Лекции.Орг


Поиск:




Стандартні програмні засоби операційної системи Windows




В комплект поставки операційної системи Windows входять стандартні додатки прикладного призначення: графічний редактор Paint; текстові редактори WordPad і Блокнот; калькулятор; програма роботи із зображеннями Imaging; комплекс програм Зв'язок для зв'язку по телефонній мережі; комплекс програм мультимедіа Розваги. Доступ до стандартних додатків здійснюється через Головне меню. Після натиснення кнопки слід вибрати пункт Програми, а потім в підміню - пункт Стандартні. В пропонованому списку стандартних програм слід вибрати ту, що вимагається.

 

Графічний редактор Paint.

Графічний редактор Paint призначений для створень, редагування і проглядання растрових малюнків. Будь-який такий малюнок, поміщений в буфер обміну, копіюється в Paint для подальшої обробки. Малюнок, створений в Paint, можна вставити в інший документ або використати як фоновий малюнок Робочого столу. Paint дозволяє також переглядати і змінювати відскановані фотографії. За умовчанням створюються файли формату BMP. Як правило, вони вимагають великих об'ємів зовнішньої пам'яті, але в архіві їх розміри помітно менше. Графічний редактор Paint дозволяє також зберігати малюнки в більш економічних форматах JPG і GIF, традиційно що використовуються в Інтернет. Графічний редактор Paint може виступати тільки в ролі додатку-джерела при розробці складових документів і підтримує обмін даними між додатками за допомогою буфера обміну.

Текстові редактори Блокнот і WordPad

Програма Блокнот є найпростішим текстовим редактором. Він призначений для створення і редагування текстових документів формату ANSI, тобто документів, що не мають форматування, а тільки "голий текст". Такий формат мають багато службових файлів (AutoEXEC.BAT, файли ініціалізації додатків з розширенням INI). В програмі Блокнот реалізований мінімальний набір операцій редагування. Головна гідність цієї програми - висока швидкість запуску і роботи. Файли, створені в цьому середовищі, мають розширення.ТХТ. Програма Блокнот виступає тільки в ролі додатку-джерела при розробці складових документів і підтримує обмін даними між додатками за допомогою буфера обміну.

Текстовий редактор WordPad - наступник текстового редактора Write з Windows 3.1. WordPad надає користувачу достатньо широкі в порівнянні з програмою Блокнот можливості по редагуванню текстового документа. За умовчанням текстовим файлам привласнюється тип DOC, як документам Word 6.0. Крім того, WordPad може працювати з документами і зберігати їх в інших форматах: RTF, текстовому, текстовому у форматі MS DOS, текстовому Unicode. Він може працювати з файлами типу WRI, створеними в редакторі Write середовища Windows 3.1. Текстовий редактор WordPad може виступати як в ролі додатку-джерела, так і в ролі додатку-приймача при розробці складових документів, і підтримує технологію впровадження і скріплення об'єктів OLE.

Калькулятор

Програма Калькулятор призначена для виконання в Стандартному режимі найпростіших арифметичних розрахунків і в інженерному режимі складніших статистичних розрахунків. Ця програма надає можливість використовувати основні і зворотні функції алгебри і тригонометричної, гіперболічні функції; проводити обчислення з числами, представленими в двійковій, вісімковій, десяткової, шестнадцятковій системах счислення; виконувати логічні операції. Інтерфейс програми Калькулятор в двох режимах: а - стандартному; б - інженерному Калькулятор має один регістр пам'яті. Про те, що в пам'яті калькулятора знаходиться число, свідчить індикатор з буквою "М" в лівому верхньому кутку. Програм Калькулятор виступає тільки в ролі додатку-джерела при розробці складових документів і підтримує обмін даними між додатками за допомогою буфера обміну.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 731 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Самообман может довести до саморазрушения. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1047 - | 900 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.