікальною не за тих функцій, що вона виконує, так як кожна функція (переміщення продукції, складування запасів...), розглядаються окремо, або на одному рівні з іншими функціями в основному не змінює справи.

Концепція загального управління якістю.

Це підхід з боку управління що ставить задачу підвищення якості, який ґрунтується на участі всіх членів фірми у процесі вирішення цієї задачі, на усіх стадіях виробництва та просування продукції, що дають можливість досягти довгострокового успіху за рахунок задоволення потреб споживачів.

Аксіоматичні положення універсальної концепції теорії логістики:

1). У будь-якій державі або співтоваристві держав ринок є лише частиною “нижнього рівня” економіки, тобто сферою мікроекономіки.

2). Матеріальні, фінансові, інформаційні потоки як об’єктивні системоутворюючі процеси відтворення і споживання існують незалежно від змісту і виду ринкових структур та відносин.

3). Проблеми структуризації, розподілу, керування, оцінки ефективності, оптимізації та прогнозування станів потокових процесів об’єктивно виявляють себе на всіх рівнях економіки (як ринкових, так і поза ринкових, макроекономічних).

4). Конкретний зміст і межі логістичної системи (як слабко структурованого типу) визначаються суттю природи сфери застосування логістики.

Основні положення сучасної концепції:

1). Системна побудова логістики підприємства на основі методології загальної кібернетичної теорії систем із фіксуванням основних моментів системного підходу.

2) Головне в процедурі організації матеріального потоку – це врахування потреб ринку.

3). Пріоритет розподілу товарів над їх виробництвом.

4). Необхідність встановлення оптимального рівня обслуговування клієнтів.

5). Аналіз логістичного ланцюга потрібно вести з кінця процесу, тобто від пункту прибуття або призначення матеріального потоку та у напрямку, зворотньому матеріальному потоку.

6). Під час удосконалення або проектування будь-якої окремої ланки логістичного ланцюга цю ланку варто розглядати не ізольовано, а весь логістичний ланцюг.

7). Виконання розрахунків і використання в техніко-економічних обґрунтуваннях рішень із організації вантажопотоку вартості кожної елементарної логістичної операції.

8). Вибір варіантів логістичної системи на підставі порівняння їх техніко-економічних показників.

9). Відповідальність усіх рішень із планування й організації матеріальних потоків загальної стратегії підприємства.

Наявність і використання найбільш повної інформації про товари, матеріальні потоки, виробників і споживачів товарів, логістичних посередників, закони і т.д.

10). Під час організації та здійснення матеріальних потоків необхідно створювати і підтримувати ділові, партнерські відносини з іншими підприємствами-учасниками логістичного ланцюга.

11). Ведення обліку логістичних витрат протягом усього логістичного ланцюга.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 328 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Логика может привести Вас от пункта А к пункту Б, а воображение — куда угодно © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

802 - | 804 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.